Verslag JO7-2 16 september 2023

Zaterdagochtend speelt CWO JO7-2 tegen Hermes DVS en VFC. Ploegen die onze jongens inmiddels goed kennen uit voorgaande confrontaties. Op deze zonovergoten voetbal-zaterdag wordt JO7-2 bijgestaan door een opkomend talent uit de voetbalsgoal Ace. Hij vervangt Mats. We zijn erg blij dat Ace tijd heeft om ons te helpen. We spelen vandaag bij Hermes DVS. Prachtig sportcomplex waarin men tijd noch moeite heeft gespaard om het te laten glimmen voor de sportliefhebbers. Vandaag gaat JO7-2 plezier maken! Dat staat vast.

Onze talenten ontmoeten elkaar in de kleedmaker en de rituele begroetingen vinden plaats. Trainer Ali wordt vandaag geholpen door de lieftallige betere helft van Michael. Priscilla deelt de gladgestreken tenues en sokken uit aan de talenten. Het is duidelijk dat deze week is gewassen met een wasverzachter want de distinctieve zweetgeur van de kleedmaker maakte plaats voor een heerlijke bloemtjesgeur. Bedankt Vincent (vrouw van Vincent)ook hier zet jij de lat voor onze jongens lekker hoog.

Nadat de jongens omgekleed zijn ontmoeten we onze tegenstander op het veld. De eeste wedstrijd is meteen eentje waar de spanning er al volop zit. Hermes DVS kennen we maar al te goed van onze wedstrijd verleden waarin de goals ons om de oren vlogen. Zal deze wedstrijd wederom eentje zijn die we gauw willen vergeten of geven we de gifbeker deze week terug aan Hermes DVS? Trainer Ali roept de jongens bij elkaar en laat weten dat we steeds meer plezier krijgen in het spel. Dat moeten we vandaag op het veld ook weer laten zien. Altijd blijven lachen en blijf samenwerken met elkaar. Combinatie Wil Overwinnen is klaar voor de wedstrijd .

Bij het eerste fluitsignaal zit de spanning er direct al vol op. De wedstrijd gaat gelijk op. Acties heen en weer en bij vlagen combineert CWO Hermes helemaal zoek. De organisatie bij CWO staat als een huis. Men zoekt elkaar en helpt elkaar. De CWO jongens lachen en hebben echt de smaak te pakken. Tegen alle verhoudingen prikt Hermes toch een goal binnen. Het wedstrijdbeeld laat echter iets totaal anders zien. Alleen is dat nog niet in goals uitgedrukt. Want Hermes laat zich na de 1-0 terugzakken en het een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Na een mooie verdedigende actie van Ace komt de bal bij Idris en deze dribbelt langs twee lichtblauwe spelers. Hij tikt de bal naar Zayn en hij weet Massin te vinden na een mooie loopactie. Massin schiet meedogenloos de 1-1 binnen. Hermes lijkt klaar om van het kastje naar de muur te worden gespeeld. Echter komt daar de fluit van de scheidsrechter en het is rust. Vince vangt zijn ploeggenoten op met een gekoeld drankje. Na een rust van enkele minuten staan de jongens er weer. De coach van Hermes vraagt zich af of dit wel hetzelfde elftal is van vorige week. De tweede helft gaat beginnen en na een mooie actie van Vince wordt Ace toegespeeld. Hij hoeft alleen maar te schieten maar de bal is net te ver weg. Hermes maakt de 2-1 en blijft vervolgens vol druk zetten. De wedstrijd kantelt volledig en CWO heeft een mooi leermoment te pakken. Een wedstrijd win je als je beide helften goed speelt. Hoewel CWO nog wel hele mooie combinatie heeft en het plezier in het spel houdt maakt Hermes de 3-1 en we sluiten de wedstrijd helaas af met nog drie tegengoals. Kan CWO zich herpakken in de volgende wedstrijd?

In de volgende wedstrijd neemt CWO het op tegen de toppers van VFC. De trainers van CWO en VFC zoeken elkaar op. Ook bij VFC staat plezier boven alles en dat stralen die jongens ook uit. Mooi elftal en de wedstrijd zal dan ook leuk zijn om naar te kijken. CWO staat meer georganiseerd en kan de aanvalsdrang van VFC weerstaan in de eerste minuten. We hebben het best zwaar maar uit het niets ontstaat een situatie waarin Massin de bal alleen op de helft van VFC heeft en simpel de 1-0 kan binnentikken. CWO staat voor! VFC gaat echter met frisse moed voor de gelijkmaker en CWO staat wederom onder druk. Echter het catenaccio voetbal CWO resulteert in een mooie counter waarin wederom Massin met een pegel de 2-0 inschiet. En dat terwijl hij zich eigenlijk wilde ziekmelden.

Het wedstrijdbeeld blijft echter hetzelfde en VFC houdt de druk er vol op. Net voor het fluitsignaal maakt VFC dan ook de verdiende 2-1. Kan CWO de voorsprong behouden? In de tweede helft krijgt wederom Massin de bal alleen de helft van VFC en schiet hij de 3-1 binnen. Niet veel later vergroot CWO de marge naar 3 dankzij mooie pass van Ace op Zayn die het doelgebied binnen drippelt en de bal afgeeft aan Massin. De 5-1 en de 6-1 zijn heel snel een feit.

Vandaag speelde we twee wedstrijden i.p.v. drie JO7-2 heeft een super gezellige en leerzame voetbal ochtend gehad, de trainers zien het team elke week groeien mede dankzij de woensdag trainingen van De VoetbalsGoal en de wedstrijd ervaringen op de zaterdag.