Wilskrachtig CWO JO8-1 wint ook van XerxesDZB JO8-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen het Rotterdamse XerxesDZB op het programma. Zonder spits Owen maar met Invaller Mas die voor, wat spreekwoordelijk, vuurwerk zou moeten zorgen.

Deze week ook heus transfernieuws te melden: CWO JO8-1 heeft er een talent bij in de naam van Djurriaan. Deze technisch vaardige speler komt over van een andere Vlaardingse vereniging en komt zijn kunsten vertonen aan het Trimpad. Welkom!

Op het drassige VELD 2 waren we meteen wakker. Vroeg drukzettend op de verdediging van Xerxes kregen we steeds snel balbezit. Binnen een minuut was het al meteen raak. Miguel veroverde de bal en speelde het middenveld in en kwam via de scrimmage bij Boaz. Boaz bedacht zich geen moment en haalde de trekker over. 1  –  0.

Deze teams waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar steeds meer in evenwicht. De spanning was voelbaar ook bij het publiek voor én achter de hekken.

CWO spelend in het oranje (omdat Xerxes ook zijn kunsten vertoond in het blauw) kreeg voor rust de beste kansen om de score uit te breiden.

Eerst was het Noaquin die een schietkans kreeg na een slimme bal van Mas en daarna was het Iven die met een hakje net niet genoeg kracht kon zetten. Beide belandden in de handen van de keeper.

In de rust waren we blij met de voorsprong en nu was het ook zaak om de overwinning over de streep te trekken ook tegen een sterk team als XerxesDZB.

We waren nog geen minuut bezig in de 2e helft of Xerxes had de voorsprong ongedaan gemaakt. Ook Ikra kon hier weinig aan doen. Een goed geplaatst schot betekende de gelijkmaker. 1  –  1.

CWO leek even van slag: was het de lekker warme kleedkamer die nog in de hoofdjes rondspookten of toch Sinterklaas want XerxesDZB verscheen alweer voor Ikra en ook Salim kon met een uiterste krachtsinspanning niet voorkomen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. 1  –  2.

Hoe klein we misschien ook lijken bij CWO JO8-1 we beschikken wel over een portie veerkracht want onze talenten gingen niet bij de pakken neerzitten maar deden er weer een schepje bovenop want daar was Boaz. Vandaag de man van de scrimmage kreeg de bal weer vrij voor zijn linker en schoot de bal meteen in de bovenhoek. 2  –  2.

Het spel golfden op en neer met veel duels gelukkig bleef het sportief aan beide kanten. Als een duveltje uit een doosje was daar weer Boaz die een van richting veranderd schot van Salim voor zijn voeten kreeg en simpel de bal in de verre hoek kon schuiven. Daar was de voorsprong. 3  –  2.

Wie dacht dat we nu rustig konden ademhalen had het mis. Dit was pas het voorafje. Beide ploegen vochten echt voor wat ze waard waren.

In deze fase moeten we een groot compliment geven aan onze keepster Ikra want met twee prachtige reflexen hield ze haar team op de been.

Xerxes leek hier moedeloos van te worden en kon CWO de voorsprong behouden of uitbreiden?

Djurriaan was inmiddels gewend aan zijn medespelers en het echte gras en begon aan weergaloze solo. Hij speelden twee man op de achterlijn uit met een snelle voetbeweging en kon met een goed schot onder de keeper door de 4  –  2 aantekenen. Scoren bij je debuut is een applaus waard! Chapeau!

Vijf minuten voor tijd werd het toch opeens spannend. CWO kon een corner niet helemaal wegwerken waardoor de behendige speler van Xerxes slimmer was en 4  –  3 binnen kon prikken.

Er wachtten vier bloedstollende minuten.

Welke team kreeg nog een kans? Wie ging er vandoor met de punten?

Gelukkig maakten Iven aan spanning een eind door een mooie assist van Djurriaan te verzilveren met een hard schot in de hoek. 5  –  3.