CWO krijgt lesje effectiviteit

Na een mooie rit door het Westland wegens de afsluiting van de A20 was het om 15.00 uur aftrappen op het kunstgras bij Westlandia. Koploper CWO liet gelijk zien waarom zij koploper was. In hoog tempo wisten de blauw-witte helden de zestien van Westlandia te vinden.

Na een paar gevaarlijke corners was er de eerste echte kans voor middenvelder Micha Lo-Kieong-Shioe. Hij kreeg een lange bal voor zijn voeten, probeerde met een lop de uitgekomen keeper van Westlandia te verschalken. Helaas zijn lop was te zacht en rolde naast het doel. In de 10-de minuut was laatste man Dwy Kampe dicht bij een doelpunt. Een scherpe corner van Adnan Bajic vanaf rechts werd door iedereen gemist, maar ook Dwy kon van dichtbij net de bal niet raken om het netje vinden. In de 16-de minuut was het eindelijk raak. Wederom kwam het gevaar uit een corner, dit keer vanaf links genomen door Mike van de Meer. De bal bleef in het vijfmetergebied hangen, spits Justin van Mullem was er als eerste bij en schoot de bal tegen de touwen. Van deze 1-0 voorsprong kon CWO echter niet lang genieten. Westlandia dat nog geen kans had gekregen, wist de eerste de beste gelegenheid te benutten. Zij kregen een metertje of achttien van het doel een vrije trap. Keeper Joost Ipenburg stelde het muurtje, maar dat muurtje was niet bestand tegen de trap van Westlandia spits Tim van de Voort. Hij wist de bal hard over het muurtje te krullen en de bal rechts van Joost in het doel te schieten. CWO was de kluts kwijt en daar profiteerde Westlandia goed van. In de 21-ste minuut was het wederom raak voor de gastheren, maar grensrechter Ricardo Veldhoen vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Mark Vogelenzang keurde het doelpunt af. Westlandia werd sterker en CWO kwam aan voetballen steeds minder toe. In de 37-ste minuut was het Westlandia dat op een 2-1 voorsprong kwam met wat hulp van CWO. Keeper Joost Ipenburg kwam zijn doel uit om een voorzet te onderscheppen, riep los en liet tot zijn schrik de bal vallen. Verdediger Dwy Kampe kwam zijn doelman te hulp en wilde de bal wegwerken. Plaaggeest van de dag Tim van de Voort wist echter zijn grote teen tegen de bal te krijgen en deze in een leeg doel te schieten.
Niet veel later was het rust en tijd voor een bakkie thee.

Na de rust mocht Charly Pires gaan douchen en Tom Kuil vanaf rechts voor gevaar gaan zorgen. Het was echter Westlandia dat via een aantal corners gelijk weer voor gevaar zorgden. Gelukkig bleven de doelpunten nog even weg. In 51-ste minuut was er de eerste kans voor CWO. Justin van Mullem zag zijn kopbal aan de verkeerde kant van de paal landen. CWO ging iets beter meevoetballen, maar de verdediging van Westlandia hield zonder veel moeite stand. In de 65-ste minuut konden Mike van der Meer en Jordao Pattinama de douches opzoeken en was het aan Rick Pleijsier en Daniel Oliveira Furtado de taak om CWO weer aan het voetballen te krijgen. Even dacht CWO recht te hebben op een penalty, toen de bal in de zestienmeter op een hand van een Westlandia verdediger belandde, maar de prima leidende scheidsrechter Vogelenzang vond dit te weinig om naar de stip te wijzen. Daniel Furtado kreeg na een goede combinatie met Tom Kuil een prima kans om de 2-2 aan te tekenen, echter zijn schot werd gevangen door de keeper van Westlandia. In de 70-ste minuut werd spelmaker Adnan Bajic naar de kant gehaald en ging Jimmy Onderdelinden de spits in om de gelijkmaker te zoeken. Helaas was het Westlandia dat daar anders overdacht en met een lange bal naar voren spits Tim van de Voort wist te bereiken. Hij was slim weggelopen de CWO-verdediging en haalde verwoeste hard uit op het doel. Joost Ipenburg heeft waarschijnlijk de bal alleen gehoord, toen deze hoog in het doel belandde, maar kon helaas voor de derde keer deze middag de bal uit het netje halen. CWO probeerde van alles, maar er lukte weinig. In de 80-ste minuut was het Westlandia dat via een snelle counter de 4-1 wist te maken. Een 2 tegen 1 situatie werd goed uitgespeeld en Stefan Bron mocht, nadat eerder zijn doelpunt was afgekeurd, nu toch een doelpuntje meepikken. Na deze 4-1 werd Jeroen van der Swaluw nog ingebracht voor Chris Martins da Silva, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Na twee prima winstpotjes was het dit keer geen feest in de kleedkamer bij CWO. Westlandia speelde het vandaag slim, was directer richting het doel en wist de kansen beter te benutten. Volgende week om 14.30 uur thuis tegen Vitesse Delft is er weer een nieuwe kans op drie punten te pakken en deze wedstrijd te doen vergeten.