CWO – Zuidland, een wedstijd met twee gezichten…

Vandaag tegen promovendus en mede tweede klasser Zuidland. Voor CWO was deze derde bekerwedstrijd een formaliteit, na twee nuttige maar verloren bekerwedstrijden. Voor Zuidland zat er bij winst of gelijkspel nog een bekerronde in. CWO begon sterk, had al snel een veldoverwicht zonder direct gevaarlijk te worden. In de 21-ste minuut wist Ta’ha Kadri vanaf links de zestien in te dribbelen. De keeper van Zuidland wist zijn schot tot corner te verwerken. Vanuit deze corner was het laatste man Micha Lo Kioeng Shioe die de bal nipt naast het doel wist te koppen. Na een halfuurtje was het bijna raak voor de hardwerkende rechtsbuiten Tom Kuil, zijn gekrulde schot ging net over. Voor Zuidland was het vooral verdedigen en loeren op een counter. In de 43-ste minuut viel het eerste doelpunt. Vanuit een counter was het Zuidland dat op voorsprong kwam. Vanaf een meter of 20 werd de bal onhoudbaar achter keeper Oussama Ihzi geschoten, via de linkerpaal vloog de bal binnen. Deze tegenslag kwam CWO echter snel te boven. Ta’ha Kadri wist vanaf links zijn tegenstander te omspelen en de bal op de inkomende Adnan Bajic terug te leggen. Hij wist wel raad met deze kans en schoot de bal tegen de touwen. Na deze 1-1 was het tijd voor een bakkie thee.

De tweede helft was het Zuidland dat het voortouw nam, zij zetten direct druk en het was nu CWO dat moest verdedigen. In de 51-ste minuut kreeg Zuidland na een prima aanval de kans op de 1-2, de paal bracht echter nog redding voor CWO. CWO loerde nu op de counter en was er van overtuigd dat in de 53 ste minuut aanvoerder Justin van Mullem als doorgebroken speler werd neergehaald, echter de prima leidende scheidsrechter Aniel Jhamai had een andere mening en liet doorspelen. Zuidland bleef het betere van het spel houden en CWO moest vooral op eigen helft onder de druk vandaan voetballen en Zuidland van het scoren te houden. Dit lukte met pijn en moeite. CWO kon zelfs op voorsprong komen toen zij een penalty kreeg. Tom Kuil wist vanaf rechts de zestienmeter in te dribbelen en Adnan Bajic te bereiken, deze speelde zich vrij, werd gehaakt en ging neer. Helaas wist Adnan de penalty niet te benutten en bleef het 1-1. Zuidland bleef de gevaarlijkste ploeg en kreeg in de 81-ste minuut ook een penalty, na een overtreding in de zestienmeter. Zij wisten de penalty wel te benutten en zo een 1-2 voorsprong op het scorebord te zetten. Dit was tevens de eindstand. Zuidland was verder naar de volgende ronde in de beker en CWO kan zich volledig richten op de competitie, die volgende zaterdag begint met een uitwedstrijd om 16.00 uur tegen Concordia in Delft.