CWO laat punten liggen bij Sparta AV

Soms zit het mee en soms zit het tegen, wat het deze zaterdag was, mag je als lezer zelf bepalen. Dat het een bijzondere zaterdag was, is voor mij wel duidelijk. Dit weekend moest iedere club de nieuwe coronamaatregelen toepassen en zo ook bij CWO. ’s Ochtends werd ik dan ook door twee keurige heren verzocht om mijn QR-code te tonen en me te legitimeren toen ik bij CWO naar binnen wilde. Na goedkeuring kreeg ik een mooi bandje en kon ik bij barman Gerard een bakkie koffie en broodje gezond bestellen.

Op veld 1 kon ik vanaf de tribunes kijken naar VR2 dat met 18-1 won en duidelijk een maatje te groot was voor de dames van HVC’10. Buiten de uitslag was het ook bijzonder dat de laatste 10 minuten zonder scheidsrechter en grensrechters gespeeld werd en de dames het onderling wel regelden. Na deze opwarmer naar het zonnige Rotterdam om onze blauw-witte helden te steunen bij hun wedstrijd tegen Sparta AV. Op hun website gekeken hoe het met de corona-maatregelen zat (die waren niet te vinden, net als een wedstrijdformulier) en gezien dat zij een mooie tribune hadden om het spel te aanschouwen. De tribune was inderdaad mooi evenals het grasveld waarop het uitkeek, maar na een kort bezoek aan de bestuurskamer werd duidelijk dat er op het kunstgras van veld 2 werd gespeeld en ik met de andere supporters op de sta-tribune kon plaatsnemen. Scheidsrechter van Lith had blijkbaar geen zin in spelen op kunstgras en bleef weg en het was zijn collega M. Moussaoui die om 14.30 uur de fluit in de hand nam en het startsein gaf voor deze topper.

Jeff Stans had net als zijn collega Verbeek bij Sparta weer aardig moeten puzzelen om een degelijk elftal op het veld te zetten. Jimmy Onderdelinden mocht als gelegenheidslinksbuiten samen met Raoul Gillet en Rick van der Struis als aanvallers het Sparta lastig maken. Gedurende het eerste halfuur ging het spel alle kanten op en kregen beide ploegen halve kansen. Daniel van der Knijff en Arij van Bree, beide ex-CWO, wistenechter onze blauw-witte mannen van het scoren te houden. Ook de CWO-verdediging deed haar werk, zodat het lang 0-0 bleef. In minuut 35 was het eindelijk raak. Van achteruit werd, snel uitverdedigd en wist de bal Steve de Brito te bereiken. Hij wist op snelheid de Sparta-verdediging te passeren en vanaf rechts de zestien in te gaan. Dit keer was van der Knijff kansloos en schoof Brito de bal keurig binnen. Van de voorsprong van 1-0 kon CWO echter niet lang genieten. Terwijl de verslaggever op radio Vlaardingen nog euforisch aan het vertellen was hoe de voorsprong van onze blauw-witte helden tot stand kwam, maakte Sparta de 1-1. Vanaf links werd de bal strak voorgegeven en was het spits Robin van de Sman die de bal hard tegen de touwen kopte. Met een 1-1 ruststand werd het bakkie thee opgezocht.

Na de rust zagen we dezelfde elf spelers het veld betreden en zagen we hetzelfde spelbeeld. CWO kreeg via Rick van der Struis, schuiver net naast, de eerste kans en kwam goed weg toen een vrije trap van Sparta vanaf een meter of 20 hard onderkant lat het veld weer in stuiterde. In de 54e minuut was het wederom de blauw-witte brigade die konden juichen. Na een mooie aanval legde de goed spelende Raoul Gillet de bal terug op Rick van der Struis die de bal hard en laag in het doel langs van der Knijff schoot en CWO weer op voorsprong zette. Marcelo Gomes da Veiga (Maka) mocht na een uurtje de kleedkamer opzoeken en werd vervangen door Rick Pleijsier en in minuut 75 werd de geblesseerde Dwy Kampe vervangen door Mike van der Meer. Sparta ging met lange halen meer druk naar voren zetten en wist in minuut 80 gevaarlijk de zestien meter in te komen. Oualid Tarafit trok aan de handrem en vloerde de Sparta-aanvaller. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de penaltystip leggen. Jordi de Zwart wist wel raad met dit kadootje en schoot de bal onhoudbaar binnen achter Leroy Goedhoop. Terwijl de sparta-aanhang nog polonaise liep was het CWO dat alweer op voorsprong kwam. Raoul Gillet draaide goed weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal keurig binnen. Zou het met nog ruim 10 minuten te spelen onze blauw-witte helden gaan lukken om de derde voorsprong te verdedigen? Als het aan Sparta lag niet en zij gingen vol op de aanval. CWO moest terug, ging onrustiger spelen en kwam niet meer aan voetballen toe. De klok op het scorebord stond al vier minuten stil toen Sparta een makkelijk gegeven vrijetrap links van de zestienmeter kreeg. Keeper van der Knijff dook ook op in de zestienmeter in de hoop een doelpunt te kunnen maken. De bal kwam via de kluts bij Quinten Rietdijk terecht en hij kopte van dichtbij de 3-3 binnen. Een minuutje later was het einde wedstrijd en waren het de Spartanen die blij waren met het punt en juichend de douches opzochten. De wedstrijd was ook dit keer voor CWO iets te lang om drie punten binnen te halen. Vooraf had men getekend voor een punt bij Sparta, maar dit keer had er meer ingezeten. Het voetbalspel zag er vandaag goed uit, er werd gestreden voor iedere meter en onze spitsen pikte hun doelpuntje mee. Hoop doet leven, zal ik maar zeggen.

Wist u dat…

– CWO2 uit bij Die Haghe na een 4-2 winst de drie punten mee naar huis nam;

– VR2 met wat invallers er lekker overheen ging;

– Mike van der Meer als hij een spijkerbroek draagt altijd en pen bij zich heeft;

– Justin van Mullem de komende week onder het mes gaat en hij hoopt na de winterstop eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd te spelen;

– Kees Groeneveld de laatste man van Sparta af wist te houden van een snelle spelhervatting door vol overtuiging te roepen dat hij even moest wachten.

– deze verdediger ook nog naar Kees luisterde, tot genoegen van het publiek;

– Wilko Ommering wel heel erg meeleeft met de selectie en ook geblesseerd thuis bleef;

– hij wel vrouw Claudia afvaardigde om CWO te steunen;

– wij hopen dat we weer snel van de coronamaatregelen af zijn en wij ieders medewerking om de maatregelen te handhaven op prijs stellen;

– wij benieuwd zijn hoe hoog een boete is als je niet handhaaft;

– CWO aanstaande zaterdag 13 november om 14.30 uur uit speelt voor de beker bij eersteklasser Nieuwehoorn;

– wij hopen dat iedereen gezond en wel aanstaande zaterdag weer in de kantine te vinden is.