Hellevoetsluis speelt het slim en wint bij CWO

Pupil van de week Finn van der Kraan gaf het goede voorbeeld en wist te scoren tegen Hellevoetsluis. Vol spanning was het nu kijken of de blauw-witte helden zijn goede voorbeeld zouden volgen. Het was echter Hellevoetsluis dat na het fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk het voortouw nam, richting het doelgebied van CWO trok en CWO tot verdedigen dwong.

Het eerste kwartier was voor Hellevoetsluis, dat met enkele corners gevaarlijk werd, maar niet wist te scoren. In de 17 minuut was het echter raak voor onze gasten. Een afgeslagen voorzet belande via de kluts voor de voeten van Davy Mierop, die schoot de bal vanaf de rand zestien meter laag in de linkerhoek. Ian Slagboom zag de bal te laat en kon niet meer reageren. Na deze vroege achterstand probeerde CWO meer druk te zetten, maar de verdediging van Hellevoetsluis stond goed en kansen werden er niet gecreëerd. Hellevoetsluis loerde met hun snelle spitsen op de counter en zorgde voor het meeste gevaar. In de 27 ste minuut was het wederom raak voor Hellevoetsluis. Via een snelle counter wist Hellvoetsluis combinerend richting Ian Slagboom te gaan. Hij redde in eerste instantie nog maar de bal belande voor de voeten van de Marly Dors die de bal binnen kon lopen en de 0-2 voor Hellevoetsluis op het scorebord liet noteren. CWO wilde wel maar tot frustratie van iedereen met een blauw-wit hart wilde er maar weinig lukken de eerste helft. Met een achterstand van 0-2 werd de rust bereikt.

Na de rust bleef Jeroen van der Swaluw in de kleedkamer achter en was het Ta’ha Abdelkader Kadri die vanaf links voor extra gevaar mocht zorgen. Deze omzetting zorgde ervoor dat CWO meer druk kon zetten en beter in haar spel kwam. Na een paar halve kansen was er in de 52-ste minuut een eerste goede kans voor Ta’ha. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper van Hellevoetsluis. Hellevoetsluis moest meer naar achteren en deed er alles aan om de wedstrijd te vertragen, CWO uit hun spel te halen en dat lukte hen aardig tot frustratie van CWO. Raoul Gillet was er klaar mee en sprak scheidsrechter Groenendijk aan dat hij actie moest ondernemen tegen al het tijdrekken, maar de scheidsrechter was hier niet van gediend en trakteerde Raoul op een gele kaart. In de 59 ste minuut werd middenvelder Rick Pleijsier naar de kant gehaald en werd Jimmy Onderdelinden als extra spits ingezet. CWO bleef drukken maar grote kansen leverde dit niet op. In de 64 ste minuut kreeg het zelfs de 3-0 om de oren. Marley Dors maakte goed gebruikt van een communicatiestoring tussen de verdediging van CWO. Vanaf de rand zestien meter wist hij de bal langs de uitkomende Ian Slagboom te schieten. CWO liet het er niet bij zitten en bleef strijden om het tij te keren. Raoul Gillet ging voorop in de strijd en schuwde de duels niet. Tot verbazing van iedereen kreeg hijc, na een fair duel aangegaan te zijn, een tweede gele kaart van scheidsrechter Groenendijk en kon hij met rood vertrekken. Ondanks de man minder was het CWO dat de druk op Hellevoetsluis bleef opvoeren en in de 71 ste minuut loon naar werken kreeg. Ta’ha, die het weer ouderwets op zijn heupen had, wist zijn directe tegenstander te omspelen en de zestien meter in te gaan, daar werd hij gevloerd en scheidsrechter Groenendijk gaf een penalty. Justin van Mullem stuurde de keeper de verkeerde hoek in en bracht de stand op 1-3. Dwy Kampe werd gewisseld voor Breuklin Almeida en CWO trok verder richting het doel van Hellevoetsluis. Ondanks het harde werken bleven de kansen schaars en was het Hellevoetsluis dat het vandaag het slimste speelde en uiteindelijk aan het langste eind trok. Hellevoetsluis staat nu zes punten voor op CWO, maar met nog vijf wedstrijden te gaan, is nog alles mogelijk voor de blauw-witte helden.