CWO en DCV verdelen de punten op blue saturday

Op deze mooie zaterdag mochten onze blauw-witte helden de wei in voor een potje voetballen tegen de nummer 1 DCV. Het was al vroeg in de middag lekker druk in het Nieuwlantpark. De mannen van CWO2 waren al bezig de kantine te versieren voor het feestje ’s avonds en een zestigtal businessclubleden wisten barvrouw Claudia Ommering in de businessruimte lekker bezig te houden.

Nadat de jeugd de blauwe rookbommen had laten afgaan en de rook was weggetrokken, was het scheidrechter Martin de Witte die liet aftrappen. CWO trok gelijk het spel naar zich toe en probeerde combinerend het doel van DCV te zoeken. In de tiende minuut leverde dat de eerste goede kans voor CWO op. Een corner van Marcelo Gomes da Veiga kwam bij Dwy Kampe terecht, hij wist de bal maar half te raken en tot opluchting van heel DCV ging de bal voorlangs. DCV was gelijk wakker geschut en zocht zelf de aanval na een kwartietje kregen zij hun eerste kans maar de uitstekende CWO-verdediging kon de nul houden tot dat moment.
In de zeventiende minuut was het raak voor CWO. Een lange bal werd door Jimmy Onderdelinden doorgekopt naar Raoul Gillet, hij wist te ontsnappen aan zijn directe tegenstander, omspeelde de keeper van DCV en kon de bal rustig in het DCV-doel werken. Een welkome voorsprong, die de volle tribune deed juichen. Na dit doelpunt was er veel strijd, de wedstrijd bleef vermakelijk maar de kansen waren aan beide kanten schaars. Verdedigend zat het aan beide kanten goed in elkaar en hadden de spitsen moeite om in de zestien te komen. Gezien het spelbeeld was de ruststand van 1-0 voor onze blauw-witte helden terecht.

In de rust zagen wij de businessclub op de muziek van de Spartamars richting de bus vertrekken om een wedstrijdje van Sparta te kijken en daarna lekker te dineren. Deze sponsoren steunen CWO al jaren en dit plezier was hun gegund. Na het bakkie thee zagen wij een agressiever DCV dat CWO direct onder druk zette en dat leverde binnen zes minuten resultaat op voor onze gasten. Een vloeiende aanval dwars door de CWO-verdediging zorgde ervoor dat plots de spits van DCV voor Ian Slagboom verscheen, deze kon helaas geen redding brengen en zag de bal links van hem in het CWO-doel belanden, 1-1.
CWO was even van slag en DCV rook bloed. In de vijftiende minuut was het even schrikken voor alles wat blauw-wit bloed heeft. Keeper Ian Slagboom schatte bij een terugspeelbal de snelheid van DCV-spits de Reuver verkeerd in, deze wist de uittrap te blokken en de bal belandde voor de voeten van een andere DCV-aanvaller. Gelukkig was Steven de Brito scherp vandaag en wist hij door een heldhaftige sliding de spits het scoren te beletten.
Trainer Jeff Stans en assistent Markovic zagen de bui hangen en brachten twee verse krachten in. Mike van der Meer en Jimmy Onderdelinden mochten de douche op zoeken en Justin van Mullem en Charly Pires konden in het laatste halfuur hun voetbalkunsten vertonen. Deze wissels zorgde ervoor dat CWO weer beter ging voetballen en onder de druk uitkwam. CWO kreeg nog een goede kans toen Marcelo Goms da Veiga in de vijfendertigste minuut vanaf rechts strak voor gaf en de hardwerkende Oualid Tarafit de bal nipt voorlangs kopte. In de zevendertigste minuut was het ook eindewedstrijd voor de moegestreden Ta´ha Abdelkader Kadri. Brendon Groen mocht het laatste kwartietje nog een poging doen om de DCV-verdediging te slechten. Helaas lukte het ook Brendon Groen niet om tot scoren te komen en bleef het spannend tot het einde. Na drie minuten blessuretijd vond de goedleidende scheidsrechter de Witte het genoeg en noteerde hij de eindstand van 1-1 in zijn scheidsrechterboekje.

Wist u dat …

• CWO een puntje dichterbij nummer 2 Hellevoetsluis is gekomen, zij verloren bij Binnenmaas met 3-2;