CWO laat ’t zonnetje schijnen in Zwijndrecht…

CWO mocht vandaag in Zwijndrecht aantreden tegen het altijd lastige Pelikaan. Thuis waren benauwde punten binnen gesleept met een 0-0 dus was het vandaag weer alle hens aan dek voor onze blauw-witte helden.
Om 15.00 uur floot scheidsrechter Giovanni Verhoeve en begon de wedstrijd op het zonnige kunstgrasveld van Pelikaan. CWO ging goed van start en trok gelijk het spel naar zich toe. De verdediging van Pelikaan had moeite met de harde wind die dwars over het veld stond en gaf in de derde minuut de eerste corner weg. Marcelo Gomes Da Veiga nam de corner tegen de wind in en deze leek bij de eerste paal achter te gaan, Leon Krznaric had echter andere plannen en kopte de bal terug op Steve de Brito, zijn schot werd geblokt op de lijn, maar de bal viel voor de voeten van Ta’ha Abdelkader Kadri en deze peerde de bal hard en hoog tegen de touwen. 0-1 voor CWO. Na dit doelpunt bleef het betere spel bij CWO en kreeg Ta’ha nog twee halve kansen om de score te verdubbelen. Pelikaan pakte na een minuut of 20 het spel wat beter op en kwam vaker bij de zestien meter van CWO. In de 22-ste minuut kreeg Pelikaan haar eerste echte kans en deze was ook gelijk raak. Na een mooie aanval door het midden werd de opkomende back Stephan Ooms gevonden, die schoot de bal onhoudbaar binnen en bracht de stand op 1-1. Na deze gelijkmaker ging het spel over en weer, maar bleven echte kansen schaars. Chris Martins Da Silva en Mike van der Meer pakte beiden een gele kaart na het vasthouden van hun tegenstander, maar voor de rest was het vooral genieten van de sportieve pot voetbal en het lekkere zonnetje.

Na het bakkie thee bleef Ta’ha achter in de kleedkamer en mocht Justin van Mullem voorin zijn plekkie overnemen. Het eerste kwartier gaf hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft, veel strijd en weinig kansen. Het was even schrikken toen keeper Ian Slagboom ineens op de grond zat, zonder dat er iemand in de buurt was. Hij bleek last te hebben van een zonnesteek en had een pet nodig. Keeperstrainer Tobias Duifhuijsen bracht redding en stond zijn pet af, zodat Ian verder kon.
In minuut 60 was het wederom juichen voor de blauw-witte helden en aanhang. Mike van der Meer, die vanaf links lekker op dreef was, speelde de bal hard in op Justin van Mullem, deze maakte een mooi overstapje, waardoor de bal bij Chris Martins Da Silva kwam. Deze kreeg via de kluts de bal mee en stond plots oog in oog met de keeper van Pelikaan, Chris bleef cool en schoof de bal links van de keeper binnen. 2-1 voor CWO. Nu was het de beurt aan Pelikaan om weer wat meer te laten zien. Het meeste gevaar kwam van de rappe spits Tresor Anwar Nzojibwami. Hij was heel de wedstrijd al een lastpost voor de CWO verdediging en had pech toen zijn gekrulde afstandsschot in de 70-ste minuut via de buitenkant van de paal tot achterbal verdween. Voor Pelikaan was het tijd om achterin 1 op 1 te gaan spelen en voorin meer druk te zetten. De CWO verdediging bleef echter haar werk goed en geconcentreerd doen en gaf geen kans weg. Het waren juist de blauw-witte helden die voor het meeste gevaar zorgden. Een vrijetrap vanaf links van de rand van de zestienmeter van Mike van de Meer ging nog net naast maar in minuut 90 was het wederom raak voor CWO. Vanuit de kluts bij de zoveelste corner voor CWO viel de bal voor de voeten van Raoul Gillet. Deze hardwerkende spits wist ook vandaag weer het netje te vinden en de verlossende 3-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Dit was tevens de eindstand en zorgt ervoor dat CWO nog steeds meedoet voor de tweede periode en samen met SVS stevig op de derde plaats staat.

Wist u dat…

• CWO2 de betere ploeg was in de Lier, maar ondanks twee doelpunten van Jasper met een 3-2 verlies naar huis ging;