CWO op de valreep naar halve finale

Voor haar eerste wedstrijd om het Vlaardingse Voetbalkampioenschap mocht CWO op dinsdagavond aantreden thuis tegen Victoria’04. Veld 1 was door de weergoden onbespeelbaar gemaakt, dus was het om 20.00 uur aftrappen op het kunstgras van veld 3.

Igor Markovic mocht vandaag als hoofdtrainer aan de bak, daar Jeff Stans thuis met koorts op bed lag. Helaas viel voor de wedstrijd ook nog Rick van der Struis uit, waardoor Jurgylio Limon zich snel mocht omkleden en in de spits zijn best mocht doen. Jurgylio Limon kreeg al snel een mooie kans, ging alleen op de keeper af, maar wist deze kans niet te benutten. Victoria, dat de laatste weken goed in vorm is, liet zich van haar beste kans zien, was scherper in de dekking en wist combinerend een paar goede kansen te creëren. In de 35ste minuut kreeg Victoria de verdiende voorsprong. Naily Girigorie wist de bal onder keeper Oussama Ihzi door te schuiven en de 0-1 binnen te schieten. Deze achterstand was voor CWO het signaal om het voetballend beter te doen en meer de aanval te zoeken. In de 43ste minuut mocht Mike van der Meer vanaf rechts een vrije trap nemen. Hij wist Dwy Kampe bij de tweede paal te bereiken, die de bal tegendraads binnen kopte en de 1-1 ruststand op het scorebord noteerde.

Na de rust bleven Charly Pires en Jurgylio Limon in de kleedkamer achter en waren het Koen van Dongen en Danny de With, die samen in de tweede helft hun voetbalkunsten mochten tonen. CWO trok het spel steeds meer naar zich toe en kreeg al snel via Danny de With, twee goede kansen om op voorsprong te komen. De keeper van Victoria wist echter tot twee keer toe Danny’s inzet te pareren. Victoria bleef goed mee voetballen en kwam er af en toe gevaarlijk uit, echter CWO kreeg steeds meer grip op het spel. In de 65ste minuut mocht ook Ta’ha Abedelkader Kadri naar de kant en hij werd vervangen door Tom van Pelt, een speler van CWO4, die zijn debuut mocht maken in CWO1. CWO bleef lekker voetballen en had het overwicht. In de 70ste minuut mocht Jasper Kooij ook nog invallen als vervanger van Jeroen van der Swaluw. Het spel over een weer, wat voor het publiek de wedstrijd aantrekkelijk maakte. Enigszins tegen de verhoudingen in, kwam Victoria voor de tweede keer op voorsprong. Een oudhollandse swabberbal, vanaf een metertje of 20, werd hard ingeschoten en verraste Oussama Ihzi, waardoor CWO weer tegen een achterstand aankeek. Een minuutje later was het alweer 2-2. Danny de With wist zijn goede invalbeurt nog meer glans te geven en van net buiten de zestienmeter de bal over de keeper van Victoria in het doel te schieten. Beide ploegen wilde winnen en zochten de aanval, Oussama Ihzi moest nog een paar keer aan de bak om Victoria van het scoren te houden en ook de keeper van Victoria toonde zijn waarde. Echter in de tweede minuut van de blessuretijd was het voor het eerst dat CWO op voorsprong kwam. Na een lange aanval, belandde de bal voor de voeten van Tom Kuil (foto) en hij wist de bal links van de keeper in het doel te schieten. Gezien de kansen verhoudingen en het spel in de tweede helft was de voorsprong van 3-2 verdiend, maar verdiende Victoria’04 de complimenten voor hun inzet goede spel. Na vier minuten blessuretijd vond scheidsrechter Youssef Durgunsu het genoeg en was het CWO dat met enige moeite de halve finale van het Vlaardingse Voetbalkampioenschap wist te behalen.