Zaterdag 27 augustus; de kop is eraf!

De zomervakantie is voorbij, de eerste schoolweek zit erop en de eerste voetbaltraining van de VoetbalsGoal staat op punt van beginnen. De zon laat zich nog niet uitbundig zien, maar de temperatuur is perfect en het is bijna windstil, kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er een heerlijk voetbalochtend van te maken!

Om iets na negen uur komen de trainers het veld op! Blij elkaar weer te zien en klaar voor een nieuw seizoen. Nog niet iedereen heeft tijd gehad om onze nieuwe trainingspakken op de halen, maar de trainers die het nieuwe pak dragen zien er toppie uit! Dit wordt een mooi plaatje als we straks allemaal met ons nieuwe pak op het veld staan!

Rond kwart over negen betreden de eerste bekende talenten het veld! Blij weer terug te zijn pakken ze een bal om het veld weer te ontdekken! Al snel komen ook de eerste nieuwe talenten het veld op! Een beetje onwennig worden de nieuwe voetbalschoenen aangetrokken en zoeken zij een plekje op het veld. De ballenzakken zijn snel leeg en we moeten extra ballen halen, jeetje wat veel talenten vandaag bij de start van het seizoen, geweldig!

Om stipt half 10 blaast trainer Edward op zijn fluit en roept de groep bij elkaar voor een warming-up in de middencirkel. We zijn begonnen!

Omdat er vandaag 45 talenten zijn, verdelen we de groep in vier groepen.

De eerste groep gaat met Edward en Pieter mee. Dit zijn talenten uit 2015 die zich de komende weken/maanden gaan voorbereiden op de overstap naar de JO8. De focus ligt deze training vooral op overspelen en elkaar weten te vinden, en wat gaat het goed! Er is duidelijk geoefend tijdens de vakantie!

De tweede groep gaat met Robin en Abder mee. Dit zijn de talenten die de komende weken en maanden op zaterdagen wedstrijden gaan spelen bij de JO7. Spannend, maar super leuk om samen een team te gaan vormen en tegen andere clubs te gaan spelen. En ook hier spat het talent er vanaf!

De derde groep gaat met Purcy en Martijn mee. Zij gaan aan de slag met balvaardigheid en afwerken op de goal. Deze talenten zijn inmiddels gewend aan de trainingen bij de Voetbalsgoal en weten precies wat er van hen verwacht wordt, wat wordt er veel gescoord!

De vierde groep is de groep met onze nieuwste talenten en dat zijn er veel vandaag! Onder de bezielende leiding van Michael en Ali worden veel verschillende oefeningen gedaan en slalommen, springen en schieten onze nieuwste en kleinste talenten het veld over! 

Vandaag wat moeilijk om de speler van de week te kiezen, want eigenlijk verdient iedereen de beker. Na een kort beraad komt daar dan toch het verlossende woord: THIJS mag de beker mee naar huis nemen. Zijn inzet en techniek zijn niet onopgemerkt gebleven, dus de beker is dik verdiend!

Nadat iedereen nog een lekker pakje drinken mee naar huis mag nemen die Gerard voor ons geregeld heeft, zit de eerste training van het nieuwe seizoen er weer op!

Wat is het heerlijk alle enthousiaste talenten weer te zien voetballen! We gaan er met z’n allen een geweldig seizoen van maken!

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: