Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

Oud Hollandianer Jan van der Mark overleden PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 01 augustus 2016 21:46Vorige week las ik in Groot Vlaardingen dat op 20 juli 2016 Jan van der Mark op 92-jarige leeftijd is overleden. Jan van der Mark was nog steeds CWO-lid en ook nog eens ons oudste lid. En de man met de meeste clubjaren. Volgens de huidige ledenlijst was hij op 1 september 1945 lid geworden van De Hollandiaan en nu dus ruim 70 jaar lid van onze club.
Maar ik denk dat hij nog langer lid was omdat ik hem, toen ik hem bij het 75-jarig bestaan in 1995 de speld voor 60 jaar lidmaatschap thuis ging opspelden, heb horen vertellen dat hij als jongetje van 12 ging voetballen bij De Hollandiaan; 80 jaar lid, wat mij betreft. De datum uit 1945 zal wel iets te maken hebben gehad met de Tweede Wereldoorlog.

Maar Jan van der Mark was niet alleen zo maar lid. Hij was ook “lid van verdienste”. Geworden in de HSC-periode omdat hij naast al eerder commissiewerk gedaan te hebben bij De Hollandiaan, bij in de 80er en 90er jaren een waardevol lid was van de onderhoudsploeg bij eerste De Hollandiaan en later bij HSC. In die tijd kon hij door zijn vroegere werkrelatie nog altijd gratis aan verf komen, zodat menig verflaag in de kantines Jan’s dna in zich droeg.

Verder is Jan van der Mark ook nog jarenlang scheidsrechter en rapporteur bij de KNVB geweest.

Ik wens de familie namens alle jongere leden van CWO sterkte bij het verlies van hun vader, schoonvader en opa.

Herman Berkhout

Op onderstaande foto  van de veteranen uit het seizoen 1966-1967 zit Jan van der Mark linksonder.


 
Recente artikelen in de categorie Laatste nieuws

Deze week zijn jarig:

Felisberto Tavares Semedo (15/10)
Mohamed Abdulkader (19/10)
Quinten Jawalapersad (20/10)