CWO geeft dinsdagavond niet thuis

Af en toe speelt CWO op een doordeweekse avond een wedstrijd, afgelopen dinsdag 18 oktober om 20.00 uur was er weer een potje om de Fidus Cup tegen Hermes DVS. Met voor het eerst in de basis Jordi de Bruin als voorstopper en Daniel Furtado linksbuiten werd er afgetrapt tegen de mannen van oud cwo-trainer Gökhan Çayir. De eerste kansen waren voor CWO. Daniel Furtado en Tom Kuil wisten beiden de 1 op 1 met de keeper van Hermes DVS niet te verzilveren. Na deze twee goede kansen was het spel vooral traag en slordig en gebeurde er weinig. Het opvallenste moment het eerste halfuur was de blessure van de grensrechter van Hermes DVS, die vervangen werd door een van de wisselspelers. In de 30-ste minuut was er de eerste kans voor Hermes DVS, de bal belandde in het zijnet. Vlak voor rust kreeg laatste man Dwy Kampe het op zijn heupen. Van achteruit wist hij op te stomen en uit te halen, zijn schot eindigde in de handen van de keeper. Daarna was het tijd voor het bakkie thee, een peptalk van trainer Stans en wat wissels.

Jeroen van de Swaluw en Rick Pleijsier (foto) mochten een warme douche opzoeken. Justin van Mullem en Chris da Silva mochten in de tweede helft hun kunsten vertonen. Echter veel gelegenheid werd hen niet geboden. Hermes DVS had er zin in en wist met veel strijd en oppertunistisch voetbal de beste kansen te creeren. Leroy Goedhoop moest een paar keer ingrijpen om een achterstand te voorkomen. In de 55-ste minuut mochten ook Jordi de Bruin en Daniel Furtado naar de kant en kwamen Ta’ha Aadelkader Kadri en Micha Lo-kioeng-Shioe erin. Het spelbeeld veranderde niet. Hermes was dreigender en verdiende een doelpunt. CWO bleef te lang het balletje rondtikken en wist de zestienmeter van Hermes maar moeizaam te vinden. In de 36-ste minuut kreeg Hermes DVS waar het al een tijdje naar op zoek was. Een afgeslagen bal vanuit een corner viel voor de voeten van een Hermesspeler, deze dacht niet na en haalde vanaf een meter of 20 uit. Leroy Goedhoop dook naar rechts, maar de bal werd van richting veranderd en rolde links van Leroy het doel in. Met deze 0-1 achterstand moest CWO naar voren en dat deed men ook. Na slordig balverlies kon Hermes counteren. Charly Pires dacht nog erger te voorkomen maar speelde de bal te zacht terug op de uitgekomen Leroy Goedhoop. De Hermesspits was eerder bij de bal, omspeelde Leroy en kon de bal in een leeg doel schieten. Na de 0-2 was t alles of niets en het werd niets voor Chris da Silva. Hij pakte in de 85-ste minuut zijn tweede gele kaart en kon met rood voortijdig de docuhes opzoeken. CWO schakelde een tandje bij en kreeg na een handsbal in de zestienmeter een penalty. Justin van Mullem wist deze te benutten en de eretreffer te maken. Met een eindstand van 1-2 voor Hermes DVS werd de kleedkamer opgezocht en was de strijd om de Fidus Cup voor CWO van korte duur.