Vroege winst voor CWO JO8-1

Winnen met 1 – 9 van Excelsior Maassluis

Vroeg op voor onze 1e uitwedstrijd, gelukkig dichtbij, maar altijd lastig tegen Excelsior Maassluis. Gelukkig was onze grote supportersclub er ook vroeg, dus de sfeer zat er al lekker in.

We hebben dan ook flink getraind in de dagen ervoor, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Om 7.55u zat de kleedkamer vol en werd in alle rust de tenues en voetbalschoenen aangetrokken en   konden we ons ‘aanvalsplan’ bespreken.

Het fluitsignaal klonk om 8.30u en gingen we gelijk van start.

De bal eisen we direct op en Rayan scoort de 0-1, 0-2 en Raúl maakt 0-3 en dat allemaal binnen 7 minuten. Mooie doelpunten hoor.

Toch maakte ook Excelsior een mooi doelpunt. Sorry Mees, zeggen we dan in koor, je stond er ineens alleen voor, we vergaten even te verdedigen. Maar je stond te keepen als een kei.

Vervolgens uit een corner van Finn tikte Raúl heel behendig de 1-4 binnen.

De aftrap door Excelsior was nog maar net genomen of Kai kreeg de bal te pakken, die stuitte nog een keer op en schoot van afstand hard en hoog de 1-5 binnen.

Zo hé leuke 1e 10 minuten!

In het tweede deel schoot Ibrahim al na 2 minuten de 1-6 binnen, prachtig gedaan.

Daarna heeft Excelsior een soort van verdedigend antwoord gevonden, want hoe Jurr, Raúl en Finn ook blijven sleuren, aanvallen en schieten, telkens zit er een keeperhand, verdediger of schoen tegenaan.

Naast een goede keeper heeft Excelaior ook 2 leuke aanvallers ingebracht. Zij maken het Ibrahim, Kai, Rayan en Mees flink lastig. Maar jullie bleven rustig en kregen de bal toch weer te pakken. En  Mitch op dat moment in keepertenue had ook paar een heerlijke reddingen.

Toen gaven we nog even gas …
Mees geeft een mooie voorzet op Jurr en die trapt de 1-7 binnen …

5 minuten later schiet Mitch prachtig de 1-8 binnen zowat vanaf de zijlijn.

Ibrahim, Mees, Mitch, Rayan, Raúl, Finn, Kai en Jurr … ze doen allemaal nog een paar ultieme en fraaie doelpogingen en uiteindelijk valt de 1-9 binnen en dat is de eindstand. Ik laat even in het midden wie deze scoorde maar het was vast een hele mooie.

Anyway lekker gedaan mannen … heel sterk.