CWO JO11-2 Jens Toornstra toernooi

Het is zondag 27 augustus 2023. De wekker gaat om 06.15! Wat is hier aan de hand….

Oh ja, de zomervakantie ligt alweer achter ons en op deze mooie zondag gaan we met 5(!) CWO-teams een toernooi spelen op het Jens Toornstra toernooi in Alphen aan de Rijn.

CWO JO11-1, JO11-3, JO11-4, JO10-1, JO9-1 en zo dus ook JO11-2 gaan onze mooie blauwwitte kleuren verdedigen.

Om 08.15 is dan ook JO11-2 volledig compleet op het park van Alphia. De meeste kinderen zien er nog wat slaperig uit, maar al snel komt er beweging en enthousiasme in als we richting de kleedkamers gaan om ons om te kleden.

Na het omkleden bespreken we met de kinderen de opstelling en geven we aan waar we met elkaar goed op gaan letten. Gelijk actief, bal afpakken, balbezit ruimte maken, balverlies klein maken.

09.00 Alphia JO11-2 v CWO JO11-2

CWO komt de afspraken na en laat gelijk zien dat ze afspraken na willen komen.

Er wordt goed gevoetbald en keeper Maas staat zijn mannetje in de goal.

Dewi, Rover en Eysan vormen een hechte verdediging linie met daarvoor Darrell, Mas en Mats.

Aslan heeft de spitsen positie en die maakt hij ook waar door het openingsdoelpunt op zijn naam te zetten. Het zijn vandaag maar potjes van 16 minuten, en de tijd vliegt want de laatste secondes zijn ingegaan, als daar Alphia nog 1 keer opkomt en via een mooie slalom wordt de 1-1 gemaakt en fluit de scheidsrechter dan ook gelijk af.

De CWO-kinderen krijgen grote complimenten want we hebben veel kansen gecreëerd en elkaar als team goed geholpen!

09.40 CWO JO11-2 v Floreant JO11-1

Zo dan! Deze tegenstander begint goed zeg. CWO staat onder druk maar weet zich er goed uit te voetballen. Goed samenspel is nu zichtbaar. Ook nu weer is daar Aslan die de 1-0 op het scoreboard zet. Knappe prestatie hoor. Het hele team probeert de gemaakte afspraken uit te voeren en vele meters worden gemaakt. (We moeten nog steeds wennen aan het grote veld)

Afgelopen week is er door Hoofdtrainer Dennis geoefend op aanvallen en afvangende bal oppakken…let nu goed op….

Over de rechter kant krijgt Mats de bal aangespeelt, speelt zijn tegenstander voorbij en schiet vanaf rechts op de goal. Mas is ondertussen(diagonaal) meegelopen en pakt de bal op die de keeper los heeft gelaten. Mas speelt de keeper uit en schiet beheerst de 2-0 binnen! Wat ontzettend gaaf om te zien dat wat je oefent terugkomt op het veld! Echt goed hoor!
(En fijn voor ons als trainers dat we dat allemaal toch niet helemaal voor niets doen… 😉)

Ook weer hier weer aan het einde een kleine verslapping waardoor we met veel gejuich en plezier met 2-1 winst van het veld aflopen.

10.20 vv Katwijk JO11-2 v CWO JO11-2

Het sterke Katwijk laat er geen gras over groeien. Jeetje wat ligt hun bal tempo hoog. Het lukt CWO niet hier “voetballend” uit te komen en we redden wat er te redden valt. Het nakomen van afspraken is nu moeilijker door de sterke tegenstander. CWO doet er alles aan en Maas houdt zijn team nog op de nul….maar voor hoe lang….
We komen er af en toe uit maar meer dan een plaagstootje is het niet. We kunnen dan ook niet voorkomen dat Katwijk de 1-0 binnenschiet. Enkele minuten later is ook deze wedstrijd geëindigd en wachten we in spanning af wat de uitslag van de andere wedstrijd wordt om duidelijkheid te krijgen of we naar de kruisfinales gaan.
YEAHHHHHH! Daar is de verlossing, we zijn 2de geworden in de poule mogen door naar de halve finale!

11.20 Halve finale vv Katwijk JO11-3 v CWO JO11-2

Inmiddels heeft er een keepers wissel plaatsgevonden. Maas is naar 11-1 en Levy is bij ons in 11-2 erbij gekomen. Levy deze ochtend serieus wat ziek, maar wij zijn enorm blij en trots dat hij toch CWO wil helpen deze dag. Door de regenbui die is gevallen is het veld glad en rolt/glijdt binnen 20 seconde bal onder Levy door…wat een pech…Maar CWO JO11-2…Hoe is het gekomen dat de tegenstander zo snel al kan schieten op de goal? Helaas zijn we dus niet scherp genoeg begonnen, maar we richten ons op omhoog. We gaan weer voetballen en het team groeit en groeit. Kansen over en weer, maar dan is daar Aslan over links die voorgeeft en Mas kan deze bal eenvoudig binnen tikken! Super gedaan!
Na nog wat spannende minuten is het 1-1 en gaan we ons opmaken voor een penalty reeks.


Vv Katwijk mist 0-0

Mats raak 1-0

vv Katwijk raak 1-1

Mas tegengehouden 1-1

vv Katwijk raak 1-2

Dewi raak 2-2

vv Katwijk raak 2-3

Aslan raak 3-3

vv Katwijk raak 4-3

Darrell schiet over….vv Katwijk naar de finale, CWO gaat strijden om de 3de plek.

Wat een thriller van een penaltyreeks, zelfs de trainer van CWO stond met knikkende knieën.

Wel een onwijs waardevolle les geleerd met het team. Het is niet de keeper, en zijn niet de spelers die gemist hebben. We hadden als team gelijk aan moeten staan en de vele kansen moeten benutten om het zelf in de hand te kunnen hebben. Nu laten we het “lot” beslissen.

Onze tegenstander voor de troostfinale heeft ons zien spelen en dacht…wij gaan daar niet meer tegen voetballen. Jammer want wij hadden graag nog een potje gespeeld.
Hierdoor zijn we 3de geworden wat gewoon een hele leuke, goede mooie prestatie is.

(Namelijk niet vergeten dat dit team voor de zomervakantie voor het eerst is samengekomen en gewoon nog moeten wennen aan elkaar)

Levy, Maas, Dewi, Eysan, Rover, Darrell, Mas, Mats en Aslan jullie laten steeds meer zien een hecht team te gaan worden met elkaar. Heb vertrouwen in dat wat je goed kan. Sta open om met elkaar te leren van de situaties die beter kunnen. We gaan dan met elkaar er een fantastische leerzame competitie van maken!

Namens de trainers willen we de kinderen van CWO JO11-2, ouders, begeleiders, regelaars, hulppieten, supporters, scouts, chauffeurs en alles wat we nu vergeten te noemen bedanken voor deze geweldige herinnering!

Op naar de competitie die zaterdag a.s. start thuis op CWO om 10.45!
Wij hebben er weer zin in!

Pieter, Pascal en Serge

Deel dit bericht!