SVC ’08 uit, altijd lastig…

Na een weekendje rust, was het vandaag om 14.30 aftrappen op het kunstgras in Wassenaar tegen SVC’08. Jeroen van de Swaluw en Daniel Furtado mochten dit keer vanaf de aftrap hun kunsten vertonen en lieten zien er zin in te hebben.

CWO wist al snel het doel te vinden. In de vierde minuut wist Justin van Mullem de bal terug te leggen op Tom Kuil, zijn schot belandde via de SVC-keeper en de buitenkant paal over de achterlijn. Het spel ging over en weer en werd vooral op het middenveld uitgevochten. In de 31 minuut was het CWO dat na een paar halve kansen op een 1-0 voorsprong kwam. Justin van Mullem wist de bal van de laatste man af te snoepen en kon het zestienmetergebied van SVC binnen gaan. Hij liet de keeper van SVC kansloos door de bal door zijn benen binnen te schieten. CWO bleef het betere van het spel houden en dacht in de 44-ste minuut de 0-2 op het scorebord te zetten. Adnan Bajic wist Justin van Mullem in de zestienmeter aan te spelen, deze draaide goed weg van zijn directe tegenstander en schoot van dichtbij onhoudbaar binnen. Scheidsrechter Giovanni Jaggan floot echter voor buitenspel en keurde het doelpunt af. Zo gingen onze helden met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Na rust zagen wij een ander spelbeeld. SVC’08 ging feller de strijd aan en zette CWO direct onderdruk. In de 49-ste minuut kreeg SVC een penalty. Scheidsrechter Jaggan was van mening dat Dwy Kampe het duel in de zestienmeter te stevig inging, zijn tegenstander viel en kreeg een penalty. Leroy Goedhoop zat er met zijn vingers nog aan. maar de penalty was te hard om de bal uit het doel te tikken. SVC bleef druk zetten en CWO was even de wegkwijt. In de 53-ste minuut was het weer raak voor SVC. Een corner vanaf links kwam bij de tweede paal terecht, de halve omhaal van de SVC-speler stuiterde voorlangs. De verdediging keek ernaar en zag tot hun schrik de meegekomen laatste man zijn grote teen tegen de bal zetten en in de korte hoek van keeper Leroy Goedhoop binnen tikken. Na deze 2-1 kon Tom Kuil de douches opzoeken en kon de licht geblesseerde Ta’ha Abdelkader Kadri vanaf links voor gevaar zorgen. Het was echter wederom SVC dat het gevaalijkst werd. In de 65-ste minuut kwamen zij op een 3-1 voorsprong. Een aanval van SVC werd afgeslagen en de bal belandde op een metertje of 20 voor de voeten van een SVC-speler. Deze aarzelde niet en volleerde de bal hard en hoog over Leroy Goedhoop in het doel. Trainer Stans greep direct in, haalde de geblesseerde Justin van Mullem naar de kant. Jimmy Onderdelinden nam zijn plek. Laurens Cruz en Chris Martins da Silva konden ook de douches op zoeken en werden vervangen door Charly Pires en Rick Pleijsier. Deze verse krachten zorgde voor een betere balans op het veld en leverde CWO al vrij snel de 3-2 op. Ta’ha Abdelkader Kadri wist al combinerend vanaf links Jeroen van de Swaluw te bereiken. Hij wist van dichtbij de 3-2 te scoren. CWO kreeg hoop op meer, maar zag deze hoop binnen een minuut verdwijnen. De linksbuiten van SVC kreeg op links de bal, kapte zijn direct tegenstander uit en schoot tegendraads binnen. Leroy Goedhoop stond op het verkeerde been en zag de bal rechts van hem binnen rollen. CWO liet het er niet bij zitten en probeerde er nog een wedstrijd van te maken, Jimmy Onderdelinden zag zijn kopbal nipt overgaan en Ta’ha Abdelkader Kadri zag zijn harde schot tegen de onderkant van de lat zijn doel missen.
Een gelijkspelletje was gezien het spelbeeld het hoogst haalbare geweest vandaag, maar het werd helaas met nul punten terug naar Vlaardingen.

Wist u dat…

• Helaas ook CWO2 hun voorsprong niet wisten vast te houden en met 1-3 thuis van Kethel Spaland verloor;