CWO vecht als een leeuw voor de punten

Het was alweer even geleden dat CWO met winst het veld af kon gaan, maar vandaag tegen HVC’10 moest het toch echt gaan gebeuren. Trainer Jeff Stans en assistent Igor Markovic hadden dat in hun voorbereidende praatje nog maar eens duidelijk gemaakt aan hun selectie.

Nadat pupil van de week Enes Sen CWO op een 1-0 voorsprong had gebracht, mochten de grote mannen aan de bak. HVC’10 dat geplaagd wordt door veel blessures en schorsingen liet echter gelijk zien dat zij zich niet zo maar naar de slachtbank lieten brengen. De eerste vijf minuten waren voor de gasten, echter op een paar corners na kon men niet gevaarlijk worden en bleven de echte kansen uit. In de 10-de minuut was er een eerste kans voor CWO. De kleinste man van het veld, Adnan Bajic, wist vanuit een corner nipt over te koppen. CWO ging iets beter voetballen, HVC’10 had het betere van het veldspel, maar CWO kreeg de beste kansen. Justin van Mullem, die de laatste weken de vorm te pakken heeft, wist een paar keer voor gevaar te zorgen, echter de paal en de keeper brachten voor HVC’10 de redding. Het opvallendste moment van de eerste helft was de blessure van de prima leidende scheidsrechter Hollemans. Na een halfuurtje greep hij naar zijn hamstring en werd de wedstrijd stilgelegd voor een behandeling door onze verzorger. Na een paar minuten ging deze leidsman op karakter door en paste de beide ploegen hun tempo aan zodat de scheidsrechter het spel rustig kon bijbenen. HVC’10 kreeg nog een kans vanuit een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied, CWO-keeper Leroy Goedhoop was scherp en wist de bal weg te stompen. Daniel Oliveira Furtado, die steeds beter zijn vorm weet te vinden, was in de blessuretijd van de eerste helft dichtbij de openingstreffer maar ook zijn schot raakte geen doel. Met een 0-0 kon men het bakkie thee opzoeken.

Na de rust bleven Mike van der Meer en Laurens Cruz in de kleedkamer achter en mochten Jeroen van der Swaluw en Charly Pires de wei in om CWO wat extra power te geven. HVC’10 moest noodgedwongen hun beste man van de eerste helft, Kirill Slutskyy, aan de kant houden, waardoor er de tweede helft een overwicht ontstond voor CWO. Vanaf de 46-ste minuut was het CWO dat HVC’10 het spel op legde. Justin van Mullem had tot twee keer toe het geluk niet aan zijn zijde, eerst belandde een kopbal op de lat en vervolgens ging na een vlotte combinatie zijn schot via de onderkant lat het doel uit. CWO bleef strijden en kreeg loon naar werken. Tom Kuil die net was ingevallen voor de licht geblesseerde Adnan Bajic, gaf zijn invalbeurt glans door Justin van Mullem vanaf rechts te bedienen met een prima voorzet. Justin wist de bal diagonaal over de HVC-keeper te koppen en CWO op een 1-0 voorsprong te brengen. In de 63 minuut was de wedstrijd ten einde voor scheidsrechter Hollemans. Hij kon echt niet meer verder en moest het veld verlaten. Gelukkig waren er twee scheidsrechters aanwezig, die op dit niveau een wedstrijd mochten fluiten. Na overleg met HVC’10 werd afgesproken dat CWO-grensrechter Ricardo Veldhoen zijn vlaggetje zou overdragen aan dhr. de Bruin (vader van Jordi) en het fluitje zou overnemen van dhr. Hollemans. Enkele minuten later pakte CWO de draad weer op en moest HVC’10 weer achteruit rennen. Nadat een schot van Justin van Mullem tot corner was verwerkt, was het aan Tom Kuil om de bal vanaf links in te draaien. Zo gezegd zo gedaan, deed Tom wat hem was opgedragen en zag hij zijn inswinger bij de eerste paal in het HVC-doel verdwijnen. Deze 2-0 was voor CWO zeer welkom en de nekslag voor HVC’10. Na deze 2-0 werd Rick Pleijsier ingebracht voor de prima spellende Dwy Kampe. Bleef CWO het betere van het spel houden en bleef Leroy Goedhoop zijn keeperstenue schoon. Voor CWO was het nog even schrikken toen topscorer Justin van Mullen geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Jordao Pattinama. Het spelbeeld bleef echter vrij eentonig, CWO zocht de aanval en HVC’10 en moest verdedigen. In de 83-ste minuut was het weer raak. Micha Lo-Kioeng-Shioe wist met een lange bal van achteruit, de snelle Elroy Wijngaarde te bereiken, deze gaf zijn prima wedstrijd nog meer glans door zijn directe tegenstander uit te kappen en de bal links van de HVC-keeper binnen te schieten. De 3-0 was voor CWO nog niet genoeg en het had ook nog 4-0 kunnen worden als Jordao Pattinama na een prima voorzet van Tom Kuil zijn volley langs i.p.v. op de keeper had geschoten. Echter het bleef bij 3-0, wat voor de CWO-helden een prima eindstand was om een lekkere warme douche op te zoeken. Het CWO-lied werd dit keer vervangen door het nummer The lions sleeps tonight van The Tokens. CWO had gestreden als leeuwen en zullen na deze 3-0 overwinning zeker lekker hebben geslapen.

Wist u dat…

-u dames 1 kunt inhuren voor de catering, ´t zag er lekker uit dames;
-pupil van de week Enes Sen de uitslag als wist voor er was afgetrapt en hij van zijn vader de loterij mag invullen;
-aanstaande zaterdag om 12.00 uur dames 1 tegen dames 2 voor de koppositie speelt en er nog een paar kaarten te koop zijn;
-CWO2 en dames 1 zelf niet in actie kwamen maar wel aanwezig waren om de mannen van CWO1 te steunen, klasse;
-CWO1 geen straf heeft gekregen voor het staken van de wedstrijd tegen Vitesse Delft en deze wedstrijd nog 18 minuten moet uitspelen;
-trainer Jeff Stans een boek aan het schrijven over een olifant, een cheeta, een chimpansee en een leeuw;
-wij benieuwd zijn hoe het verhaal afloopt;
-de oudste supporter van CWO, Jan van Heijzen met 91 jaar ook weer heeft genoten van de blauwwitte helden;
-CWO aanstaande zaterdag wederom thuis speelt om 14.30 uur tegen koploper FC Skillz en uw steun dan weer van harte welkom is;
-wij scheidsrechter Hollemans danken voor zijn leiding en sterkte toewensen met zijn herstel;