Restant CWO – Vitesse Delft zonde van ieders tijd

Op een druilerige dinsdagavond 6 december om 20.00 uur mochten CWO en Vitesse Delft onderleiding van scheidrechter Wim Roozeboom nog 18 minuten tegen een balletje aan trappen om het restant van de gestaakte wedstrijd uit te spelen.

CWO probeerde met een aanvallende opstelling de 1-3 achterstand weg te werken en Vitesse Delft had met een WK-opstelling van 5 -3- 2 man de taak om de zaak dicht te houden. Beide teams mochten nog drie wissels van de KNVB inbrengen in 1 wisselmoment. Tjonge, wat waren wij blij met de uitspraak van de tuchtcommissie: geen boete en geen puntenmindering en we maakte nog een kans om de wedstrijd in een beter resultaat om te zetten in 18 minuten. Helaas lukte het onze helden niet om de achterstand gelijk te trekken en bleef de score na 19 minuten spelen 1-3 voor Vitesse Delft. Zo werden na de teleurstellende eerste 72 minuten voetbal onder leiding van de bij iedereen bekende scheidsrechter Jos Straver tegen Vitesse Delft, ook de laatste 18 minuten, onder de trouwens prima leiding van scheidsrechter Wim Roozeboom, een teleurstellende vertoning. Tuurlijk waren wij blij dat we geen puntenmindering of boete kregen, maar de eerste 72 minuten van de wedstrijd waren al zo verziekt door scheidsrechter Jos Straver dat de laatste 18 minuten er ook geen eer meer te behalen viel. De sportieve plicht werd gedaan, maar voor de rest was het zonde van ieders tijd.