Nét niet voor CWO

Het blijft een raar spelletje dat voetbal. Het ene potje speel je super en het andere potje loopt het voor geen meter. Vandaag uit bij RKDEO was het dan ook weer afwachten hoe onze helden het er vanaf zouden brengen. Gezien het goede spel van de afgelopen weken werd er langs de lijn hoopvol uitgekeken naar deze pot.

Na een minuut stilte i.v.m het overlijden van mevrouw Markovic (moeder Igor) kon scheidsrechter Harry Hamer het beginsignaal geven voor ons potje tegen RKDEO. CWO vloog uit de startblokken, zette RKDEO vast en kreeg al snel een paar kansen. In de vierde minuut was het Elroy Wijngaarde die met een prima passeeractie de zestienmeter binnen drong. Op het moment dat hij de bal terug wilde leggen op een medespeler werd hij gehaakt en ging neer. Scheidrechter Hamer vond deZe overteding niks en liet doorspelen. In 9-de minuut speelde Oualid Tarafit, Adnan Bajic aan op de rand zestienmeter. Adnan draaide goed weg en schoof de bal links van de keeper binnen. Tot verbazing van iedereen die CWO lief heeft, ging de vlag omhoog en keurde scheidsrechter Hamer dit doelpunt af. CWO bleef aardig combineren en het betere spel houden, maar tot veel kansen kwam men niet. In de 18-de minuut werd er slordig balverlies geleden op het middenveld, kon de spits van RKDEO richting Leroy Goedhoop snellen en ongehinderd de 1-0 binnen schieten. Dit kadootje van CWO gaf RKDEO de energie om er meer uit te komen. Het betere veldspel was er voor CWO, maar RKDEO hield het dicht en werd vlak voor rust wederom door CWO geholpen. De zoveelste peer naar voren vanuit RKDEO-kant werd door de CWO-verdediging verkeerd verwerkt. De bal belandde na verkeerd doorkoppen bij een RKDEO spits, die ging op Leroy Goedhoop af en legde de bal keurig af op zijn meegelopen collega spits. Deze kon in een leeg doel de 2-0 binnen tikken.

Na rust bleven Jeroen van der Swaluw en Chris Martins da Silva aan de kant en kwamen Rick Pleijsier en Jimmy Onderdelinden hun team versterken. Jimmy ging in plaats van Tom Kuil in de spits lopen en Tom mocht achter de spitsen zijn voetbalkunsten vertonen. In de 48-ste minuut kreeg CWO wederom een goede kans. Tom Kuil wist op links Ta’ha Abdelkader Kadri aan te spelen, maar hij had vandaag zijn vizier niet op scherp en schoot mis. CWO wilde wel, maar de stugge verdediging van RKDEO was lastig te omzeilen, waardoor de kansen schaars bleven. In de 64 ste minuut was het tijd voor de volgende wissel. Ta’ha eruit en Jordao Pattinama op rechts erin. Deze omzetting leverde CWO wat halve kansen op, maar het vizier stond vandaag niet op scherp. In de 75-ste minuut mocht ook Adnan Bajic naar de kant en kon Mike van der Meer nog 20 minuten meeballen. De lange bal werd meer gehanteerd en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. CWO werd in de 85-ste minuut beloond met een doelpunt. Oualid Tarafit wist Tom Kuil te bereiken en deze beloonde zichzielf met een prima doelpunt. Na deze 2-1 was het vooral aanvallen door CWO en was het RKDEO dat verdedigde en loerde op de counter. In minuut 92 was het bijna 3-1 voor RKDEO toen er na een snelle counter van dichtbij in geschoten kon worden. De bal werd echter hard overgschoten door de RKDEO spits. CWO probeerde van alles maar kon helaas het doel niet meer vinden. Qua veldspel ging het allemaal nog redelijk, alleen blijft het scoren en het geluk nog weg voor de blauw-witte helden. Wie weet dat het op dinsdagavond 6 december om 20.00 uur in de 20 minuten inhalen thuis tegen Vitesse Delft qua scoren beter gaat en CWO de 3-1 achter stand nog kan wegwerken. Zo niet dan moeten er zeker op aanstaande zaterdag thuis tegen laagvlieger HMSH drie punten gehaald worden om aansluiting te houden bij de top. In deze klasse wint en verliest iedereen van elkaar, dus blijf het spannend zowel onder als bovenin en kan het voor CWO nog een heel leuk seizoen worden, dan moeten er echter wel wedstrijden gewonnen worden.

Wist u dat…

• CWO2 voor de vijfde keer op rij wist te winnen, dit keer was CION het slachtoffer dat met 3-1 klop kreeg, klasse mannen;