Deltasport – CWO

Dinsdagavond 8 maart stond om 20.00 uur de competitiewedstrijd tegen Deltasport op het programma omdat de eerder geplande wedstrijd van 26 februari was uitgesteld.

Voor deze stadsderby hoeft Jeff Stans zijn spelers niet te motiveren. Ze gingen ook gelijk goed van start met een goeie drive en dicteerde de gehele 1e helft. De organisatie stond goed en de verdediging met Dwy, Leon, Stevie en Oualid hadden de aanvalslinie van Deltasport volledig in de tas. Het was jammer dat CWO zichzelf niet beloonde met een doelpunt via een aantal mooie kansen van Ta’ha Kadri, Raoul Gillet en Jeroen van der Swaluw. Hierbij moet gezegd worden dat de keeper van Deltasport een aantal uitstekende reddingen had. Eén keer was het wel raak toen Ta’ha er weer op links langs ging en de bal in de verre hoek plaatste. De grensrechter van Deltasport stak zijn vlag op en scheidsrechter Takacs ging daarin mee, waarbij het meeste publiek zo z’n vraagtekens had. Helaas was de ruststand 0-0 maar gingen we met een goed gevoel de 2e helft in.

CWO ging op dezelfde voet verder maar kreeg wat meer weerstand van Deltasport die wat hoger ging spelen en CWO eerder probeerde vast te zetten. Het was ook bij de eerste echte aanval van Deltasport in de 55e minuut waarbij ze in het strafschopgebied kwamen, ze ook een discutabele penalty meekregen. Jordao Pattinama, die volgend seizoen in het CWO tenue speelt, schoot deze heel beheerst in en bracht de stond op 1-0.

CWO ging ondanks deze tegenvaller weer gelijk goed van start en kreeg na 2 minuten ook een strafschop mee bij een scrimmage waarbij Raoul onderuit werd gehaald.

Leon Krznaric schoot deze hard en laag in en liet de keeper kansloos. 1-1. CWO bleef hierna ook wel aandringen om op voorsprong te komen en Deltasport loerde op de counter met lange ballen. De goed keepende Ian Slagboom moest één keer optreden met een belangrijke redding, die hij uitstekend weerde met zijn rechter been. In de 62e min kreeg Chris da Silva zijn 2e gele kaart bij een harde sliding op de bal en kon CWO helaas met 10 man verder. Mike van der Meer werd vervangen in de 70e minuut voor Charly Pires en ze gingen weer volop in de aanval. Na een mooie aanval door het centrum kreeg Ta’ha nog een opgelegde kans, 1 op 1 met de keeper maar helaas ging deze net over het doel. Jimmy Onderdelinden werd nog ingezet voor Jeroen van der Swaluw om voorin nog meer te forceren maar helaas gaf dit deze keer geen resultaat. Deltasport kreeg op het laatst ook nog enkele kansen maar uiteindelijk was de eindstand 1-1. Van CWO uit een goede wedstrijd met veel inzet en drive maar in ieders ogen 2 punten te weinig.

Zaterdag is thuis de topper tegen DCV die momenteel op de 1e plaats staat met 4 punten voorsprong op CWO. Het wordt dus een belangrijke wedstrijd om bij te blijven en mee te doen om de bovenste plaats.