CWO JO10-2 “Ouders tegen kind feest”

Het is zaterdag 10 juni. De gehele provincie Zuid-Holland beweegt zich richting het westen om verkoeling te zoeken op het strand daar het deze dag warm is en warmer wordt…

Maar niet CWO 10-2, die deze ochtend het traditionele ‘ouders tegen de kinderen’ wedstrijd op het programma hebben staan.

Na het verzamelen op de tribune, worden de bidons extra met water gevuld en gaan we met z’n allen naar veld 4. Girlpower team Fenne en Dewi nemen de warming up voor de kinderen en de ouders voor hun rekening. De eerste zweetdruppels laten zich al zien als scheidsrechter Xem fluit voor aanvang van de wedstrijd.

Opstelling kinderen:

Fenne, Dewi, Daniel, Aslan, Darrell, Mas, Tygo (Broertje van Dewi), Djayden (Broertje Darrell)

Coach en aanvoerder: Rover

Opstelling ouders:

Danny(Fenne), Kim(Mas), Ozcan(Aslan), Andre(Darrell), Jasper(Rover), Kabir(Daniel), Denise(Dewi)

Coach en aanvoerder: Pascal(Dewi)

PR en fotografie: Chiching(Rover)

We zijn begonnen! Het is een beetje aftasten aan het begin van de wedstrijd. Maar het is Tygo die namens de kinderen voor het eerste gevaar zorgt en zijn schot op de paal ziet belanden. De ouders zoeken nog naar juiste posities maar het is Andre die de eerste kans namens de ouders krijgt, maar zijn inzet langs de goal ziet rollen. Coach Rover geeft aan dat er wel wat feller gevoetbald mag worden. Mas ziet een kans en schiet van grote afstand, maar keeper Jasper is al wakker en plukt de bal uit de lucht.

Na een mooie aanval over links komt de bal bij Aslan terecht die de bal in de verre hoek schuift! 1-0 voor de kinderen! Coach Pascal laat zich nu ook horen en zet enkele ouders op een andere plek.

Oef! Daar komen de kinderen goed weg, Ozcan schiet op de paal! Gevolgd door een kans van Kabir waar Fenne goed bij zit. Ook Kim schiet op de paal! De druk van de ouders is nu enorm, houden de kinderen dit vol? Nee is het antwoord. Girlpower uit het eerste team van de MO50 Denise en Kim weten elkaar blindelings te vinden in een goed opgezette aanval vanuit achteruit gestuurd door Danny.

Kim weet deze aanval af te ronden maakt haar officiële eerste doelpunt van dit seizoen!

De goed fluitende scheidsrechter Xem ziet dat alle spelers behoefte hebben aan wat drinken en besluit een time out in te lassen. Klasse scheids!

De kinderen worden in de time out toegesproken door coach Rover. De ouders liggen her en der verdeeld over het gras het moe en warm te hebben.

Scheidsrechter Xem geeft na 5 minuten aan dat we weer doorgaan.

De kinderen komen goed uit de startblokken! Het is Tygo die de 2-1 binnenschiet. Tja ouders…kom op! Schepje erbovenop op anders wordt het een monster uitslag in het voordeel va de kinderen.

Pascal is inmiddels centraal achterin zijn plek gaan opeisen en stuurt de ene oudere na de andere ouder aan. En dan is daar ineens Ozcan die vrij voor Fenne komt te staan en de 2-2 op het scoreboard zet.

Het begint onder de ouders nu goed te lopen. Denise speelt Kabir aan, die dribbelt, kijkt en zet voor op Ozcan, BOEM! 2-3 voor de ouders.

Coach Rover is al bijna zijn stem kwijt en zelfs Djayden wordt erbij gezet als extra speler. Danny en Andre spelen wat tikkie takkie voetbal, waardoor de goed vrijgelopen Kim de bal opeist en de 2-4 op het scoreboard zet.

Daniel neemt de aftrap, zoekt Darrel en de kinderen proberen weer te voetballen.

Mooie aanval via Dewi, maar dan zit Andre daar met z’n handen tussen en krijgt dan ook terecht de eerste gele kaart van deze wedstrijd door scheidsrechter Xem.

Kim schiet na een mooie voorzet van Jasper ondertussen weer eens op de paal als Djayden inmiddels al zigzaggend met de bal Aslan van een kans voorziet.

Scheidsrechter Xem kijkt op zijn klokje en mist daardoor bijna de aansluitingstreffer van Daniel.

Met 3-4 in het voordeel van de ouders gaan we de laatste time out in.

Daar waar de kinderen lekker het balletje nog even gaan hooghouden, zijn de ouders vooral bezig met het rekken van de spieren, zoeken naar nog meer water. Proberen ze de scheidsrechter ervan te overtuigen dat het eigenlijk al afgelopen is….. maar nee. Scheidsrechter Xem fluit en we maken ons op voor de laatste speelminuten.

Het spel gaat weer op en neer. Tygo die via Darrel de bal bij Aslan krijgt en scoort. De kinderen geloven er weer in 4-4!

De aftrap wordt door Danny genomen, hij ziet dat Fenne nog feest aan het vieren is, maar jah…de bal vliegt er wel in 1 keer in! 4-5 voor de ouders.

Over rechts worden nu ook stevige duels en tackles gemaakt. Mas die de bal heeft veroverd en ouder Kim ff met een mooie actie voorbij speelt. Via een kaats met Dewi komt de bal bij Daniel en de 5-5 is een feit. Feestje!

Maar jah…. Danny ziet dat Fenne nog steeds een feestje aan het bouwen is…en hoppa vanaf de aftrap er zo weer in… 5-6 voor de ouders… oei oei oei….

Coach Rover is inmiddels in alle staten en coacht zijn team van links naar rechts aan.

Fenne die de bal speelt aan Dewi, die speelt de vrijgelopen Mas aan en kaatst met Djaydon en deze paast naar Tygo. Tygo kijkt en speelt Darrell aan, die rent kijkt, Ziet Aslan vrijlopen die op zijn beurt weer de bal aan Daniel gunt en de 6-6 binnenschiet!

Wat een topprestatie!

Scheidsrechter Xem vindt het wel genoeg en blaast dit mooie verhaaltje uit!

De trainers bedanken de kinderen voor het afgelopen seizoen en ook daar hoort weer een traditionele mooie teamfoto bij.

Andre wordt weer extra bedankt voor al zijn mooie foto’s en herinneringen voor alle ouders.

Ook de trainers worden in het zonnetje gezet en bedankt namens de kinderen en de ouders.

Supergaaf!

We gaan met z’n allen lekker douchen en richting de CWO-kantine voor een welverdiende snack en lunch (BEDANKT ACTIVITEITENCOMMISSIE) om met elkaar dit fantastische seizoen af te sluiten.

Pascal van Loosen

Serge van der Kruijk

Deel dit bericht!