CWO 4 kampioen na derbywinst?

Morgen moet het gebeuren! Na jarenlang van naast het net vissen is dit het seizoen van CWO4. Geen tweede plaats, maar het langverwachte kampioenschap is dan eindelijk een feit wanneer er zaterdag gewonnen wordt van Schiedamse buurman Hermes DVS!

Officieel is het allemaal nog niet, maar het kan alleen op papier nog fout lopen, mocht CWO4 zaterdag weten te winnen. SVV heeft nog een paar lastige wedstrijden en ons doelsaldo is zoveel beter… We gaan het gewoon vieren als we winnen”, zegt Luuk, speler van CWO4. De jongens verwachten veel vrienden en familie langs het veld, en hopen na de wedstrijd in de kantine het dak eraf te knallen! Aan de promotie via hun eigen Instagram account zal het in ieder geval niet liggen. Zo stuurden Sparta verdediger Bart Vriends en Feyenoord assistent Pusic al een filmpje waarin ze hun steun betuigen. Bovendien zijn beide heren aankomend weekend vrij met hun club, dus wie weet waar ze zaterdagmiddag te vinden zijn…

En terecht, want het kampioenschap is dit vriendenteam zeker niet komen aanwaaien. ,,Het is geen makkelijk seizoen geweest, met veel afwezigen en zware blessures.” Dat doet echter niks af aan de teamgeest van dit elftal. Sterker nog: CWO4 is hongeriger dan ooit, en heeft na de vervelende coronaperiode weer volop de motivatie gevonden om hun wedstrijden te winnen. ,,We hebben elke zaterdag een gretig team op het veld staan, en ook de trainingen worden zelden overgeslagen. Iedereen wil fit zijn en presteren.”

En talent zit er volop in dit team, zo heeft ook CWO2 al meerdere malen mogen ervaren dit seizoen. Het door personele problemen geteisterde elftal van afzwaaiend trainer Chris Latupeirissa heeft de vruchten geplukt van het talent uit CWO4. Tom, Quinten en Rens hebben na de winterstop hun meerwaarde zowel uit als thuis bewezen. Dat neemt niet weg dat hun eigen ploeg natuurlijk voor gaat.

Door de jaren heen zijn steeds meer jongens uit het 4e zich ook buiten het voetbal om betrokken gaan voelen bij de club. Zo vormen Luuk en Bachar een belangrijke rol in de Feestcommissie. Andere jongens ondersteunen op drukke dagen het barpersoneel, of houden Mia gezelschap bij de garderobe tijdens Blue Saturday. ,,We hebben ons vanaf het eerste moment heel welkom gevoeld bij CWO. Er is hier gewoon heel veel mogelijk, en iedereen is bereid om met je mee te denken.” De mannen van Zaterdag4 koesteren dus een warme band, zowel met elkaar als met de club, en hopen die zaterdag te bekronen met hun eerste kampioenschap. ,,Bij CWO ben je geen nummer, zoals bij andere Vlaardingse clubs wel het geval is”, zegt hij met een knipoog.

De kampioenswedstrijd begint zaterdag om 13.00 uur op veld 3. We zien je daar!

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: