“Ook de Schiedamse punten mee voor JO8-1!”

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland JO8-1 op het programma. Het zou een spannend potje worden want in de wandelgangen hadden we al vernomen dat Kethel Spaland ook een talentvolle groep heeft rondlopen.

Om 10:00 uur stipt werd er op het kunstgras van Kethel afgetrapt. De zenuwen zaten er bij onze talenten in de eerste minuten wel een beetje in. Maar dat verdween al snel en het werd meteen duidelijk dat deze twee teams aan elkaar gewaagd waren.

Gelukkig was daar onze krachtpatser Boaz met een snelle voetbeweging en de 0 – 1 stond op het bord! Het ging over en weer en wat hebben wij toch een paar rotsen achterin staan! Bij Miguel, Salim en Ikra komt er gewoon niemand zomaar langs, top gedaan!

Na weer een geweldige uittrap van Ikra kwam de bal bij Owen, die wilde een actie maken maar werd onderuit gehaald. Even het welbekende stampen met de voet en hij kon weer verder. Hij nam zelf de bal en na een korte dribbel produceerde hij een mooi schot in de verre hoek, 0 – 2!

Vervolgens verzuimden onze toppers er nog twee

In te schieten en kwamen de Schiedammers wat beter in de wedstrijd. Maar wat bleven onze toppers werken, Noa op het middenveld echt een stofzuiger die elke afvallende bal oppikte! Af en toe kwam de tegenstander er doorheen maar dan hadden wij nog Ikra met hier en daar een super redding!

Helaas konden we niet voorkomen dat Kethel voor de rust terugkwam in de wedstrijd, 1 – 2 bij rust! Na wat opbeurende woorden van Melvin en Oda en een bekertje superranja konden onze toppers weer het veld in!

En hoe kwamen ze het veld in, de woorden van de trainers hadden blijkbaar indruk gemaakt! Na een mooie aanval kon Salim afdrukken en de 1 – 3 inschieten!

Vervolgens een voortreffelijke dieptepass van Boaz waardoor Iven alleen op de keeper af kon, hij bleef heel cool en zo kon CWO de 1 – 4 op het scorebord zetten!

Ook de complimenten voor de mentaliteit van Kethel  spaland want de ploeg van VVK legende Richard Kreicher bleven toch gaan en bleven in de wedstrijd met de 2 – 4 en nog zo’n ruim 5 min op de klok!

Zou het dan echt nog spannend gaan worden?!

Gelukkig maakte Iven vlak voor tijd een einde aan alle onzekerheid door de 2 – 5 binnen te schieten.

De laatste minuten waren voor de thuisploeg die met een ere treffer de eindstand bepaalde op