CION een maatje te groot in derby tegen CWO

CWO wilde wat goed maken tegen CION. Uit hadden de blauwwitte helden onnodig verloren en thuis wilde men voor de eer de drie punten pakken. Voor CWO stond er weinig op het spel, maar CION kon bij verlies tegen CWO en winst van HVC nog steeds in de nacompetitie belandden.

Voor de wedstrijd werden er drie kanjers in het zonnetje gezet, Jimmy Onderdelinden, Dwy Kampe en Ta’ha Abdelkader Kadri hebben er alledrie ruim 100 wedstrijden opzitten voor CWO1 en stoppen met voetballen aan het einde van dit seizoen. Een dankwoord van Gert Jan Pleijsier, een kadootje en applaus was op zijn plaats voor deze mannen.

Ta’ha, Jimmy en Dwy

CION had er alle belang bij om vandaag bij CWO te winnen en dat lieten vanaf het fluitsignaal merken. CWO moest terug en liep al snel tegen een eerste gele kaart aan voor Oualid Tarafit. Hij trok de rappe plaaggeest Angelmo Vyent aan zijn shirt en kreeg direct geel van de prima leidende scheidsrechter Maarten Streef.
CION was feller in de duels en wist een paar keer gevaarlijk voor keeper Joost Ypernburg te verschijnen. CWO kreeg via Tom Kuil na een halfuurtje spelen haar eerste kans. Na een foutje in de CION-verdediging kon Tom alleen op keeper Struis afgaan.Tom’s schot werd echter gepareerd door keeper Struis. In de 32-ste minuut kwamen de gasten op een fortuinlijke voorsprong. Na een goede combinatie vanaf rechts werd de bal voorgegeven, Charly Pires kreeg deze voorzet op zijn hak en zag de bal in het eigen doel rollen. Na deze 0-1 voor CION bleef het spel heen en weer gaan zonder voor beide ploegen echt goede kansen.

In de rust werden de kanjers van JO14-1 in het zonnetje gezet, zij werden ongeslagen kampioen in de eertse klasse. Super gedaan mannen.

Na de rust mocht Koen van Dongen de douches opzoeken en Rick Pleijsier het veld in. Helaas bracht deze omzetting niet het gewenste resultaat en was het CION dat zelf op een 0-2 voorsprong kwam. Achterin werd bal bij CWO in een duel knullIig verloren, waardoor de cwo-verdediging open lag en spits Sander Barragan alleen op doelman Ypenburg af kon gaan. Barragan oMspeelde Ypenburg en schoot de bal in het lege doel.
CWO probeerde het wel maar miste de creativiteit en het venijn om echt gevaarlijk te worden. Ondanks de vele wissels hield CION eenvoudig stand en wist zij zich veilig te spelen voor behoud in de tweede klasse zaterdag. Het hoogtepunt voor CWO was de invalbeurt van Jimmy Onderdelinden vijf minuten voor tijd. Hij mocht het Ta’ha Abdelkader Kadri vervangen en nog even zijn laatste minuten maken voor CWO1.
Na het eindsignaal stond de stand van 0-2 voor CION op het scoreboord en was het CION dat juichend de kleedkamer mocht opzoeken. CWO kan met nog een laatste werdstrijd bij Berkel de nacompetitie niet meer ontlopen. Voor CWO zijn er nog vier finales te spelen in de nacompetitie, die begint op dinsdagavond 30 mei om 20.00 uur thuis tegen Duindorp, Lyra of Verburgh.

• Wist u dat…
    Tom van Pelt, Jordao Pattinama en Danny de With ook nog in de tweede helft meededen bij CWO, maar helaas niet tot scoren kwamen;
  • CWO1 op dinsdag 30 mei om 20.00 uur thuis haar eerste nacompetitiefinale speelt en uw steun goed kan gebruiken;
  • CWO2 met 1-0 bij kampioen Victoria’04 verloor;
  • Dames 1 met 6-3 klopt kreeg bij CION;
  • de mannen van JO13-1 van Ricardo Veldhoen wel hun derby tegen VFC wisten te winnen;
  • ondanks de sportieve mindere dag van onze selectie, de blue saterday weer tot in de late uurtjes gezellig was;
  • wij hopen dat al onze geblesseerden op tijd fit zijn voor de nacompetitie;
  • er na de wedstrijd van CWO1 geloot is voor het Vlaardingse voetbalkampioenschap en CWO1 voor de halve finale thuis speelt tegen DVO’32.