CWO strijdend ten onder

Thuis waren het de blauwwitte helden van CWO die kampioenskandidaat FC Skillz voor het eerst een nederlaag toedienden. Skillz stond ondanks deze nederlaag bovenaan en wilde vandaag laten zien, waarom zij het kampioenschap verdiende.

Vanaf het beginsignaal was het dan voor onze blauwwitte helden alle zeilen bijzetten om de gedreven mannen van Skillz bij te benen. Het eerste kwartier was het dan ook de thuisploeg die met enige regelmaat voor keeper Joost Ipenburg wist te verschijnen, deze wist echter erger voor CWO te voorkomen. In de 16e minuut was het echter raak voor de thuisploeg. Een vrije trap van een meter of 20 werd snoeihard rechts van Joost Ipenburg in de kruising geschoten. Joost zat er met zijn vingers nog aan, maar zag de bal tegen het netje verdwijnen en zo Skillz op een verdiende 1-0 voorsprong komen. Na deze treffer was het CWO dat beter ging voetballen en via de twee spitsen Elroy Wijngaarde en Rick van der Struis regelmatig gevaarlijk voor het doel van Skillz verscheen, echter zoals zo vaak dit seizoen, was het scoren wederom de grootste uitdaging voor CWO. Er werd tot aan de rust in een hoog tempo door onze blauwwitte helden een prima potje voetbal getoond, maar helaas werd dit niet in de score zichtbaar en ging CWO met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Na de rust stonden dezelfde elf weer in het veld en pakte zij de draad op waar zij waren gebleven. Skillz werd direct onderdruk gezet en CWO wist met een hoog tempo de kansen te creëren. Na een kleine 10 minuten was het eindelijk raak voor CWO. Links op het middenveld werd de bal veroverd en via Rick van der Struis kwam de bal op rechts bij de opstomende Dwy Kampe (archieffoto). Hij bleef cool en schoof de bal hard onder de uitkomende keeper van Skillz door om zo de 1-1 te maken. CWO had de smaak te pakken en bleef lekker voetballen, Elroy Wijngaarde was op aangeven van Mike van der Meer dichtbij de 1-2, maar zag zijn schot gestuit door de keeper van Skillz. Na een uurtje voetbalen mocht Rick van der Struis de douches opzoeken en werd Ta’ha Abdelkader Kadri als invaller ingebracht. Beide ploegen bleven elkaar voetballend bestrijden, maar de beste kansen waren er voor CWO. In de 65ste minuut was het wederom Elroy Wijngaarde die op snelheid richting het vijandige doelgebied snelde. Hij werd echter ten val gebracht door een Skillz-verdediger, zodat zijn doorgang werd belemmerd. Scheidsrechter Meijvogel kon niets anders doen dan de verdediger rood geven en CWO een vrije trap geven. Adnan Bajic die na zijn blessure weer steeds beter zijn draai weet te vinden, schoot de bal helaas net naast. CWO bleef de aanval zoeken en kreeg via Ta’ha Abdelkader Kadri, Jeroen van der Swaluw (twee keer bal op de lat) en Elroy Wijngaarde de kans om op voorsprong te komen. De Skillz-verdediging hield met kunst en vliegwerk stand en wist met 10 man ook een paar keer voor gevaar aan CWO-kant te zorgen. De ruimtes werden kleiner en dat maakt voetballen tegen 10 man lastiger. Na slordig balverlies voorin sloeg het noodlot toe. Vanaf rechts wist Skillz de verdediging te omspelen en de bal voor te geven. Van dichtbij kon de rappe spits van Skillz de bal, 5 minuten voor tijd, tegen de touwen jagen en Skillz op 2-1 voorsprong te brengen. CWO bleef knokken voor iedere meter, bleef voetballend de betere ploeg, maar wist tot frustratie van iedereen met een blauwwit hart niet te scoren. Na het fluitsignaal was de vreugde bij Skillz dan ook groot. Zij waren door het oog van de naald gekropen en doen nog steeds mee voor de prijzen. CWO had er vandaag alles aangedaan om te winnen, speelde goed, maar had het geluk wederom niet aan haar zijde.

Wist u dat…

Voetbal emotie is, verliezen niet leuk is, maar we wel normaal moeten blijven doen;
De inzet en het spel van CWO vandaag 3 punten verdienden;
Adnan Bajic en Rick van der Struis gelukkig weer hun meters op het voetbalveld weten te maken;
Wij helaas Laurens Cruz voorlopig moeten missen i.v.m. een enkelblessure;
Rick Pleijsier en Oualid Tarafit een gele kaart pakte;
Scheidsrechter Dirk Meijvogel het erg goed deed en veel plezier uitstraalde in het veld;
CWO met de Pasen niet hoeft te spelen;
Het op vrijdag 7 april weer paasklaverjassen is en de kantine dan lekker vol zit;
Zaterdag 15 april is ook lekker druk, het is dan ‘Blue Derby Day’;
CWO door de winst van concurrenten nog steviger op een nacompetitieplek staat;
Er nog 18 punten te halen zijn in zes wedstrijden en er nog steeds een kleine kans is om de nacompetitie te ontlopen;