Geen drie op een rij voor CWO

Vandaag mocht CWO thuis aantreden tegen runner-up en ploeg in vorm RKDEO. CWO had de afgelopen twee potjes gewonnen en kon vandaag voor drie op een rij gaan. RKDEO dat van de laatste tien wedstrijden er negen had gewonnen, liet vanaf de aftrap zien, dat zij andere plannen hadden.

CWO werd direct onderdruk gezet en moest terug. RKDEO speelde scherper en directer en werd al na 15 minuten spelen beloond. Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de CWO-verdediging uit positie was en Joost Ipenburg kansloos was toen hij twee spitsen op zich af zag komen. CWO wilde wel maar de vorm van de dag en scherpte ontbrak bij te veel spelers, de eerste helft, om aanspraak op een overwinning te maken. RKDEO had de smaak te pakken en ging door met beter voetballen. Zij kwamen op een 2-0 voorspong na een mooie aanval over rechts, waarbij uiteindelijk de linkerspits Joost Ipenburg voor de tweede keer kansloos liet. Helaas voor de blauwwitte brigade konden hun helden geen vuist maken en bleven de kansen voor CWO uit. In de 43-ste minuut was het bijna weer raak voor RKDEO. Een afstandsschot van een metertje of vijftig van RKDEO ging over Joost Ipenburg heen, maar miste net het doel.

In de rust had trainer Jeff Stans heel wat te vertellen en de kans om zijn mannen op scherp te zetten. De pupil van de week Valentijn van Braam was zo verstandig om maar even met zijn vader elders een drankje te doen, maar sloot voor de tweede helft weer aan om zijn team te steunen vanuit de dugout.
Na de rust was het CWO dat met meer strijd beter in de wedstrijd kwam. In de achtste minuut zorgde Tom Kuil voor het eerste gevaar. Hij drong de zestienmeter binnen, wilde uithalen, maar ging neer. CWO dacht aan een strafschop, maar de prima leidende scheidsrechter Ron Wolf zag geen overtreding en liet doorspelen. Een minuutje later kwam er kans nummer 2 voor CWO. Na een handsbal in de zestienmeter mocht Rick van der Struis een strafschop nemen. Normaal is dit een zekerheidje, maar vandaag werd zijn pingel gepakt en in de rebound wist Oualid Tarafit naast te koppen. Met nog een halfuur te spelen konden Jeroen van der Swaluw en Daniel Furtado Oliviera de douches gaan opzoeken en werden Ta’ha Abdelkader Kadri en Rick Pleijsier ingebracht om extra energie en aanvalskracht te leveren. Het spel ging over en weer, waarbij CWO de betere kansen kreeg, maar zoals het al vaker dit seizoen was, deze kansen moeilijk wist te benutten. Een schot van Oaulid Tarafit werd van de lijn gehaald en de kopbal van Dwy Kampe werd door de lat tegenhouden. RKDEO loerde op de counter, was een paar keer gevaarlijk, maar Joost Ipenburg wist de tweede helft zijn doel schoon te houden.
Na 90 minuten was het helaas geen drie op een rij voor CWO, maar was het RKDEO dat gezien de hele wedstrijd met een terechte overwinning het veld af liep.
Voor CWO moet er een wonder gebeuren, wil zij de nacompetitie nog ontlopen. Daarvoor zal zij zelf alle drie de wedstrijden moeten winnen en mag VFC, op een veilige 8-ste plaats staat geen punt meer pakken en zal ook HVC’10 ingehaald moeten worden.