‘Jonge keepers beter maken, dat vind ik schitterend’

Ze ontmoeten elkaar pas voor de tweede keer, maar het enthousiasme en het fanatisme waarmee beide heren over voetbal praten is van ongekend niveau. Even twijfel ik zelfs of het keepersvak niet iets voor mij is, zo aanstekelijk is hun bevlogenheid. Eén ding is zeker: de keepers van de CWO-jeugd zitten er komend seizoen warmpjes bij!

Tobias Duifhuijsen en Jean-Paul Vink gaan zich vanaf volgend seizoen met de keeperstrainingen van de jeugd bemoeien. ,,Ik heb hier een heel prettig gesprek gehad”, zegt Jean Paul. ,,Vanuit de club voelde ik direct de waardering en het respect naar mij toe. Dat heeft mij overtuigd om hierheen te komen.” Hun komst houdt in dat Steef en Rick versterking krijgen van twee keeperstrainers met een bak aan ervaring.

Tobias was de afgelopen zes jaar keeperstrainer bij het eerste elftal van Deltasport, waar hij ook jaren lang zelf onder de lat stond. Weer even daarvoor keepte hij voor HVO, en zelfs nog een jaartje bij ons eigen CWO. Zijn zoontjes voetballen hier al eventjes, en Tobias is vanaf volgend seizoen bovendien keeperstrainer van de zaterdagselectie. Toch kan hij de verleiding niet weerstaan om ook met onze jeugdkeepers aan de slag te gaan.

Over de loopbaan van Jean Paul kan je een boek schrijven. Hij begon al op zestienjarige leeftijd bij DVO met keeperstraining geven aan de allerjongste jeugd. Vervolgens beproefde hij zijn geluk bij de zondagselecties van VFC en Victoria. De afgelopen drie jaar was hij hoofd keepersopleiding bij VFC. Die functie was lang leuk, maar werd steeds minder uitdagend. Het telefoontje van jeugdcoördinator Ed Moelker kwam dus als geroepen. Ook is Jean Paul, net als Rick, al sinds jaar en dag actief voor Keeperschool Vlaardingen. Een vakman als geen ander.

Beiden zijn werkelijk bezeten van het vak. Zo kunnen ze urenlang genieten van alle YouTube filmpjes op het internet met daarin innoverende keepersoefeningen, om deze vervolgens in te passen in hun eigen training. Maar het leukste van alles blijft toch het zien groeien van het eigen jonge talent. ,,Jongens en meiden die tijdens het seizoen reuzenstappen vooruit zetten en dat dan op zaterdag aan de rest van de wereld laten zien, dat vind ik echt schitterend”, zegt Jean Paul trots.

,,De uitdaging zit ‘m hier in het feit dat we de kans krijgen om het vanaf het begin op te bouwen”, aldus Jean Paul. Samen met Steef en Rick gaan ze het nu verder structureren. ,,We gaan als club een identiteit neerzetten, waardoor vanzelf nieuwe keepers deze kant op zullen komen”, zegt Tobias. ,,Het belangrijkste uiteindelijk is dat jongens met plezier naar de training komen. Dan is het een kwestie van tijd voordat er eentje doorstroomt.”

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: