Kansenfestijn bij CWO tegen HMSH

Vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen het Haagse HMSH. De wedstrijd was op verzoek van HMSH een halfuurtje vervroegd zodat er om 16.00 uur naar WK-voetbal van Marokko gekeken kon worden. Nadat de pupil van de week, Bram Presentacion, CWO op een 1-0 voorsprong had gebracht, floot scheidsrechter Ruben Kooy om de wedstrijd te beginnen.

CWO vloog er gelijk in en zette HMSH direct vast. In de 4e minuut dacht CWO op een vroege voorsprong te komen, toen vanuit een korte corner gelegenheidsspits Oualid Tarafit, Adnan Bajic wist te vinden, deze schoot de bal binnen, maar de grensrechter van HMSH had zijn vlag in de lucht gestoken en scheidsrechter Kooy keurde het doelpunt af wegens buitenspel (zie foto boven). CWO bleef gebruik maken van de ruimtes die HMSH liet, kreeg kans op kans, echter was het scoren voor de blauw-witte helden zoals wel vaker dit seizoen lastig. In de 19e minuut was het even schrikken toen Adnan Bajic geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Daniel Oliviera Furtado. CWO bleef het beste van het spel houden en kwam in de 23-ste minuut op een welverdiende voorsprong. Ta’ha Abdelkader Kadri wist vanaf links Tom Kuil de bal toe te schuiven, hij speelde de bal naar de vrijstaande Oualid Tarafit, die de 1-0 binnen schoof. HMSH zette een tandje bij, echter het enige dat zij vooral wisten te raken was de tegenstander. In de 26-ste minuut was het een wonder dat Mike van der Meer nog kon opstaan na een grove tackle van Firat Koc, deze middelvelder van HMSH kwam goed weg met geel en Mike kon gelukkig zijn wedstrijd hervatten. Ondanks dat het spel verharde, bleef CWO de combinatie zoeken en was het in de 32-ste minuut wederom raak. Ta’ha wist vanaf links zijn actie te maken en de bal terug te leggen op Oualid Tarafit. Hij wist deze kans te benutten en de 2-0 op het scorebord te noteren. CWO bleef lekker voetballen, kreeg kansen op meer, maar kwam voor de rust niet meer tot scoren.

Na het bakkie thee bleef Elroy Wijngaarde in de kleedkamer achter en mocht Jimmy Onderdelinden in de spits zijn kunsten vertonen. HMSH werd wederom direct gedwongen tot verdedigen en kon het tempo van CWO niet bijhouden. In 55-ste minuut had CWO op een 3-0 voorsprong moeten komen. Jimmy Onderdelinden kopte de bal goed door, waardoor Oualid Tarafit samen met Ta’ha Abdelkader Kadri alleen op de keeper van HMSH konden afgaan. Oualid was niet zelfszuchtig en legde de bal opzij om Ta’ha zijn doelpunt te gunnen, de bal was echter te hard en ging aan Ta’ha voorbij. In de 60-ste minuut was het eindelijk toch weer raak voor CWO. Daniel Oliviera Furtado wist in het centrum Oualid Tarafit aan te spelen en hij schoot als een volleerde spits de 3-0 binnen, tevens zijn eerste hattrick van het seizoen. Met deze ruime voorsprong dacht CWO de buit wel binnen te hebben, wat gezien het spelbeeld van het eerste uur een logische gedachte was. Echter in deze klasse wordt ieder foutje of verslapping afgestraft en dat gebeurde in de 62-ste minuut dan ook. De CWO-verdediging liet zich verrassen door HMSH-spits Jaider Pommer. Hij draaide zichzelf goed vrij, ging op Leroy Goedhoop af, maar werd in de zestienmeter ten val gebracht. Een penalty voor HMSH en geel voor de prima spelende Charly Pires was het gevolg. Deze kans liet HMSH niet aan zich voorbij gaan en schoot vanaf de stip de 3-1 binnen. HMSH bleef stevig voetballen en voor CWO was het de wedstrijd uitspelen en heel blijven. Scheidsrechter Kooy hield het kort en deelde een paar keer geel uit. Toen in de 72 minuut Jimmy Onderdelinden zichzelf beloonde door met een gekruld schot in de verre hoek een doelpunt te maken en de 4-1 op het scorebord liet noteren, was de wedstrijd gespeeld. Micha Lo-Kioeng-Shoei die wederom achterin een prima pot om de mat legde en de altijd hardwerkende Jeroen van der Swaluw mochten de warme douches opzoeken en Jordao Pattinama en Chris Da Silva mochten de laatste 20 minuten de voorsprong helpen verdedigen. CWO bleef de beste kansen creeeren en HMSH verdedigde met man en macht. In de 80-ste minuut mochten zij dit met 10 man gaan doen, toen Tom Kuil door Isaiah Sirano Frederik onnodig hard van achter onderuit werd gegleden. Direct rood was het antwoord van scheidsrechter Ruben Kooy. CWO had nog kansen op de 5-1, 6-1 of 7-1 maar kwam niet meer tot scoren en was al blij dat zij heelhuids het veld mochten verlaten en met drie punten in de pocket de warme kleedkamer mochten opzoeken.
Qua voetbal was CWO vandaag oppermachtig en had zij zichzelf mogen belonen met een grotere uitslag. Het belangrijkste is dat CWO met deze winst zich in een betere uitgangspositie heeft gebracht voor de tweede seizoenshelft en met een lekker gevoel de oliebollen kan opzoeken.