CWO weet op het juiste moment te pieken

Vandaag wederom tegen een onbekende tegenstander, die de overstap van de zondag 2e klasse heeft gemaakt, dit keer thuis om 14.30 uur tegen Wilhelmus.
Nadat de Pupil van de Week Maas Duifhuijsen CWO op een 1-0 voorsprong had gezet en trots op de foto van de door zijn vader gemaakte pilaar met wedstrijdbal was gegaan, kon scheidsrecht Omar Moussaoui affluiten voor een lekker potje voetbal.

CWO pakte gelijk de draad op waar het de vorige keer tegen Concordia mee gestopt was. Lekker combinerend trokken onze helden richting de zestienmeter van Wilhelmus. Na een paar halve kansen en paar corners was het in de 7ste minuut de eerste echte kans voor CWO. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven en Micha Lo-Kioeng-Shioe wist de bal met een halve vliegende omhaal net naast te schieten. CWO kreeg de smaak te pakken en bleef druk zetten op de verdediging van Wilhelmus. In de 13e minuut werd de druk de verdediging van Wilhelmus iets te veel en wist Justin van Mullem een verkeerd geraakte kopbal te onderscheppen en alleen richting de keeper van Wilhelmus te gaan. Het enige wat de Wilhelmus verdediging kon doen was aan de noodrem trekken, met het gevolg dat de prima leidende scheidsrechter Moussaoui een rode kaart moest geven voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Met tien man moest Wilhelmus verder en leverde een vrij eentonig spelbeeld op. CWO viel aan en Wilhelmus moest verdedigen. De kansen waren er zeker voor CWO, maar de keeper van Wilhelmus stond goed in de weg en ook de paal wist voor Wilhelmus redding te brengen.
Wilhelmus was de eerste helft alleen dreigend nadat er in de CWO-verdediging slorig balverlies werd geleden, maar keeper Joost Ipenburg wist het CWO-doel schoon te houden. In de 42ste minuut kreeg CWO waar het de hele eerste helft naar op zoek was. Ta’ha Abdelkader Kadri wist een buitenspelval te omzeilen en vanaf links de bal terug te leggen op de inkomende Justin van Mullem. Hij wist deze niet te missen bal binnen te schieten en de 1-0 voorsprong op het scoreboord te noteren. Kort hierna was het tijd voor het bakkie thee en de welverdiende rust. Tevens een moment om de kersverse kampioenen van JO14-1 en JO14-2 in het zonnetje te zetten. Zij werden beide kampioen en mochten met de beker op de foto, klasse mannen.

Na rust kwamen dezelfde elf voor CWO het veld in en was het wederom CWO dat de aanval zocht. Nadat Adnan Bajic na aangeven van Ta’ha al een aardige kans op de 2-0 had laten liggen, was het in de 54ste minuut wederom raak voor CWO. Adnan Bajic wist Justin van Mullem in de zestienmeter te bereiken en hij wist zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Dit moest de genadeklap zijn voor Wilhelmus, maar zij gaven niet op en bleven strijden voor iedere meter. In minuut 60 mochten Chris da Silva en Laurens Cruz lekker gaan douchen en zich optutten voor de Blue Saterday. Zij werden vervangen door Charly Pires en Daniel Furtado. Het spelbeeld veranderde niet CWO was de betere ploeg en had tegen de tien man het overwicht. in de 70-ste minuut werd het zelfs 3-0 voor CWO. Ta’ha, die het vandaag weer ouderwets op zijn heupen had, wist wederom de verdediging te slim af te zijn en Justin van Mullrm te bedienen. Hij maakte de hattrick compleet door voor de derde keer het netje te doen bollen.
Na deze goal werd de hardwerkende rechtshalf Elroy van Wijngaarden gewisseld voor Rick Pleijsier en ging CWO door met wat zij heel de wedstrijd al deed, lekker combinerend de aanvl zoeken. In de 75-ste minuut mocht ook Micha de douche op zoeken en waren er van Jimmy Onderdelinden nog wat meters binnen de lijnen te verzetten. Al deze wissels zorgden ervoor dat het spel wat rommeliger werd en Wilhelmus wat meer mee kon voetballen. In de 84ste minuut wisten zij hun doelpuntje mee te pikken en de prima keepende Joost Ipenburg te passeren. CWO kreeg nog een paar goede kansen om een groter veschil op het scoreboord te noteren, maar de keeper van Wilhelmus wist zijn ploeg voor erger te behoeden.
Wederom een mooie pot voetbal en de drie punten voor CWO. Met twee gespeeld en zes punten een prima start, die hopelijk aanstaande zaterdag uit bij Westlandia in Naaldwijk een goed vervolg mag krijgen.

Wist u dat…

• Onze pupil van de week Maas Duifhuijsen ook de eindstand goed had, hij voorspelde 3-1;
  • Dames 1 wederom de drie punten pakte door met 4-1 bij DVO te winnen, hij gaat lekker dames;
  • Ook de mannen van Chris Latupeirissa drie punten wisten te pakken door met 3-1 van Blijdorp te winnen;
  • Danny de With na een sublieme assist van Brendon Groen (lekker loppie) de 1-0 wist te scoren;
  • Brendon zelf ook een doelpuntje meepikte en de 2-0 voor zijn rekening naam;