CWO gemakkelijk langs Full Speed

Na een heerlijke overwinning op VFC en een zeer geslaagde Blue Saturday, stond de uitwedstrijd tegen Full Speed deze week op het programma.
Full Speed staat in de gevaren zone voor directe degradatie en CWO heeft de achtervolging ingezet op HVC’10 en VFC om de na-competitie te ontlopen of plek 9 over te nemen, zodat er 1 wedstrijd minder gespeeld hoeft te worden in de nacompetitie.

Door een blessure van Adnan Bajic en de schorsing van Dwy Kampe moesten de trainers weer het elftal aanpassen zoals dit het hele seizoen al het geval is.
Oualid Tarifit, terug van zijn interland reis, en Tom Kuil, terugkomend van een blessure, hebben de plaatsen ingevuld.
In het begin van de wedstrijd was het even aftasten, maar CWO nam snel de overhand in de wedstrijd en creëerde daaruit ook voldoende kansen. Aan de rechterkant kon Elroy Wijngaarde regelmatig opkomen en de ballen voor geven, maar het was vooral Jeroen die zich wel steeds goed aanbood, maar helaas de bal niet tussen de palen kon krijgen om het netje te laten bollen. In de 30e minuut kon Tom Kuil de buitenspelval ontlopen en gaf de bal vanaf de achterlijn terug op Rick van der Struis die bij de 1e paal het balletje heerlijk intikte. Rick heeft hierbij zijn 1e competitie goal gemaakt na zijn zware kruisband blessure en dit smaakt natuurlijk naar meer. CWO bleef goed combineren en de 42e minuut kwam 2-0 op het scorebord door een heerlijke aanval die in het strafschopgebied werd doorgetikt door Rick van der Struis naar Mike van der Meer, die schuin voor de goals diagonaal inschoot en de keeper hiermee passeerde.
Met een 2-0 voorsprong in de rust en een groot veldoverwicht keken de supporters uit naar een leuke voortzetting in de 2e helft. Full Speed moest natuurlijk gaan forceren in het begin van de 2e helft, wat ook nog lukte omdat CWO er in het begin te makkelijk over dacht. Door te zwak ingrijpen kon de linksbuiten van Full Speed het strafschop gebied zijn actie maken en tikte Rick Pleijsier zijn voet aan waardoor scheidsrechter Moussaoui een penalty moest geven. De 1-2 lag op de loer maar Joost Ipenburg dook in de goeie hoek en stopte de penalty. Je zou denken dat CWO nu wel wakker zou zijn, maar vlak erna ging Oualid Tarifit aan de dribbel, raakte de bal kwijt, waardoor Full Speed de bal snel voor kon geven en de vrij staande spits kon intikken, 1-2. Gelukkig pakte we daarna het voetbal weer beter op en kwamen al weer na 2 minuten op 1-3 door een goal van Daniel Furtado, die slim voorbij de 2e paal de keeper het nakijken gaf. CWO bleef het betere van het spel houden en wisselde Ta’ha Kadri voor Tom Kuil, Rick van der Struis voor Danny de With en Jeroen van der Swaluw voor Jurgylio Limon. De overhand bleef alleen werd het niet uitgedrukt door meer doelpunten.
Qua wedstrijd had CWO het in de 1e helft al met meer doelpunten moeten beslissen, maar op het 1e kwartier na in de tweede helft was CWO heer en meester op het veld.
Een overtuigende overwinning en HVC’10 en VFC die beide verloren hebben, maakte de dag voor CWO nog beter.
Volgende week het vervolg van de achtervolging thuis tegen RKDEO die in uitstekende vorm zijn en momenteel de 2e plaats bezetten.