December groet en update bestuur

Beste leden van CWO!

En weer is er een bewogen jaar voorbij. Waarbij we het jaar begonnen met een lockdown en het helaas ook eindigen met een lockdown.  Wat hadden we graag met jullie nog een drankje en een hapje gedaan in onze gezellige kantine!

In de tussentijd is er alsnog veel gebeurd bij onze mooie vereniging en over de afgelopen maanden willen we u in deze update even bijpraten.

Nieuws van het bestuur: Zo net na de zomer konden we als bestuur, zonder al te veel corona perikelen gaan nadenken over hoe we CWO verder kunnen ontwikkelen tot de tofste club van Vlaardingen. Nu zijn we dat allang natuurlijk, maar er is nog genoeg te wensen!

Op diverse posities binnen de club zijn nieuwe mensen gestart als vrijwilliger en we zijn regelmatig met  hen in gesprek over de koers die we willen uitzetten.

In het najaar is er in Vlaardingen een nieuwe burgermeester geïnstalleerd, en ook is er een nieuwe wethouder sport benoemd. Inmiddels hebben diverse bestuursleden kennis gemaakt met deze nieuwe bestuurders van de stad. Tijdens een bustour langs een aantal sportlocaties in de stad zijn zij middels een korte energieke pitch alvast tot supporter van de club gemaakt en hebben een mooie blauwe CWO shawl ontvangen namens het bestuur.

Wij hechten er belang en waarde aan om een goede relatie te hebben met de bestuurders en ambtenaren in het Vlaardingse gemeentehuis.

Op het gebied van de coronamaatregelen zijn de afgelopen paar maanden heftige geweest. Bijna wekelijks nieuwe maatregelen en aanpassingen op het complex. Want de regels worden in zijn algemeenheid opgelegd, en wij moeten deze zelf toepassen op de situatie en omgeving van CWO op een zo werkbaar mogelijke manier. Hiermee kunnen we helaas niet iedereen altijd tevreden stellen en hebben we de afgelopen tijd best wat discussies met leden en ouders gevoerd over waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. En  geloof ons, ook wij besteden onze tijd liever aan leukere dingen dan het opleggen en uitvoeren van deze maatregelen, maar we hebben nu eenmaal ook een bepaalde verantwoordelijkheid naar onze (kwetsbare) leden en de omgeving. Iedereen wil veilig op de club kunnen komen, en daar doen we het voor!

Nieuws van de Technische commissie: Na een bewogen corona seizoen, waarbij een groot deel van de competitie niet uitgespeeld is, zijn wij afgelopen zomer weer vol goede moed van start gegaan. Nieuwe teams, een aantal nieuwe trainers en ook weer nieuwe aanwas aan jeugdleden. De nieuwe aanwas is gelukkig terug te zien in alle geledingen, van VoetbalsGoal tot aan de MO19/JO19.

Helaas werd CWO aan het begin van het seizoen verrast met wat onverwachte kaderverschuivingen, waardoor er in de bemanning van de bovenbouw en in de Technische Commissie wat uitdagingen waren. Deze valse start heeft er toe geleid dat geplande overleggen en een aftrapavond voor trainers helaas doorgeschoven moesten worden.

Inmiddels zijn we, los van de bezetting binnen de TC, weer redelijk in control. De teams zijn de afgelopen maanden voortvarend van start gegaan en dat blijkt wel uit de mooie resultaten in de standen, de ontwikkeling van de spelers en het spelplezier.

Door de huidige beperkingen zijn helaas de geplande trainers-ontwikkelingsavonden doorgeschoven naar het nieuwe jaar.

Nieuws van de selectie: De selectie doet het dit seizoen ook goed en strijd met zowel het 1e als het 2e mee om de bovenste plaatsen. Dit zijn we de laatste jaren niet meer gewend. Met een goede en vooral ook gezellige selectie zien we de saamhorigheid en vooral het clubgevoel groeien. De selectie hoopt met een trainingskamp in Gent begin januari (als het door kan gaan in deze Coronatijd?) weer een basis te leggen voor een goede 2e seizoenshelft, waar hopelijk iedereen weer kan mee genieten langs de lijn en op de tribune. We hopen zo dat we weer met elkaar kunnen genieten van leuke wedstrijden en na de wedstrijd elkaar ontmoeten en lekker napraten met een drankje in onze gezellige kantine.

Nieuws van de Jeugd Wedstrijd commissie: Na wederom een seizoen van tegenslagen vanwege de Corona en de daarmee gepaard gaande maatregelen van regeringswege, is CWO van start gegaan om het seizoen 2021/2022 weer tot een succes te maken. In de maanden vanaf augustus is er veel gebeurd binnen de jeugdafdeling. Zo zijn er meerdere jeugdteams kampioen geworden, groeit de jeugd als kool en hebben de Pieten van Sinterklaas onze kleinste kanjers een super dag bezorgd.

Ondanks alle Corona perikelen van de afgelopen seizoenen zou je verwachten dat het aantal leden terug zou gaan lopen, maar niets is minder waar. De VoetbalsGoal heeft een zeer grote aantrekkingskracht door mond op mond reclame, waardoor deze alleen maar groeit. Het positieve gevolg is dat er na de herfstvakantie een JO8-3 is opgestart en zelfs na de winterstop een JO8-4 al is gevormd. Eind januari zal dit team gaan voetballen op een kwart veld, 6 tegen 6. Zoals het er nu naar uitziet zal in het laatste gedeelte van het seizoen zelfs een JO8-5 opgestart gaan worden.

CWO is groeiende mede omdat de basis van de VoetbalsGoal staat als een huis, met zeer enthousiaste en actieve trainers en hulpouders. Dit alles onder de bezielende leiding van coördinator Kim. Zij heeft het goed georganiseerd en is bezig om meer te delegeren om zo de kwaliteit en de kwantiteit goed te kunnen bemensen en te bewaken.

De overige jeugdteams staan ook op de rit en worden begeleid door goede trainers en hulpouders.

Over de senioren heren-, dames en zaalteams zijn er alleen maar positieve opmerking te maken, ondanks dat corona zo AD en toe beperking geeft. Chapeau hiervoor! Onlangs is er een aanvoerders vergadering geweest waar we ongedwongen met elkaar gesproken hebben er ideeën uitgewisseld zijn. Dit gaat zeker een vervolg krijgen.

Op dit moment hebben we helaas weer te maken met een nieuwe lockdown vanwege de covid. Hier zijn maatregelen voor opgelegd waar iedere speler binnen de vereniging last van heeft. We hopen dat we het in het nieuwe jaar weer enige ruimte gaan krijgen om de spelers weer te kunnen laten ballen. Waarna hopelijk de competitie weer hervat kan gaan worden.

Nieuws uit de kantine: In de maanden vooraf aan het nieuwe seizoen is er hard gewerkt om het interieur van de kantine weer een flinke boost te geven met een frisse look. Keihard is er gewerkt en nog steeds worden er kleine en grote veranderingen aangebracht door de groep vrijwilligers die alleen blijven doorgaan, omdat zij zien hoe het geheel opknapt. Ook is nu de tribune onderhanden genomen, Chapeau.

Nieuws van de activiteiten commissie: Ondanks het belemmerde Corona jaar heeft de activiteiten commissie op 10 juli een zeer geslaagde Voetbal dag georganiseerd voor alle jeugd leden.

Mede dankzij de sponsoring van het Fonds Schiedam Vlaardingen konden we dit jaar geweldig uitpakken met een circuit met luchtkussens, prof trainingen en bal kunstenaar Martijn.

In oktober zijn we gestart met de loten verkopen van de Grote Club Aktie mede door de digitalisering en de actieve jeugd leden, hebben we dit een record aantal loten verkocht, zelfs de meeste van Vlaardingen & Schiedam. Met een opbrengst van meer dan €7000 !! Hiermee gaan we aan de slag om een echte gamehoek te maken in de kantine.

Het Sinterklaasfeest is dit jaar ondanks alle regels toch een succes geworden; er was namelijk een heuse Pieten disco op onze tribune voor de VoetsbalGoal t/m JO 9. Met voor iedereen een originele en goed gevulde CWO broodtrommel als kado.

Helaas hebben we het geplande zaalvoetbal toernooi in de kerstvakantie af moeten gelasten vanwege de maatregelen. De kerstkaarten actie is wel doorgegaan, dus alle Vlaardingse kaarten zijn voorzien van een CWO stempel weer netjes bezorgd. Deze leuke samenwerking met sc Twist is weer door veel vrijwillige uurtjes volbracht.

Wij danken de leden van de activiteiten commissie; Quimby, Pleun, Vincent & Gerald voor hun inzet en improvisatie vermogen!!

Nieuws over het onderhoud clubhuis en terrein: Na de zomer stonden eindelijk de steigers van het schildersbedrijf om ons pand opgesteld en is de buitenkant lekker opgefrist qua kleur.

Ook is er in september een heuse robotgrasmaaier geïnstalleerd. Dit nieuwste snufje techniek is een van de 15 robotmaaiers in Nederland, samen met DVO zijn wij in Vlaardingen uitgekozen om aan deze pilot mee te doen. Geheel automatisch baant deze maaier zich een weg over onze velden, waardoor het gras optimaal gemaaid blijft. Er zijn nog wat kinderziektes zoals dat het veld wat hobbeliger is geworden, maar hier wordt aan een oplossing gewerkt. Verder zijn de netten van de goals vervangen, nieuwe vlaggen en banieren opgehangen (met dank aan de Businessclub) en zijn er een aantal stoeltjes in de dugouts vervangen.

Ook zijn wij in gesprek met de gemeente over de vervanging van veld 3 en de aanleg van ledverlichting wat voor 2022 op de planning staat.

Nieuws over de ALV en #CWO2030: Helaas kon ook de geplande ALV niet doorgaan. Tijdens de ALV wilden we jullie kort bijpraten over de financiële status van CWO (ondanks alle gemiste inkomsten staat we er goed voor), maar wilden we vooral met jullie verder in gesprek over #CWO2030, het traject wat begin 2020 zo abrupt werd afgebroken. Ondanks dat er in de tussentijd aardig wat zaken hieruit opgepakt zijn en in werking zijn gezet, denken we dat er binnen de club  nog meer dromen en ambities zijn, en die pakken we graag  met jullie op. We zullen dit weer doorzetten zodra het weer kan en mag!

Nieuwe coronamaatregelen: Op dit moment is er winterstop en een lockdown en is het clubhuis tot nader order gesloten. Ook zijn de hekken gesloten, niet omdat jullie geen balletje mogen trappen overdag maar vanwege de grote mate van overlast en vandalisme op de velden sinds de afgelopen week.

Er is een klein hek bij veld 3 open, maar wel zodanig dat er geen fietsen en scooters het terrein op kunnen en ook de doeltjes zijn vastgeketend.

Op dit moment is de planning dat er in het weekend van 15 januari weer gespeeld gaat worden, maar alles is afhankelijk van de maatregelen. De A-categorie (CWO 1 en CWO2) start pas later weer op.

Zodra er meer bekend wordt, zullen we jullie informeren. Bij alle huidige maatregelen geldt; het uitgangspunt is of een team voldoende begeleiding of trainers heeft om te trainen op de tijdstippen waarop er getraind mag worden van overheidswege.

Gezocht!

Al met al zijn er de laatste maanden diverse nieuwe vrijwilligers opgestaan om zich samen in te zetten voor de leuke club CWO. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee en dankbaar voor!

Maar er zijn altijd meer mensen nodig om alle wensen en ideeën die we hebben voor de club, uitgevoerd te krijgen. We hebben dan ook nog steeds een Gezocht-lijstje:

•          Wedstrijdsecretaris – Coördinator Senioren; Wedstrijden plannen, indelen en faciliteren, communicatie reguliere seniorenteams – 1-2 dagdelen per week

•          TC coördinator Jeugd (JO08 – JO19), bij voorkeur meerdere personen om de teams te verdelen;           Trainersontwikkeling, teamindeling, technische inhoud afstemmen, begeleiding op het veld,  2-3 dagdelen in de week.

•          TC Coördinator Vrouwen/Meiden voetbal (MO19 en VR1/2); Aanspreekpunt voor de meiden/vrouwen, wat hebben zij nodig binnen de club? 2 dagdelen per week.

•          Razende reporter langs de lijnen, zowel schrijvende pers als fotografen gezocht; Aanwezig zijn en verslagleggen van de leuke wedstrijden in het weekend en overige activiteiten, 2 dagdelen per week

•          Coördinator verhuur; Afstemmen gebruik clubhuis en velden door overige partners, planning beheren en afspraken vastleggen, 1-2 dagdelen per week

•          Medewerkers klusploeg; Allerhande voorkomende kleine onderhoudsklusjes, 1 dagdeel in de week

•   Lijnen-kalker; iemand die wekelijks de lijnen op veld 1 en 2 weer stralend wit maakt voor de wedstrijden, 1 dagdeel in de week

•          Leden activiteitencommissie; Op afroep leuke extra activiteiten organiseren voor de club, afhankelijk van het moment.

Uiteraard zijn extra handjes altijd welkom, dus mocht u iets willen betekenen voor de leukste vereniging van Vlaardingen (en omgeving), laat ons dat dan weten. Staat er iets bij wat je aanspreekt, of wil je wel iets doen, maar weet je niet wat je voor de club zou kunnen betekenen? …. Schroom niet en meld je aan bij een coördinator van een geleding of bij een bestuurslid, dan praten we je graag bij tijdens een kop koffie!

Voor nu willen we alle leden en hun ouders hele fijne feestdagen wensen en alle goeds voor een gezond en sportief nieuwjaar. #Stay safe en #Stay healthy en we zien elkaar hopelijk snel weer in het nieuwe jaar!

Met sportieve groet,

Het bestuur van sv CWO

Bianca, Vincent, Erhan, Ed, Pleun, Robert en Karim

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: