Navigatie overslaan

Programma & Uitslagen

CWO JO11-2 Een mooi slot patatje!

Het is zaterdag 16 december 2023. Vandaag staat de inhaalwedstrijd tegen XerxesDZB 11-1 op het programma. Een inhaalwedstrijd en tevens de laatste wedstrijd van deze fase 2 en kalenderjaar 2023.

Onze stand in de poule(laatste) zegt gelukkig niets over de ontwikkeling en (mentale) groei die dit prachtige CWO 11-2 team deze fase heeft doormaakt.

Stand technisch staat er voor CWO niets meer op het spel, maar wel……de belofte van de trainers.

Bij winst trakteren de trainers op een overheerlijk patatje en drankje in de kantine van CWO.

Het vertrouwen is er, het veld ligt er goed bij, we spelen thuis, het is lekker voetbalweer….

Het zou zo maar eens kunnen gaan gebeuren.

Tijdens de voorbespreking vragen we dan ook aan de CWO-kanjers om lekker te gaan voetballen. Geen moeilijke opdrachten (erbij) vandaag, gewoon bal afpakken en samen proberen goaltje te maken.
Onze dag-aanvoerder Mas neemt de ploeg mee naar veld 4B voor de warming up.

We heten de tegenstander welkom met onze, in de regio inmiddels bekende, openingsceremonie en verwelkomen ook weer onze vaste scheidsrechter Yunus!

1ste 15 min

We starten deze wedstrijd net als vorige week in de 1-1-2-3-1 opstelling met Levy in de goal.

Rover centraal achterin met voor zich Aslan en Mas. Middenveld met Darrell, Mats en Dewi. Amylia in de punt naar voren. Beau en Eysan staan te trappelen maar moeten nog heel even wachten. Het trouwe publiek ook deze keer weer in groten getale aanwezig heeft nog maar net een plekje weten te bemachtigen of het eerste tegendoelpunt is een feit. Nummer 2 en 3 volgen elkaar in rap tempo op. Het lijkt erop dat we nog niet helemaal wakker zijn en net even te weinig energie brengen om zelf het initiatief te pakken. Maar daar is dan toch Darrell die goed zijn lichaam gebruikt en aan de linkerkant opstoomt en met een voorzet Amylia bedient. Yeahhhh Amylia rondt deze aanval keurig af en de 1-3 is een feit!

2de 15 min

In de time-out hebben de trainers aangegeven het vertrouwen weer aan te spreken in jezelf. Wij zijn CWO!! Weet je nog. Geloof erin, maak je actie en blijf goed om je heen kijken.

Mats en Dewi gaan nu even reserve staan waardoor Eysan en Beau erbij komen. Aslan schuift hierdoor naar het middenveld. De CWO’ers beginnen lekker en er is meer druk op de bal en we spelen verder vooruit. Dat er meer druk is op de bal laat Darrell zien. Zit bovenop zijn tegenstander en verovert de bal, rent richting de goal en BOEM!!! JaJa daar is de 2-3! Xerxes laat het hier niet bij zitten en spelen aardig tikkie takkie voetbal maar Eysan, Mas en Rover, die elkaar steeds beter gaan aanvoelen op het veld, staan als een huis achterin. Nemen elkaars plek over als de situatie daar om vraagt. Samen met Darrell, Aslan en Beau werkt het middenveld hard in het heen en weer bewegen. Amylia doet er alles aan om het de Xerxes verdedigers lastig te maken. En als er dan een aanval doorheen komt staat daar gelukkig Levy nog die mooie reddingen heeft.

Pauze

Wauwie kanjers! Dit is het! Deze 15 min met 1-0 winst neemt niemand meer van jullie af. Dit is voor elkaar knokken en hard werken.

We bespreken de volgende opstelling, waardoor Mas en Amylia even kunnen gaan uitrusten. Dewi gaat naar de verdediging en Aslan naar de spits.

3de 15 min

Helaas begint CWO met iets minder energie dan nodig, waardoor Levy er vrij snel 2 uit het netje moet halen. 2-5. Het mooie aan dit team is dat we hebben geleerd van eerdere wedstrijden. Mentale groei. Geef niet op. Koppie omhoog, help je maatje en door! En dat doet CWO!

Mats op het middenveld die alles geeft. Beau die kapt, draait, schiet maar net niet moeilijk genoeg om de keeper te passeren. Ook Eysan die vele meters maakt maar energie blijft houden op de bal. Dewi die de gaten dichtloopt en Rover die als vanouds de bal het stadion uitschiet als de situatie daar om vraagt. Aslan en Darrell worden regelmatig in stelling gebracht maar het lukt niet om er doorheen te breken bij de stugge verdediging van Xerxes.

4de 15 min

Kids, de laatste 15 min. ‘zweet op de snor’, knallen, alles geven om samen te spelen en laten we met en voor elkaar strijden. Met deze peptalk proberen de CWO-trainers nog 1x alles uit de spelers te halen omdat ze een goaltje gewoon verdienen.

De laatste wissels worden doorgesproken en Rover en Aslan gaan naar de kant waardoor Mas op de plek van Rover gaat staan en Amylia weer voorin komt te staan. We voetballen vooruit. Mats en Beau weten elkaar goed te vinden op het middenveld en we schieten alweer wat vaker op de goal. Dan is het Darrell die kapt draait, duwt, energie geeft en door blijft gaan en de bal probeert voor te geven, maar we weten niet hoe maar het lijkt alsof de bal via een tegenstander de goal in gaat. Maar tellen zal die! 3-5! Blije CWO-koppies.

Mas, Eysan en Dewi houden het goed dicht. Lukt niet elke keer, maar ook nu staat Levy er weer als het nodig is! Maar dan, goeie uitbal van Levy. Mats neemt aan controleert, kapt, en kijkt, speelt Amylia aan. Hier een goede balcontrole, kijkt ook en ziet Beau vrijlopen. Keurige paas volgt, Beau neemt even aan twijfelt geen seconde en knalt de bal erin! 4-5! JOEHOE!!!!! Dit is er 1 uit het boekje hoor mensen. Gaaf! De bal wordt snel uit de goal gehaald en de kids geloven erin, we voelen het ook! KOM OP CWO…nog een paar minuutjes! De CWO’ers geven alles.
Oh nee…. Net een te groot gaatje waardoor de Xerxes scoort. 4-6. Er is helaas niet genoeg tijd meer. MAAAAARRRRRRR!!!!

In de kleedkamer in de nabespreking geven de trainers aan dat dit voelt als overwinning!
Het laatste kwartiertje hebben we gewoon met 2-1 gewonnen, en de winst van vandaag zit hem in de teamspirit! Elke speler van dit prachtige CWO-team 11-2 heeft alles gegeven om met elkaar resultaat te halen. En dat is behaald aldus de trainers……

Dus tja, beste trouwe lezer van onze verslagen, u raadt het natuurlijk al. Dat laatste kwartiertje als dat de basis (qua inzet) wordt voor de volgende fase wat als WINST aanvoelde dan kunnen we niet anders….dan de CWO-ers dat welverdiende patatje geven. En geloof ons, dat doen we met alle liefde!

Pieter, Pascal en Serge