Alles uit de kast voor drie punten…

Vandaag een echte topper in de zaterdag West 2 tweede klasse D. Na de derby tegen CION wilde de blauw-witte helden laten zien dat zij recht hebben op de derde plek en was er vandaag de kans om door te winnen van Sparta AV de derde plek te heroveren. De pupil van de week Dewi van Loosen gaf het goede voorbeeld en wist als eerste Sparta-doelman van der Knijff te passeren.

Ondanks dit goede voorbeeld was het een moeizame start voor CWO en wist Sparta AV als eerste gevaarlijk te worden. Na wat halve kansen was het Sparta dat op een 1-0 voorsprong dacht te komen, echter grensrechter Ricardo Veldhoen was een andere mening toebedeeld en vlagde voor buitenspel. De goedleidende scheidsrechter Sulimen Ifranda nam het vlagsignaal over en keurde het doelpunt af. Na een kleine twintig minuten was er de eerste kans voor CWO. Een afgeslagen bal na een corner van CWO belandde voor de voeten van Rick Pleijseir, die schrok zo van deze kans dat hij de bal halfraakte. Een paar minuten later was het wederom Rick Pleijsier die na een snelle aanval over meerdere schijven de kans kreeg om uit te halen. Op het laatste moment wist echter een Sparta-verdediger de bal te blokken, waardoor deze langzaam richting doel rolde, maar uitverdedigd kon worden door Sparta. In de 23-ste minuut was het Sparta dat het geluk aan haar zijde had. Een voorzet vanaf links van Ta’ha Abdelkader Kadri werd door de opkomende rechtsback Jimmy Onderdelinden van uit de lucht op zijn pantoffel genomen. Tot opluchting van alles wat Sparta was, zag doelman van der Knijff de bal links van hem op de buitenkant van de kruising belanden. Hierna was het Sparta dat tot twee keer toe gevaarlijk voor Ian Slagboom verscheen, deze sluitpost toonde zijn vorm en wist tot twee keer toe zijn doel schoon te houden. Beide ploegen wilden meer, maar de wind en het vele balverlies van beide kanten zorgde ervoor dat de ruststand van 0-0 op het scorebord stond.

Na rust begonnen de beide ploegen met dezelfde opstellingen en was het Sparta dat feller begon. Bij de derde corner was het dan ook raak voor de Rotterdammers. Een afgeslagen bal werd teruggelegd op Damien Serrano van Sparta en deze kon de bal met binnenkantvoet tussen allerlei verdedigers door links van Ian Slagboom binnen schieten. Na deze snelle goal wisselde coach Stans middenvelder Chris Martins da Silva, die al vroeg in de wedstrijd geel had gekregen, voor spit Raoul Gillet. Hierdoor kreeg CWO de aanvallende impuls die nodig was om druk naar voren te zetten. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft was het raak voor de blauw/witte helden. Gelegenheidsvoorstopper Oualid Tarafit wist met een lange bal Justin van Mullem te bereiken. Hij kon alleen op de uitkomende keeper van der Knijff afgaan en wist vanaf de rand van de zestienmeter met buitenkantvoet de bal om van der Knijff te krullen. Na deze 1-1 ging CWO door en kregen zij een aantal corners, waarbij de bal steeds net niet lekker viel om de trekker over te halen. Sparta moest terug en loerde op de counter. In minuut 22 van de tweede helft was het wederom raak voor CWO. Een corner vanaf links werd door aanvoerder Marcelo Gomes da Veiga ingedraaid, via de kluts belandde de bal voor de voeten van Justin van Mullem en hij wist de bal tegen de touwen te schieten en zo CWO op een 2-1 voorsprong te brengen. Hierna ging het spel over en weer en was het Sparta dat op zoek ging naar de gelijkmaker en CWO dat alles uit de kast haalde om de drie punten in eigenhuis te houden. Steven Hijmans kreeg zelfs op de bank een gele kaart voor tijdrekken toen hij een Spartaspeler de bal bij een ingooi niet snel genoeg gaf. Het laatste kwartier gingen de moegestreden Ta’ha Abdelkader Kadri en Justin van Mullem naar de kant en kwamen middenvelders Mike van der Meer en Breuklin Almeida in het veld om vooral de ballen van het CWO doel weg te houden. Met bloed, zweet en tijdrekken lukte het de blauw-witte helden de 2-1 eindstand te halen, werden de drie punten in Vlaardingen bij geschreven en de derde plaats weer overgenomen van Sparta.