CWO maatje te groot voor Concordia

Na heel wat oefenpotjes en drie verloren bekerwedstrijden was het vandaag om 16.00 uur uit voor de competitie tegen Concordia in Delft. Op een prima kunstgrasveldje werd er door scheidsrechter Marcel Smit gefloten om te beginnen.

CWO vloog uit de startblokken en binnen een minuut kon Ta´ha Abdelkader Kadri de keeper van Concordia testen, zijn schot had te weinig kracht om doel te treffen. In de derde minuut was het de eerste kans voor Concordia, na een foutje bij CWO achterin kon de rechterspits van Concordia op keeper Oussama Ihzi afstormen, deze verkleinde goed zijn hoek en wist de bal tot corner te verwerken. Hierna was het betere van het veldspel voor CWO en wist zonder erg gevaarlijk te worden en het eerste halfuur Concordia op hun eigen helft vast te zetten. In minuut 37 was het eindelijk raak. Ta´ha Abdelkader Kadri wist vanaf links langs zijn directe tegenstander te glippen en legde de bal keurig terug op Adnan Bajic (foto boven), hij wist de bal in het doel te schuiven en de 0-1 op het scorebord te noteren. Twee minuten later was het bijna raak voor Tom Kuil, hij werd vanaf rechts bediend door de rappe rechtsback Elroy van Wijngaarde, zijn schot werd gesmoord en uitverdedigd. CWO bleef lekker voetballen en kreeg via Adnan Bajic (de bal op de lat), Justin van Mullem (bal van de lijn) en een gekeerd schot van Ta’ha de kans om de voorsprong te verdubbelen en met een nog beter gevoel de thee op te zoeken.

Na het bakkie thee was het Concordia dat hoger druk zette en probeerde de zestien van CWO op te zoeken. Er waren wat billenknijpsituaties maar de grote kansen bleven uit en de CWO-verdediging hield de nul. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft was het wederom raak voor CWO. Ta’ha Abdelkader Kadri was rapper bij de bal dan de Concordia-verdediger. Deze dacht de bal de zestienmeter uit te rammen, maar raakte Ta’ha i.p.v. de bal, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Smit niet anders kon doen dan naar de penaltystip te wijzen. Justin van Mullem (foto onder) wist wel raad met deze kans en schoot de penalty keurig binnen. De 0-2 was de genadeklap voor Concordia en voor CWO de impuls om gas te geven. Concordia was nog niet hersteld van de klap of kon opnieuw het balletje uit het netje halen. Ta’ha was wederom zijn directe tegenstander te snel af en wist Adnan Bajic weer te bedienen. Adnan scoorde zijn tweede van de dag en de 0-3 voor CWO. Na de 0-3 werden Mike van der Meer en Tom Kuil gewisseld voor Jordao Pattinama en Jeroen van de Swaluw. Concordia probeerde het wel, maar CWO was vandaag een maatje te groot en de beste kansen bleven voor CWO. 20 Minuten voor tijd mochten ook Laurens Cruz en Ta’ha Abdelkader Kadri de douches opzoeken en Charly Pires en Micha Lo-Kioeng-Shioe hun kunsten vertonen. Concordia bleef strijden maar de CWO-verdediging gaf geen krimp. Adnan kreeg vanaf links van Jordao Pattinama nog een kans om zijn derde goal te maken, maar zijn schot miste kracht. De laatste 10 minuten mocht Daniel Furtado nog zijn eerste competitieminuten maken als vervanger van de hardwerkende Chris da Silva. Liet Adnan Bajic zich ook verdedigend zien door een bal van de lijn te halen. Wist scheidsrechter Smit nog in de laatste minuten de eerste en laatste gele kaart aan Concordia te geven.
De afgelopen weken zagen we al goed voetbal, maar waren de punten schaars. Vandaag zagen we wederom een goed CWO dat met drie welverdiende punten naar het zonnige Vlaardingen vertrok.