DVO’32 is op effectiviteit CWO de baas

Op dinsdag 31 mei 2022 om 20.00 uur werd er onder leiding van scheidsrechter Aad Hilgersom en zijn assistenten Yvar Buckers en Marcello Stuart afgetrapt voor de kwartfinale wedstrijd van het Vlaardingsvoetbal kampioenschap tussen CWO en DVO’32.

Een lekker gevulde tribune op het CWO-complex ging er eens lekker voor zitten en hoopte dat de wedstrijdbal gesponsord door Verkade Vlaardingen lekker zou rollen en veel het netje zou raken.

CWO nam als thuisploeg direct het voortouw en kreeg binnen vijf minuten een paar goede kansen om de score te openen. Echter in de afronding wil het de laatste weken bij de blauwwitte helden niet lekker lopen en ook de eerste helft waren er heel wat kansen nodig om op voorsprong te komen. Na een klein halfuur was het voor CWO raak. De buitenspelval van DVO’32 werkte niet en zo kon Mike van der Meer, gelegenheidsspits Rick van Haren bedienen. Rick kon alleen op de doelman af, maar zag in zijn ooghoek Raoul Gillet meelopen en legde de bal prima opzij zodat Raoul de bal tegen het netje kon schieten. DVO’32 had duidelijk moeite met de opkomende backs, die goed de ruimtes in doken en voor CWO met enige regelmaat voor gevaar zorgde. Na ruim een halfuur spelen kwam DVO’32 vrij onverwacht op gelijke hoogte. De eerste corner van DVO werd slecht uitverdedigd en belande in de zestienmeter voor de voeten van Nick Rutten. Nick hoefde niet lang na te denken en schoof de bal tussen een aantal verdedigers door rechts van keeper Ian Slagboom binnen. CWO bleef ook na de 1-1 het betere van het spel houden en kreeg nog enkele halve kansen, maar met 1-1 werd het bakkie thee opgezocht.

Na het bakkie thee en wat tactische omzettingen door trainer Ben Hoogwerf zagen de toeschouwers een ander DVO het veld betreden. Er was meer strijd en men wist beter om te gaan met de bewegelijke backs van CWO. CWO probeerde het spel wederom naar zich toe te trekken en DVO onderdruk te zetten, maar de witzwarte-brigade wist steeds beter mee te voetballen en zorgde nu regelmatig voor gevaar in de zestienmeter van CWO. Vooral in de omschakeling was DVO gevaarlijk en dat zorgde ervoor dat de verdediging van CWO regelmatig positioneel ontregelt werd. In de 51-ste minuut was het DVO dat brutaal op voorspong kwam. CWO nam een corner en deze werd door DVO snel uitverdedigd, de buitenspelval van CWO mislukte, waardoor de uitblinker van vandaag Floris Keijzerwaard alleen op Ian Slagboom kon afgaan, hem omspeelde en de 1-2 voor DVO op het scoreboord liet aantekenen. CWO liet het er niet bij zitten en bleef ook de aanval zoeken, zo was er voor het publiek een leuke wedstrijd te zien, waar veel ruimte en kansen werden weggegeven. In de 55-ste minuut was het CWO dat weer het netje wist te vinden. Rechtsback Steve Hijmans wist vanaf rechts op te komen en linksbuiten Ta’ha Abdelkader Kadri op maat te bedienen. Ta’ha kon de bal rechts van de keeper binnenschieten en de 2-2 aantekenen. Direct na deze gelijkmaker was het DVO dat en goede kans kreeg maar keeper Slagboom wist erger te voorkomen. In minuut 65 was het wederom CWO dat tot score kwam. Oualid Tarafit wist vanaf links de achterlijn te halen, de bal terug te leggen op Breuklin Almeida. Breuklin wist met een gericht schot de bal rechts van de goed keepende Ten Broek tegen het netje te schieten. Gezien de kansenverhouding was de 3-2 voorsprong voor CWO verdiend, maar DVO gaf zich nog niet gewonnen. Na het doelpunt werd rechtsback Steven Hijmans gewisseld en kwam Danny de With erin. Deze wissel zorgde even voor wat positionele verwarring bij CWO achterin en daar wist DVO goed van te profiteren. Aanvoerder Keijzerwaard kon vanaf links zomaar twee man voorbij lopen en de bal voorgeven op Robert den Breems. Deze wist wel raad met deze kans en schoot in de 67-ste minuut de 3-3 tegen de touwen. DVO liet zien graag als titelverdediger de halve finale te willen bereiken en ging feller de strijd aan. CWO moest steeds meer terug en kreeg in minuut 77 de deksel op haar neus. Op het middenveld werd te slap het duel aangegaan, waardoor er balverlies werd geleden en de verdediging van CWO in de parkeerstand stond. DVO spits Tim Kievit werd bereikt, kon op snelheid de zestienmeter ingaan en de bal rechts van de goed keepende Ian Slagboom in de verre hoek schieten. DVO wist de kansen te benutten en stond daarom op een verdiende 3-4 voorsprong. Na deze goal mochten Sam Kloos en Wesley Hulspas nog een ruim kwartietje mee voetballen, maar CWO kwam ondanks een paar nobele pogingen niet meer tot scoren komen.

DVO ging na het fluitsignaal juichend het veld af, CWO had een lesje effectiviteit gehad en het publiek had een leuke voetbalavond gezien met van twee ploegen die leuk kunnen voetballen, maar er vandaag maar een kon winnen en dat was DVO.

Wist u dat..
– ondanks het gemis van heel wat basisspelers, er bij vlagen prima gevoetbald werd;
CWO blij mag zijn met zo een brede en hechte selectie;
– het toch wel lekker is als de geluidsinstallatie het zowel binnen en buiten doet;
– DVO-hoofdsponsor Verkade Vlaardingen de wedstrijd bal sponsorde;
– DVO daarom waarschijnlijk meer wist te scoren;
– de hele reservebank bij CWO door vedettes van CWO-2 werd warm gehouden, klasse mannen;
– Danny de With, Sam Kroos en Wesley Hulspas hun debuut maakte in de kwartfinale van het Vlaardingsvoetbal kampioenschap;
– wij hopen dat we Koen van Dongen zijn debuut in CWO1 ook nog zullen meemaken;
– CWO aanstaande zaterdag 4 juni om 14.30 uur thuis haar laatste competitiewedstrijd tegen SV Charlois speelt;
– deze wedstrijd voor Charlois nog ergens om gaat, maar wij het seizoen winnend willen afsluiten;
– wij ondanks het resultaat van de laatste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag op blue saterday tot in de late uurtje een feestje gaan bouwen;
– ik hierbij alle spelers, begeleiders, het publiek en alle vrijwilligers alvast en mooie zomerstop toewens.