Verslag van onze JO8-4

Na een regenachtige vrijdagavond en een rauwe vroege zaterdagochtend brak rond 10uur het zonnetje door. Precies op het moment dat J08-4 moest aantreden tegen Rozenburg JO8-3. Een stevige tegenstander, maar vol vertrouwen betraden onze talenten het veld. Al helemaal in de wetenschap dat de jongens bij winst een wedstrijdje in de panna kooi mochten spelen tegen de trainers. Voldoende reden om te knallen dus!!

De eerste helft startte goed. Jace had de taak achterin te blijven en deze rol vervulde hij met verve. Hierdoor waren de andere teamgenoten in de gelegenheid de druk voorin goed op te blijven voeren, wat leidde tot een aantal mooie doelpogingen en sterk spel. Nadat de keeper van Rozenburg de bal per abuis recht voor de voeten van Furkan trapte, wist Furkan de bal in 1 beweging met een prachtige boog – over de keeper heen – terug te spelen op het goal. Hiermee was het eerste doelpunt voor CWO een feit!

Rozenburg herpakte zich direct en wist de bal met een strak schot schuin over onze keeper Said te spelen. Dit zorgde een kleine teleurstelling bij CWO, het spel zakte wat in en Rozenburg greep deze kans. Hierdoor werd binnen 2 minuten het tweede punt tegen gescoord. Nicolai probeerde nog een aantal keer om de bal in het goal van Rozenburg te laten landen, maar door de sterke opstelling van Rozenburg helaas zonder succes. Toen het team zich terugtrok na de eerste helft waren onze talenten wat terneergeslagen. Terwijl ze zo goed waren gestart…

In de kleedkamer kregen onze jongens dan ook een serieuze peptalk van Leo en Erhan.

De hangende hoofden werden weer opgeheven hoofden en onze talenten luisterden echt goed naar alle tips en adviezen. Met Suleyman in het goal gingen ze dan ook vol goede moed het veld op voor de tweede helft.

Dat een sterke peptalk en het vertrouwen wat hiermee gepaard komt werkt bleek al heel snel. Nicolai scoorde al heel snel de 2-2 gelijkmaker en bijna direct daarop volgend een snoeihard 2-3. Inmiddels was Furkan verantwoordelijk voor de dekking achterin en bewoog Jace zich meer naar voren. Van een flinke afstand wist Jace de 2-4 scoren. Enes en Emir speelden in de tussentijd fantastisch over en na nog een prachtig doelpunt van Nicolai (de 2-6 al!) schoot Emir de bal hoog bovenin het goal en maakte het 2-7. Dat de spirit terug was, was duidelijk!! Enes maakte na een assist van Nicolai bijna het 8e doelpunt. De jongens bleven actief, maar sportief spelen. En hier bleef het niet bij: Suleymans debut als keeper was zeer succesvol, hij kon met een mooie redding direct laten zien dat hij daar goed op zijn plek is. En Saids debut op het veld was ook een succes: de wedstrijd werd afgesloten met het 8e doelpunt voor CWO gescoord door Said!!

Ook de penalty ronde verliep erg goed, Suleyman stond zijn mannetje in het goal terwijl CWO er penalty na penalty in knalde.

Na afloop van de wedstrijd werd door de teamgenoten en trainers een welverdiend applaus gegeven aan Nicolai voor zijn harde werk en doelpunten en mochten de talenten hun verdiende potje tegen de trainers spelen.

Al met al een prachtige wedstrijd met een nog mooier einde. Wat zijn we trots!!