Een heet puntje voor CWO JO10-1

Vandaag mocht CWO JO10-1 op bezoek, in de stromende regen, bij Alexandria’66 JO10-1.

Helaas zonder Boaz maar met een flinke portie extra strijdlust daalden we af naar Rotterdam Oost.

Die strijdlust hadden we nodig ook. Vanuit de voorbereiding wisten we dat dit een pittige tegenstander was en dat bleek.

Vanaf de eerste minuut gooide de thuisploeg de beuk erin en CWO verweerde zich kranig. We hadden de afspraak gemaakt om met zijn allen ervoor te gaan: 50 minuten lang het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd.

De formatie achterin klopte zowel Salim, Melih als Miguel stonden hun mannetje en lieten zich niet in de luren leggen door de trucjes en het fysieke van de tegenstander. Als de roodhemden er dan doorheen kwamen was daar Ikra die met mooie reflexen haar doel schoonhield. Ze hield keer op keer haar team overeind.

De ene bal voor rust die erin ging was dan ook onhoudbaar.  0  –  1.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we speelden op de counter. Via een paar messcherpe aanvallen lieten we zien dat we terecht op dit hoofdklasse-niveau acteren. Twee keer rakend vanuit achteruit wist Melih aan de linkerkant Amin te bereiken die knap de vrijgelopen Owen zag. Op snelheid had hij ruimte om de  1  –  1  te kunnen aantekenen.

Tussen de aanvallen van de thuisploeg door wisten de Vlaardingers zelfs de voorsprong te maken. Alexandria’66 stond hierbij voor even in de rondo. Miguel zag Iven vrij en combineerde met  Adam het middenveld over waarbij Adam het eindstation bleek. Met zijn fluwelen schot bracht hij CWO zelfs op voorsprong. 1  –  2.

Het spel was op de wagen. Door een adder gebeten ging er nog een schep bij Alexandria’66 bovenop. De tweede helft leek het eenrichtingsverkeer te worden. De thuisploeg nam hierin de overhand en was de gehele tweede helft voetballend sterker. Voor CWO was het alle pieten -handen aan dek en het leek te bezwijken onder de druk. Eerst was het een corner die naar binnen werd gefrommeld bij de 1e paal wat de gelijkmaker zou betekenen 2  –  2 en daarna een onoplettendheid achterin waarbij Alexandria’66 handig gebruik maakte van de spelregels. 2  –  3.

De mentaliteit van CWO JO10-1 kwam nu naar boven. De spaarzame aanvallen bleken zeer dreigend. Amin kwam plots vrij voor de keeper en probeerde met een boogbal via de lat de keeper te verschalken maar de scheidsrechter kon op de middenlijn helaas constateren dat de bal niet volledig over de lijn was. Salim had een van zijn befaamde rushes nog bewaart en stak het gehele veld over waarbij het schot helaas net werd geblokt door de verdedigers.

Met nog twee minuten op de klok zette CWO alles op alles. Een prachtige bal van Ikra van achteruit werd goed aangenomen en met een handige voetbeweging van Owen over de keeper heen gelegd. 3  –  3!  Het werd gevierd als een finale!

Een heet puntje weggehaald bij een sterk spelende ploeg is de complimenten waard.

Door te blijven strijden en op het juiste moment je talent en individuele kwaliteiten inzet hoef je van niemand te verliezen.