Aanhaken of afhaken in het Nieuwlantpark

Na twee weken rust was het vandaag een zes puntenwedstrijd thuis tegen Westlandia.
Door de vele blessures was het voor de trainers Stans en Markovic weer aardig puzzelen om een elftal op de been te krijgen. Nadat pupil van de week Rem Bakker zijn moment off fame had gepakt, was het aan de grote mannen om hun kunsten te vertonen.

Westlandia, dat vier punten een plekje hoger staat dan CWO, kwam goed uit de startblokken en kreeg binnen een minuut de eerste goede kans om te scoren. Keeper Oussama Ihzi wist de bal tot corner te verwerken.
Een paar minuten later was het CWO dat voor enige onrust in het zestienmetergebied van Westlandia kon zorgen. Mike van der Meer draaide een vrijetrap goed voor, de bal bleef in het vijf metergebied hangen, maar helaas konden de CWO-spitsen de bal niet binnen drukken en werd er uitverdedigd.
In de 7e minuut kreeg Westlandia een kadootje van de CWO-verdediging. De altijd betrouwbare Micha Lo-Kioeng-Shioe trapte over de bal heen, waardoor Westlandia spits Tim van der Voort een vrije doorgang richting Oussama Ihzi kreeg. Oussama gooide zich buiten de zestienmeter voor de bal, maar in de kluts kreeg Westlandia de bal mee en kon de bal in een leegdoel binnen schieten. Kort na deze domper, kreeg CWO een volgende domper te verwerken. Micha Lo-Kioeng-Shioe bleef na 10 minuten spelen met een hamstringblessure op de grond zitten en werd vervangen door Rick Pleijsier.
CWO probeerde meer te voetballen en dacht in de 12e minuut de gelijkmaker te maken. Justin van Mullem kopte de bal onhoudbaar binnen, maar de prima leidende scheidsrechter Duarte, had een duwfout gezien op de keeper van Westlandia en keurde het doelpunt af.
CWO bleef strijden voor iedere meter, maar de CWO-spitsen werden moeilijk bereikt en zo bleven de kansen schaars. Met rust was het dan ook 0-1 voor Westlandia.

Na de rust was het CWO dat het spel naar zich toe trok en via Jurgylio Limon een eerste kans kreeg, zijn schot had echter te weinig kracht om gevaar te stichten. In de 57-ste minuut was er een goed kans voor Westlandia, Oussama bracht wederom redding. Adnan Bajic die na een paar weken afwezigheid weer vanaf het begin kon meedoen, was in de 62 ste minuut dichtbij een doelpunt. Zijn schot was hard, maar rechtop de keeper zodat deze hem kon wegwerken. In de 63 ste minuut was het Westlandia dat via een snelle combinatie vanaf rechts de aanval zocht en wederom was het spits Tom van der Voort die de bal binnen kon lopen en de 0-2 voorsprong op het scoreboord liet noteren. Twee minuten later had, de altijd hardwerkende Justin van Mullem de kans om CWO terug in de wedstrijd kunnen brengen. Hij ging alleen op de keeper af, maar zag zijn schot enkele meters naast de paal rollen. Met nog twintig minuten te spelen werd Rick van der Struis ingezet en mocht Jurgylio Limon de douches op zoeken. Hij kon op deze manier weer zijn eerste competitieminuten maken en CWO helpen het tij te doen keren. Een kwartier voor tijd mochten ook Adnan Bajic en Danilo Oliviera Furtado de kleedkamers opzoeken en waren het Danny de With en Jasper Kooij die het laatste kwartier nog strijd mochten leveren. Helaas bleef het spelbeeld hetzelfde CWO wilde wel, maar het lukte niet en Westlandia loerde op de counter. In blessuretijd was het wederom Westlandia dat via een vrijetrap enen doelpunt maakte en op een 0-3 voorsprong kwam. Wederom was het Tim van der Voort die met enig fortuin de bal links van Oussama Ihzi binnenschoot en de 0-3 als eindstand op het scoreboord liet noteren. Voorlopig is het voor CWO afhaken en verkeren de blauwwitte helden in de na-competitiezone. Echter met nog 10 wedstrijden te gaan, nog alle kans om uit deze zone te komen.

• CWO uw steun de komende wedstrijden hard kan gebruiken;
  • de volgende wedstrijd uit is bij Vitesse Delft en daarna er thuis tegen SVC gespeeld gaat worden.
  • wij u graag weer langs de velden willen begroeten.