Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

CWO-Hoofdtrainers ondertekenen contract
maandag 07 juli 2008 17:47

In de eerste week van in het CWO- bestaan stonden de hoofdtrainers centraal. Eerder dit jaar was al overeenstemming bereikt met Joop Koster voor één seizoen als hoofdtrainer van de zaterdagtak. Dat feit werd op 1 juli 2008 dan eindelijk formeel bezegeld met een feestelijke ondertekening van de overeenkomst ; 5 dagen later was de hoofdtrainer van de zondagtak aan de beurt; de 37-jarige Jaco Verhoev. Twee no-nonsens trainers, die zich niet laten verleiden tot stoere taal.


 Joop Koster

 
Jacco Verhoev 

Met Joop Koster heeft CWO een uitermate ervaren trainer in huis gehaald. Na eerst 8 jaren lang verbonden te zijn geweest aan de voetbalschool van Sparta, werkt Koster vervolgens bij de clubs Vitesse Delft, Excelsior Pernis, Neptunus, NSVV en tot voor een jaar geleden ook 3de klasser Flakkee. Door privéomstandigheden verkoos hij een jaartje ‘sabbitical’, maar nu gaat het toch echt weer jeuken voor de succesvolle trainer. Op de vraag waar hij met het meeste plezier op terugkijkt zijn dat logischerwijs toch de successen die hij in zijn 25-jarige carrière heeft mogen beleven. “Maar ook de tijd dat ik bij Excelsior Pernis, een jaar op het hoogste niveau, destijds 1ste klasse , heb mogen werken was werkelijk een geweldige ervaring”, kijkt hij met trots terug. “Eigenlijk nog leuker dan het kampioensschap een seizoen eerder.” Vooral de start van het seizoen bleek indrukwekkend. “Ik kan mij nog goed de eerste 3 thuiswedstrijden herinneren, die door ruim 1500 man werden bezocht. Dat betekende meteen een hogere recette dan in het hele seizoen daarvoor. Fantastisch toch? En ik weet nog dat deze wedstrijden allen in 2-2 eindigden”. Uiteindelijk zakte de ploeg wel terug tot de laagste regionen vanwege een te smalle selectie. Koster vertelt trots dat hij eigenlijk bij alle clubs gewoon terug kan komen. “Toch een teken, dat ik nooit gekke dingen gedaan of geroepen heb. Echt, laat mij maar gewoon mijn werk doen”, waarbij hij er aan toevoegt dat hij vooral werkt vanuit de mogelijkheden, die de selectie hem gaat bieden. “Ik ben geen trainer , die vooraf allerlei dingen gaat roepen,” stelt hij zelfbewust. “Natuurlijk heb ik de groep een aantal keren bekeken en gezien dat er een aantal interessante versterkingen bijgekomen zijn. Maar wat er straks daadwerkelijk mogelijk gaat zijn, zal eest maar eens uit de voorbereiding moeten blijken.

CWO wordt voor de geboren Vlaardingen de eerste club uit zijn stad. Gewoon door rein toeval is dat er nooit eerder van gekomen. Koster verwacht op een gestructureerde manier te kunnen werken met de groep. “De organisatie oogt perfect”, stelt de trainer vast. “Maar ik proef ook een sfeer
waarbinnen er van tijd tot tijd ook ruimte is voor gezelligheid. Ik kan mij sterk vergissen, maar volgens mij ga ik mij prima thuis voelen bij CWO!”.

De kersverse trainer van de zondagselectie, de 37-jarige Jaco Verhoev, vader van 2 kinderen (7 en 4 jaar), kan op veel minder ervaring terugkijken, maar dat zegt niets. Na eerder 15 jaar lang als speler en trainer verbonden te zijn geweest aan het Schiedamse SVDPW, begint hij eigenlijk pas aan zijn 2de klus als hoofdtrainer. SVPDW bracht hij in 3 seizoenen naar de 3de klasse zondag, nadat hij in 2005 halverwege het seizoen de klus met overnemen van zijn voorganger, Jim Raeymakers. “Dat was best even spannend”, zo kijkt hij terug. “Ik was net een beetje op mijn retour als speler, toen mannen als Toon Wolters, Roelof Grant etc, zich aandienden. Maar toen de club mij vroeg om de taak op mij te nemen, hoefde ik toch niet na te denken; zo kans pak je gewoon.” Het vorige seizoen eindigde teleurstellend, toen Verhoev halverwege het seizoen op eigen initiatief stopte bij de 3de klasser. “Het liep gewoon niet, dat seizoen, en je voelt gewoon dat je de frisheid in die koppen na 3 jaar er niet meer in kan krijgen,” legt de trainer uit. “Het was schlemieligheid ten top, je weet wel, het verhaal van balletje binnenkant of buitenkant paal.” De beslissing communiceerde hij snel om niet op zijn gedachten terug te kunnen komen. “Ik vergeet het nooit, die laatste thuiswedstrijd tegen BMT. Op dat moment ging het goed en ik zag 1-1 staan op het scorebord na exact 44 minuten en 37 seconden.” Het beeld daarna staat nog steeds in zijn geheugen gegrift. “Het was weer zo een schlemielige tegengoal, waarbij de bal via ettelijke klutsen tergend langzaam de achterlijn passeerde. Toen ik het gezicht van onze spits Rogier (Molenaar- red.) zag, met zo een gedoofde het-maggewoon-niet-trainer-blik, wist ik het zeker. SVDPW had een nieuwe frisse kop voor de groep nodig!”

Daarna heeft Verhoev nog een aantal maanden het 2de elftal van Leonidas getraind, maar dat was niet echt zijn ding. “Ik zou mijzelf wel willen typeren als hard en gedreven, maar bovenal ben ik toch wel gewoon voetballiefhebber en een clubmens. Met een goede sfeer in en rond de groep bereik je toch de beste resultaten”. Verhoev stelt zich veel voor van zijn nieuwe klus. “Ik ben wel benieuwd hoe dat dadelijk gaat werken in de fusie, maar ik eigenlijk vond RKWIK altijd al een leuke ambiance hebben. Maar vraag mij niet waar we gaan eindigen volgend seizoen. Er zit voldoende potentieel in CWO/zon, zowel achterin als voorin, maar resultaat hangt van te veel factoren af. We gaan gewoon lekker stevig aan de slag en zien wel waar we uit gaan komen.”

Verhoev zal de verantwoordelijkheid krijgen over wat in de komende seizoenen meer en meer zal worden geprofileerd als opleidingsteam voor spelers, waarvoor het 2de klasse niveau op zaterdag nog te vroeg komt.

 
Recente artikelen in de categorie Laatste nieuws

Deze week zijn jarig:

Milano van Uffelen (13/12)
Martijn Cox (15/12)
Jemayro Teixera (16/12)
Kivanc Demirtas (17/12)
Yalisa Willemsen (17/12)
Mosaiah Uiterloo (18/12)
Nygel Martis (19/12)