In memoriam Léon Vlug, oud voorzitter RKWIK

Tot onze grote ontsteltenis ontvingen wij deze week van zijn vrouw Cora het trieste bericht dat op 1 maart jl. in zijn geliefde USA is overleden de oud voorzitter van RKWIK.

Negen weken eerder was bij Léon slokdarmkanker geconstateerd en dat is hem fataal geworden.

Léon begon zijn carrière bij RKWIK achter de groene tafel in 1976 als lid van de wedstrijdcommissie, om via seniorencommissie en als  lid van het hoofdbestuur uiteindelijk op 30  augustus 1989 te worden gekozen als voorzitter. Hij had daarmee grote schoenen te vullen, want hij werd de opvolger van Jan Remmerswaal.

Tijdens zijn maidenspeech was één van zijn speerpunten dat er meer aandacht moest komen voor de jeugd en de oprichting van de voetbalschool kwam er mede op zijn initiatief. Ook het kader kon volgens Léon wel wat verjonging gebruiken.

Tijdens zijn voorzitterschap waren het turbulente tijden voor RKWIK. Teruglopende aantallen van leden  en kader hingen als een donkere wolk boven de club. De hoogtepunten waren het verkrijgen van het recht van opstal voor de gebouwen van RKWIK, een grondige renovatie van het clubgebouw en de keuken, een flinke financiële herstructurering en de viering van het 60-jarig bestaan van de club. Na drie periodes van twee jaar en een bonusjaar kwam er in 1996 een einde aan het voorzitterschap van Léon.

Vanaf dat moment richtte Léon zijn aandacht meer op zijn bedrijf waarmee het zo goed ging dat uitbreiding richting de VS in beeld kwam en realiteit werd. In 2000 is Léon daarom met Cora, de jongens en de huisdieren geëmigreerd. Met enige regelmaat, als Léon weer eens in Nederland was bezocht hij, als het enigszins mogelijk, was zijn ‘oude cluppie’, dat hij zelf omschreef als “meer gezellig dan ambitieus” maar wel met “een sociale functie voor veel leden”. 

Sociaal was Léon zelf ook zeer en met zijn verscheiden is de wereld een zeer aimabel mens armer. Wij wensen Cora, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit gapende gat, dat in hun leven geslagen is, zo goed mogelijk op te vullen.  

Deel dit bericht!