Björn Balzer tekent bij CWO

CWO heeft zich weten te versterken met de negentienjarige rechtsback Björn Balzer. Op dit moment nog uitkomend voor competitiegenoot SVC´08, maar hij kan niet wachten om na de zomer aan te sluiten bij de selectie van Jeffrey van Dijk.

Het is Björn zijn eerste club buiten Delft, waar hij tot nog toe altijd zijn thuiswedstrijden speelt. Hij begint al op driejarige leeftijd bij DVC. Vervolgens duurt het zeven jaar voordat hij naar de nabijgelegen club DHL verkast. Hier doorloopt hij de D-jeugdelftallen, uitkomend in de hoofdklasse. En Björn zit nog niet tegen zijn plafond, want niet veel later vertrekt hij naar DHC, dat in de derde divisie uitkomt. Op dat moment heeft Alphense Boys genoeg gezien, en besluiten ze Björn over te nemen. Hier maakt hij kennis met trainer Jeffrey van Dijk in de O17. Ook de KNVB heeft Björn al een tijdje op de radar en roept hem meerder malen op voor hun jeugdelftallen. Zelfs profclub Sparta komt nog even om de hoek kijken, maar wordt uiteindelijk niet concreet.

,,Jeffrey stuurde mij een tijdje terug een berichtje. Ik heb altijd een hele fijne band met hem gehad. Hij maakt spelers echt beter”, zegt Björn. Vervolgens is hij uitgenodigd voor een gesprek op CWO. Hier maakt hij kennis met Gert-Jan, die hem vertelt wat CWO hem te bieden heeft. ,,De faciliteiten zijn hier fantastisch, en ik kan hier grote stappen gaan zetten in mijn ontwikkeling als voetballer. Bovendien voel ik vanuit de club vanaf het eerste moment heel veel vertrouwen. Daardoor was het gevoel direct goed.”

Sinds een tijdje volgt Björn CWO op de voet. ,,De laatste weken wordt er gelukkig weer veel gewonnen. Ik hoop natuurlijk dat ze erin blijven, maar mijn keuze staat vast.” Bjorn is dan wel rechtsback, maar speelde dit seizoen ook zijn wedstrijden op tien. ,,Ik ben een back die veel aanvalt. Ik hoop volgend jaar op veel minuten, doelpunten en assists en ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Na de training of wedstrijd blijf ik altijd graag nog even hangen op de club. Ik heb een goed gevoel bij CWO en ik heb gewoon echt heel veel zin om hier straks te beginnen.”

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: