CWO goes Circulair

Naast allerlei energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, dubbel glas en waterbesparende douches en de toekomstige Ledverlichting op de velden, letten we bij CWO ook op de afvalstromen. Je wil als club toch ook wel een beetje je steentje bijdragen aan een beter milieu en klimaat.

Je wil namelijk niet weten hoeveel afval wij als club jaarlijks afvoeren. En de rekening daarvoor is fors.

Na afloop van een gezellige Blue Saturday

Dus hebben wij de volgende inzamelpunten voor diverse afvalsoorten:

  • Op het parkeerterrein bij het Rode Kruis staat een papiercontainer van Irado; hier kun je kartonnen dozen, oude kranten en ander papier en kartonafval naast de container plaatsen en Ron den Boer zorgt ervoor dat de container gevuld wordt en ook weer tijdig geleegd. Per container levert dit ons toch een slordige 500 euries per keer op.
  • Naast de papiercontainer staat sinds kort een textielcontainer; ook hier kun je je oude schoenen, knuffels en kleding kwijt, die weer gerecycled worden. Per volle container krijgen wij ook een vergoeding.
Kleding container op het parkeerterrein van het Rode Kruis, naast de Irado papier container.
  • In de kantine staan tegenwoordig oranje bakken waar de statiegeld flesjes in verzameld worden. Op elke kleine plastic drinkfles wordt 15 cent statiegeld geheven en als de fles in de verzamelbak wordt gedeponeerd ontvangt de club daarvoor een vergoeding en houden we zo de plastic-soup een beetje onder controle. Vanaf januari wordt er ook op blikjes statiegeld geheven, hier zullen ook aparte inzamelpunten voor komen.
  • Naast het wedstrijdsecretariaat staat tegenwoordig een groene kliko. Deze is niet voor afval maar voor sportspullen en sportkleding die nog een 2e ronde meekunnen. Deze bak is geplaatst in samenwerking met Vlaardingen in Beweging en de SportSpullenBank. Gun je sportkleding een tweede ronde door iemand die het wat minder breed heeft. CWO kan door deze samenwerking ook een beroep doen op de SportSpullenBank om leden die nieuwe voetbalkleding niet kunnen betalen te helpen. Later dit jaar als alle nieuwe Robey kleding is uitgegeven zullen we een inzamelactie houden voor het goede doel, van oude Masita kleding in samenwerking met de SportSpullenBank.
Naast het wedstrijdsecretariaat, links boven aan de trap.

Ook het oude frituurvet wordt verzameld en opgehaald tegen een vergoeding voor de club, zo kan het oude vet gerecycled worden tot brandstof.

Natuurlijk weten wij dat er nog heel veel manieren zijn om een steentje aan milieu en klimaat bij te dragen, maar met deze verschillende inzamelingen maken wij alvast een goede start!

Mocht je zelf ideeën hebben om CWO nog meer te laten bijdragen aan een beter klimaat, laat dit dan even weten aan het bestuur en wellicht is het instellen van een Duurzaamheidscommissie dan een volgende stap hierin!

Deel dit bericht!

Comments are closed