CWO pakt de volle buit tegen Alexandria’66

Na twee keer winst en drie keer op een rij gelijk was het vandaag tegen Alexandria ’66 toch wel weer tijd om de drie punten in eigen huis te houden. Nadat pupil van de week Beau Rijke had laten zien hoe je moet scoren tegen Alexandria’66 werd er om 14.30 uur afgetrapt voor een lekker partijtje voetbal.

CWO begon zoals we gewend zijn goed. Vanuit achteruit werd er met verzorgd voetbal de zestien van Alexandria opgezocht. Hoewel het veldoverwicht er was, duurde het nog we leven voordat CWO echt gevaarlijk werd in de zestienmeter. Het was Rick van der Struijs die pas in minuut 13 de eerste kans kreeg om CWO op voorsprong te brengen. Keeper Marlon Fortes Lima van Alexandria wist echter de inzet van Rick te keren. In minuut 15 was het eindelijk raak voor CWO. Vanaf rechts wist Steven de Brito strak en laag voor te geven op Jeroen van der Swaluw (foto onder). Hij bleef rustig en wist de bal links van de keeper binnen te schieten. Na deze vroege goal was het Alexandria dat het spel naar zich toe trok en een paar keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker kwam. Keeper Leroy Goedhoop wist tweemaal de gelijkmaker te voorkomen en werd bij de derde kans van Alexandria geholpen door de lat. Alexandria verdiende meer maar onze blauw-witte helden hielden tot de rust de nul.

Na het bakkie thee, was het even wachten op de goed leidende scheidsrechter Prins. Hij moest eerst door verzorger Henk Vlielander opgelapt worden voordat hij de tweede helft kon beginnen. Na rust was het Alexandria dat beter uit de kleedkamer kwam. Zij wilde minimaal met een puntje naar huis gaan en probeerde al combinerend de aanval te zoeken. In de 13-de minuut kregen zij loon naar werken en was het Dylan de Melo da Silva Concalves die keeper Leroy Goedhoop wist te passeren en 1-1 maakte. Trainer Stans moest wat doen en wisselde Obeida Kadri en Dwy Kampe voor Raoul Gillet en Marcelo Gomes da Vega. Zij moesten het laatste halfuur zorgen dat de drie punten in huis bleven. CWO kreeg wat meer controle over de wedstrijd maar het bleef moeizaam de zestien van Alexandria te vinden. Qua veldspel werd het van beide kanten steeds rommeliger, maar door de stand bleef het nog wel spannend. CWO werkte hard en wilde de drie punten binnen halen. Rick Pleijsier werd in gebracht voor Jurgylio Limon en Danny Hijmans mocht zijn debuut maken als wissel voor de geblesseerde Rick van der Struijs. Jimmy Onderdelinden (foto boven)_werd van de rechtsbackpositie naar de linksbuitenpositie gestuurd om zo met een extra spits de 2-1 voorsprong af te dwingen. Deze omzetting pakte goed uit. Jimmy Onderdelinden liet zien dat je op karakter ver kan komen. Hij gaf niet op ,ging voor iedere bal en wist in de 42-ste minuut met een individuele actie de 2-1 binnen te schieten. Vanaf links wist Jimmy Onderdelinden de rechtsback goed uit te kappen en links van de keeper de bal in de verre hoek te schuiven. Een gelijkspel was gezien het veldspel van beide ploegen een terechte uitslag geweest, maar met een 2-1 eindstand hoorde je niemand bij CWO klagen en gunde de blauw-witte brigade man of the match Jimmy Onderdelinden zijn moment.

– Jasper goed kan ingooien;

– de selectie op 7,8 en 9 januari op trainingskamp gaat en een paspoort mee moet nemen;

– keeper Leroy Goedhoop voor euro 50.000,- door Ajax weggekocht werd bij Sparta en in de B1 met Tete heeft gevoetbald;

– hij na vandaag weer meer waard is geworden voor CWO;

– er aanstaande donderdag kip is i.p.v. vlaai;

– Dames 1 helaas weer weet wat verliezen is en in de laatste minuut met 1-5 verloren van MVV;

– ik beloofd had Jimmy Onderdelinden als man of the match zes keer te benoemen, bij deze aan die belofte is voldaan;

– CWO nu met 12 punten uit 6 wedstrijden op plek 2 staat;

– wij hopen volgende week om 14:30 uur uit bij Sparta AV weer drie punten weg te halen.