Coördinatoren nieuws!

Coördinatoren Team Onderbouw (CTO)

Onlangs zijn drie betrokken vrijwilligers van onze vereniging bij ons als bestuur op gesprek geweest en hebben verteld een plan te hebben om het huidige tekort aan coördinatoren voor meerdere afdelingen te kunnen afvangen.

Kim, Jordy en Serge hebben aangegeven de coördinatie van alle niet-voetbaltechnische zaken voor de VoetbalsGoal, JO7, JO8, JO9 en JO10 (geboorte jaar 2013 t/m nu) gezamenlijk als Coördinatoren Team Onderbouw (CTO) op zich te gaan nemen. Vanzelfsprekend zijn wij hier heel blij mee.

De eerste taak voor nu is om (snel) overzicht te krijgen en rust en duidelijkheid te brengen in de grote toestroom van nieuwe leden.

Een belangrijke oplossing die is besproken met ook het TC team is om nieuwe leden, met geen of beperkte voetbalervaring, eerst in een VoetbalsGoal+ variant te laten trainen totdat zij kunnen worden ingedeeld in een team.

Dit VoetbalsGoal+team traint op woensdagmiddag en zaterdagochtend, gelijktijdig met de VoetbalsGoal trainingen.

Op deze manier wil het Coördinatie Team Onderbouw een warm welkom organiseren van nieuwe leden en hen ook de aandacht geven die zij verdienen. Nieuwe leden kunnen rustig het spel voetbal leren, wij leren de nieuwe leden en hun ouders kennen, we kunnen vaardige spelers snel herkennen en we kunnen nu of later een betere teamindeling maken waarbij de huidige teams indien nodig aangevuld worden en nieuwe teams goed begeleid starten aan de competitie.

Uiteindelijk moet dit leiden tot een constructieve en prettige samenwerking tussen Coordinatoren Team Onderbouw, Jeugdcommissie en TC.

Een vast onderdeel van het verwelkomen van de nieuwe leden is een “Warm Welkom” gesprek met de ouders. Aan de ouders en de leden zal verteld worden hoe het in zijn werk gaat bij onze vereniging, wie zij zijn, waar we voor staan en hoe wij dat samen met leden en ouders organiseren in een vrijwilligersorganisatie. Als ouder je bijdrage leveren aan het team of de hobby van je kind is niet langer meer iets extra’s, maar zal een vast gegeven zijn voor het behoud van onze vereniging en om de enorme groei in de onderbouw te kunnen blijven organiseren,  ook voor op langer termijn.

Vind jij het leuk, of weet je iemand die het leuk vindt om bij CWO te komen voetballen, verwijs hem of haar dan naar de website www.svcwo.nl of laat hen een mail sturen naar: VoetbalsGoal@svcwo.nl

Wij hebben het volste vertrouwen dat de ervaringen en werkwijze van dit team goed zijn voor de vereniging, voor de teams en hun spelers en ouders en niet in de laatste plaats voor de trainers die zij hiermee ontlasten.

Wij wensen Kim, Serge en Jordy veel succes en vooral ook veel plezier.

Namens de Jeugd- en Wedstrijd Commissie (JWC),

Robert Boot en Vincent Verstift

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: