CWO komt slechte start niet te boven…

Vandaag de tweede ronde voor de nacompetitie uit bij vv Verburgh in Poeldijk. In een heerlijk zonnetje werd er om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgras van Verburgh. CWO kreeg in de vijfde minuut haar eerste kans. Na een goede combinatie tussen Ta’ha Abdelkader Kadri en Tom Kuil in de zestienmeter kon laatst genoemde afdrukken echter de keeper van Verburgh wist redding te brengen.

Joost Yperburg mocht zich na acht minuten van zijn beste kant laten zien. Hij wist ter nauwernood spits van der Knaap van Verburgh af te stoppen, nadat deze een te korte  terugspeelbal had onderschept. In minuut negen dacht CWO op voorsprong te komen toen Elroy Wijngaarde een duel dacht te winnen en de bal wist binnen te tikken. Scheidsrechter Jaggan zag een duwfout en gaf Verburgh een vrijetrap. Vanuit deze vrije trap was het direct raak voor Verburgh. De lange bal werd door de CWO-verdediging verkeerd ingeschat, waardoor spits van der Knaap alleen op Joost Ypenburg wist af te gaan en de bal rechts onder hem door kon schieten. Hierna was CWO even de kluts kwijt en daar wist Verburgh goed van te profiteren. Zij wonnen de duels en na een kwartiertje spelen was het 2-0. Tim Uitvlugt won zijn duel op de rand van de zestienmeter en krulde bal links van Joost Ypenburg in de bovenhoek. Een paar minuten later was het wederom juichen voor de gastheren. Een voorzet vanaf rechts werd door de hele CWO-verdediging gemist en spits van der Knaap kon zo zijn 33-ste doelpunt van dit seizoen maken en Verburgh op een riante 3-0 voorsprong brengen.

CWO was nu wel wakker geschut een pakte de draad op. Ta’ha Abdelkader Kadri was in minuut 19 de Verburgh-verdediging te slim af en legde de bal terug op Dwy Kampe, die de bal hard tegen de touwen schoot en zo de 3-1 op het scorebord liet noteren. CWO ging iets beter voetballen en kreeg nog een paar goede kansen om voor rust de 3-2 binnen te schieten, echter de schoten van Mike van der Meer en Tom Kuil misten kracht of het doel. Joost Ypenburg hield aan de andere kant CWO in de wedstrijd door een paar goede reddingen te maken.

Na het bakkie thee bleef Micha Lo-Kioeng-Shioe achter in de kleedkamer en mocht Justin van Mullem in de spits zijn voetbalkunsten vertonen. CWO had het veldoverwicht, maar wist dit niet in kansen en doelpunten uit te drukken. Verburgh loerde met hun behendige topscorer van der Knaap op de counter en kreeg na een uurtje spelen een goede kans om de 4-1 te maken. Joost Ypenburg toonde zijn vorm en bracht redding.  Kort daarna was er de eerste kans voor CWO. Ta’ha wist vanaf links de bal voor te geven bij de eerste paal op Rick van der Struis, die zag zijn inzet echter tergend langszaam langs de doellijn rollen. Helaas stond daar geen blauwwitte held om de bal binnen te schieten. In de 64-ste minuut dacht CWO een penalty te krijgen toen Ta’ha werd neergehaald in de zestienmeter, tot frustratie van de CWO-aanhang werd deze overtreding door scheidsrechter Jaggan weggewoven. In de 69-ste minuut kreeg CWO loon naar werken. Rick van der Struis wist een corner vanaf rechts te verlengen, waardoor Mike van der Meer kon uithalen en de 3-2 kon scoren.

Met nog een kwartiertje te spelen gingen Mike van der Meer en Adnan Bajic eruit en mochten Rick Pleijsier en Tom van Pelt hun aantreden maken. Tom ging de spits in om voor nog meer gevaar te zorgen en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. Na deze wissels waren de beste kansen voor Verburgh. Joost Ypenburg wist echter tot twee keer toe bij een 1 op 1 situatie knap redding te brengen en CWO in de wedstrijd te houden. Aan de andere kant was het voor CWO een paar keer bijna raak. De eerste kopkans voor Tom van Pelt ging net naast en in de blessuretijd was er een mooie redding van de Verburgh-keeper nodig om de kopbal van Tom van Pelt te stoppen en de 3-3 van het scorebord te houden. Wat CWO probeerde scoren lukte niet meer en zo was het feest bij Verburgh. Onze blauwwitte helden moesten hun verlies nemen en met de gedachte dat CWO het volgende seizoen als derde klasser de competitie in gaat, de douches opzoeken.

Wist u dat…

– CWO klaar is met de competitie, maar nog niet uitgevoetbald is;

– CWO nog thuis op dinsdagavond 13 juni om 20.00 uur in de halve finale tegen DVO speelt;

– zij bij winst op 1 juli 2023 bij Zwaluwen in de finale staat tegen ….

– de bovenstaande info op dit moment totaal niet boeiend is, maar het leven gewoon doorgaat;

– er deze zomer nog genoeg voetbal te zien is bij CWO met onze Oekrainse en Italiaanse vrienden op bezoek;

– wij iedereen danken voor zijn of haar bijdrage aan het seizoen 2022/2023;

– JO14-01 op strafschoppen de bekerfinale heeft verloren, maar trost mag zijn op hun prestaties dit seizoen;