CWO doet haar sportieve plicht en pakt drie punten in Rozenburg

Na twee teleurstellende potjes voetbal tegen Hellevoetsluis en Spirit, die beide met 3-1 waren verloren, was het vandaag de rug rechten bij en tegen laagvlieger Rozenburg. Trainer Stans moest weer improviseren met zijn opstelling. Marcelo Gomes da Veiga (Maka) was licht geblesseerd en zat wissel, hierdoor mocht Breuklin Almeida in de basis beginnen. Raoul Gillet en Ta’ha Abdelkader Kadri mochten de aanval leiden, daar Jimmy Onderdelinden en Justin van Mullem geblesseerd op de tribune zaten. |

Oualid Tarafit, die afgelopen dinsdag de eretreffer maakte tegen Spirit, mocht zijn kunsten op het linker middenveld vertonen. Leroy Goedhoop begon weer in het doel en liet nog voor het fluitsignaal zien dat hij vandaag de nul wilde houden. Zelfs de pupil van de week kwam niet tot scoren. De goed leidende scheidsrechter Booma gaf Leroy symbolisch rood en de pupil wist vanaf de penaltystip wel te scoren.

De eerste helft verliep moeizaam voor beide ploegen. CWO moest duidelijk even wennen aan de nieuwe opstelling en speelde slordig en gehaast. Rozenburg probeerde druk te zetten, maar was voetballend niet bij machte om een echte vuist te maken. In de tiende minuut kregen de blauwwitte helden hun eerste echte kans. Breuklin Almeida speelde Raoul Gillet in de zestienmeter aan, die kaatste op Oualid Tarafit, zijn schot ging echter hoog over het doel. In de 18 de minuut was het Rozenburg dat een eerste kans kreeg. Na slordig balverlies achterin, kreeg de rechterspits van Rozenburg de bal, hij zag Leroy Goedhoop ver voor zijn doel staan en krulde de bal richting de rechterkruising. Gelukkig kon Leroy, gebruikmakend van zijn lengte, de bal uit de kruising tikken en voor CWO de achterstand voorkomen. CWO bleef het betere van het spel houden zonder voor veel gevaar te zorgen. Na een goede combinatie tussen Oualid en Raoul, was het Oualid dit wederom dichtbij een doelpunt was maar ook dit keer miste hij het doel. In de blessuretijd van de eerste helft was het CWO dat fortuinlijk op voorsprong kwam. Een corner vanaf rechts werd uitverdedigd, vervolgens door CWO ingeschoten tegen een hand van een CWO-er, daarna belande de bal buiten de zestienmeter voor de voeten van Rick Pleijsier. Rick twijfelde niet en schoot de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet stijf in de linker kruising. Ondanks de protesten van Rozenburg voor de handsbal wees scheidsrechter Booma naar de middenstip en ging CWO met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na het bakkie thee en wat tactische aanwijzingen van trainer Stans ging CWO beter voetballen en kon Rozenburg alleen maar verdedigen. Na een kwartier was het Ta’ha Abdelkader Kadri, die na een goede combinatie met Dwy Kampe vrij kon inschieten. De 45 jarige keeper van Rozenburg wist echter de bal te pareren. Een minuutje later was het echter wel raak voor CWO. Oualid Tarafit wist links de verdediging te omspelen en gaf voor op de vrijstaande Breuklin Almeida, die kopte de bal onhoudbaar tegen het netje. Het CWO op een 0-2 voorsprong brengen, was gelijk Breuklins laatste actie. Hij werd samen met de andere doelpuntenmaker Rick Pleijsier naar de kant gehaald en Marcelo Gomes da Veiga en Jeroen van der Swaluw mochten het laatste halfuur nog mee voetballen. CWO bleef het betere van het spel houden en vooral Ta’ha zorgde vanaf links voor veel dreiging. In de 75-ste minuut mocht Steve Hijmans invallen voor Dwy Kampe en kwam Brendon Groen erin voor Raoul Gillet. CWO nam wat gas terug en Rozenburg probeerde vooral via de counter nog wat terug te doen. Onze blauwwitte helden kwamen in de 77-ste minuut goed weg toen Rozenburg vanuit een corner de bal via de lat over kopte. In de 80-ste minuut was het wederom raak voor CWO. Ta’ha, die het de tweede helft weer op zijn heupen had, wist zichzelf rond de zestienmeter een schotkans te creëren en de bal over de uitkomende keeper van Rozenburg te schieten. Na deze 3-0 voorsprong was de wedstrijd gespeeld en liet CWO het spel aan Rozenburg. Leroy Goedhoop moest nog een paar keer redding brengen en werd ook nog een keer geholpen door de paal. Wat Rozenburg probeerde de bal wilde er niet in deze middag. Zo deed CWO haar sportieve plicht en heeft CWO door het verlies van Hellevoetsluis en het gelijke spel van Sparta nog een klein beetje hoop op een prijs. De wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen Binnenmaas moet dan ook gewonnen worden om de hoop levend te houden.

Wist u dat…

Claudia Ommering helemaal op het scootertje naar Rozenburg was gekomen om haar blauwwitte helden te zien winnen;
Ian Slagboom met drie kaartjes naar Tirana gaat, veel succes Ian;
het bovenin de 2e klasse D wel erg spannend is, en het nog steeds niet duidelijk is wie er met de hoofdprijs vandoor gaat;
VFC-zaterdag volgende jaar in de 2e klasse gaat spelen;
ook onderin de 2e klasse D het spannend is wie er direct gaat degraderen;
CWO2 met 12-0 van GDA2 won en nog alle kans maakt op een periode;
CWO VR1 met 2-3 won bij hun directe concurrent MVV en zaterdag thuis tegen Ariston ’80 kampioen kan worden;
wij natuurlijk hopen dat de dames het kampioenschap binnenhalen, maar nog wel meer feestjes willen vieren;
CWO op 31 mei om 20.00 uur thuis tegen DVO voor het Vlaardingskampioenschap speelt;
ik werd aangesproken dat het Neptunus-Schiebroek (met twee U’s ) is en niet Neptunes-Schiebroek (met 1 U) is;
het belangrijkste is dat wij met Tom Kuil weer een goede speler erbij krijgen en wij de schrijver van het stuk de verschrijving vergeven;
wij uitkijken naar het spannende seizoenslot en hopen dat u uw blauwwitte helden tot het einde blijft steunen.