Wereldsterren vinden ook komende zomers hun weg naar CWO

Het is een drukke vrijdagavond in de businessruimte, waar ongeveer dertig mensen zien hoe voorzitter Bianca Post samen met Jacco Jansen (PR Sport) de handtekening zet onder een driejarig contract. Onder de aanwezigen is o.a. wethouder Arnoud Proos, enkele vertegenwoordigers van PR Sport, kledingsponsor Robey, humanitaire organisatie Stichting Spoetnik, Van der Valk hotel Schiedam en een aantal betrokken vrijwilligers van onze club.

Al snel dwalen de gedachten af naar het grote spektakel afgelopen zomer, toen een internationale topclub neerstreek in Vlaardingen. FC Shakthar belegde een drie weken durend trainingskamp aan ’t Trimpad, op ons mooie sportcomplex, met als ultiem hoogtepunt de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist Fortuna Sittard. Ruim duizend toeschouwers stonden die middag langs ons hoofdveld, en voor tweehonderd Oekraïense vluchtelingen (onder wie vooral kinderen) was zelfs een plekje op onze tribune gereserveerd. Dat smaakt naar meer, zo concludeerde beide partijen toen de rust eenmaal was wedergekeerd. De afgelopen maanden zijn CWO en PR Sport met elkaar in gesprek gebleven om de mogelijkheden te verkennen voor een langdurige samenwerking. Vanaf nu de voortzetting van de samenwerking dan dus eindelijk definitief.

Bianca trapt de avond af door iedereen van harte welkom te heten. Ze bedankt PR Sport voor het fijne contact van het afgelopen jaar, en de Gemeente Vlaardingen voor de constructieve houding.  ,,We hebben exposure en goodwill gekregen, zijn rijk geworden in beleving, binding en sfeer. CWO heeft vrijwilligers erbij gekregen. Jonge jongens zijn binnen de vereniging opgestaan, van wie enkelen op deze avond aanwezig. Al met al kunnen we trots zijn op wat we de afgelopen zomer hebben neergezet.”

Dan neemt Jacco het woord. Ook hij steekt zijn bewondering voor onze club niet onder stoelen of banken. ,,Vanaf het eerste moment heb ik aan de samenwerking met CWO alleen maar prettige ervaringen overgehouden, met als toppunt natuurlijk de wedstrijd tegen Fortuna. Het grote aantal vrijwilligers dat jullie op de been wisten te krijgen, en daarbij de combinatie van jong en oud, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. En ik loop toch al een tijdje mee.” Tel daar dit prachtige complex bij op, en het was voor Jacco snel duidelijk dat hij hier vaker terug wilde keren.

Ook wethouder Proos wist deze vrijdagavond onze bestuurskamer te vinden. Ook hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn trots uit te spreken, en prijst vooral het ondernemende karakter van CWO. ,,Ik heb afgelopen zomer vaak met trots mogen vertellen dat een internationale topclub in onze stad op bezoek was, en dat hebben jullie helemaal zelf geregeld. Dat getuigd van een geweldige inzet, iets wat wij als gemeente altijd zullen blijven aanmoedigen.”

Aankomende zomer komen zeer waarschijnlijk meerdere ploegen op bezoek! Wie dat zijn wil Jacco nog niet zeggen. ,,Enkele namen zijn met potlood ingevuld, maar zolang dat nog niet zeker is hou ik dat liever nog even voor me.” Op de vraag of onze gasten weer van Champions League niveau zijn antwoordt hij lachend: ,,Ik hoop dat je een woordje Italiaans spreekt.”

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: