Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

CWO Jeugdkamp versie 2017 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 06 juni 2017 07:34Het jeugdkamp van CWO in Putten is elk jaar niets minder dan een giga slijtageslag. Het verzamelen van de spelers vindt zoals elk jaar op het eind van de vrijdagmiddag plaats. Iedereen vol goede moed, vol energie en met het nodige ‘illegale’ snoepgoed.

Ergens tussen 6 en ½ zeven vertrekt de bus richting Putten. De leiders zorgen dat de chauffeur zijn werk kan doen. Zo rond 8 uur arriveert de groep bij de Beukhof, wordt de bus uitgeladen en mag iedereen z’n bed gaan opmaken. Onder het genot van een hapje en drankje vertellen Arno en Gerald de spelregels voor het jeugdkamp.
Het jeugdkamp is niets zonder het befaamde ‘Rode Draad’ spel. Voor wie daar niet zo bekend mee is, een toernooi met teams die bestaan uit een mix van spelers (F t/m C). De finale van dit toernooi wordt zondagmiddag gespeeld. Er wordt gespeeld op een klein hobbelig veld met kleine doeltjes. De start van het toernooi is vaak wat flauw, maar naarmate de finales naderen neemt de spanning ook toe. Nadat iedereen een beetje heeft kunnen wennen aan de omgeving beginnen we met het Zweedsloopspel. Dat is een combinatie van zweten, lopen en een heleboel (voetbal)vragen oplossen. Als dit eerste spel gespeeld is, is het donker geworden en gaan we een puzzeltocht lopen. Zo zien de spelers wat van de omgeving en merken ze ook gelijk hoe donker het in Putten kan zijn. Tegen middernacht is iedereen weer terug en wordt het tijd om de slaapzaal op te zoeken. Dan zou je kunnen gaan slapen, maar dat lukt de meesten pas een paar uur later.
Na een korte nachtrust zit iedereen rond ½ negen aan het ontbijt. De dames van de catering (Ellis, Monique en Regina) zorgen dat niemand iets tekort komt. Als het ontbijt genuttigd is wordt ook het programma voor die dag doorgenomen. Voor de oudere spelers/speelsters staat een vermoeiende tocht op mountainbikes op het programma. De jongere spelers hebben ‘levend ganzenbord’ en voetgolf voor de boeg. Tussendoor is uiteraard tijd ingeruimd voor het spelen van een aantal voorrondes van het RDS. Aan het begin van de avond wordt de BBQ opgestart en kan iedereen genieten van hamburger, worstjes en saté. Het zal de lezer niet verbazen dat zodra er voldoende gegeten is er gelijk weer een bal wordt gepakt voor het tafelvoetbal, schommelen en andere zaken. Van vermoeidheid is ogenschijnlijk nog steeds geen sprake.

Voor het avondprogramma spelen we uiteraard nog 1 ronde van het RDS. Daarna kan iedereen zich gaan omkleden voor het alom bekende reflectorspel. Benodigdheden: een goede zaklamp en een berg reflectoren. Per groep (jonkies eerst) moeten de spelers met begeleiding een route dwars door het bos gaan zoeken. En dan bedoelen we ook echt dwars door een bos. Voor de jongsten een hele spannende ervaring. De oudste spelers/speelsters gaan als laatste weg en worden aan het eind van de tocht flink aan het schrikken gemaakt (door een aantal begeleiders in Halloween kostuum).
Alle spelers die binnen zijn krijgen daarna de verplichte douchebeurt. Om die groep weer schoon in bed te krijgen is nog een hele klus. De inhoud van de koffers/tassen is ondertussen over de hele slaapzaal verspreid. Ergens in het midden van de nacht ligt iedereen te slapen of is in ieder geval op zijn/haar slaapzaal aanwezig. Staf en leiders verdelen hun aandacht tussen het controleren van de slaapzalen en ‘evalueren’.

Dan de zondag. De 2 korte nachten beginnen hun tol te eisen en er moet nog veel gedaan worden. Iedereen mag nog wel een half uurtje langer slapen. Daarna mag iedereen weer een poging doen zijn/haar spullen te verzamelen en in de tas te stoppen. Ook worden de slaapzalen weer een beetje toonbaar gemaakt. Voor we aan de laatste fase van het RDS gaan beginnen, genieten we eerst nog een keer van een prima ontbijt. Dan zitten we bijna aan het eind van het RDS. Het toernooi wordt nu op het scherpst gespeeld. Scheidsrechters lopen ‘op hun tenen’. Voor de lunch gaan we nog 1x het bos in voor het altijd spannende ‘Levend Stratego’. Alle spelers worden over 2 groepen verdeeld, iedere groep mag in een eigen deel van het bos een vlag gaan verstoppen. Het spel wordt 3 keer gespeeld en daarna lopen we weer terug naar de Beukhof. Even later arriveert een mobiele patatwagen. Iedereen kan genieten van een of meer porties friet en een snack. Tot slot van het kamp volgen de finale wedstrijden van het RDS. Ondanks dat iedereen op zijn/haar tandvlees loopt wordt er voor iedere meter gestreden. Verrassend winnaar wordt Nederland met Jolanda als coach.

Blijft alleen nog de reis terug naar Vlaardingen over. Aan het begin van de terugreis komen we nog even in een file terecht. Voor de meeste spelers maakt dat niet uit, die waren na bocht 6 al diep in slaap gevallen. Tegen 7 uur is iedereen weer terug op het Trimpad en zit editie 2017 er weer op.

Spelers en speelsters bedankt voor jullie enthousiasme. Ellis, Monique en Regina voor het verzorgen van de inwendige mens. Lenneke voor alle support. Dennis, Joel, Jorne, Wouter, Jolanda, Chakir, Claudino en Stefano voor het begeleiden/coachen van de spelers. Arno en Gerald voor… heel veel kampzaken en voorbereiding.Meer foto's zijn te vinden op de Facebook pagina van sv CWO : https://www.facebook.com/svCwo/

 
Recente artikelen in de categorie Jeugd activiteiten

Sponsors jeugd

Deze week zijn jarig:

Shayden Merite (16/11)
Rona de Voogd (17/11)
Chendra Fraaij (21/11)