Matchday: CWO 12-1 v VFC 12-2:  5-2 ⚽️😃⚽️

Vandaag stond onze tweede competitiewedstrijd op het programma.

Vorige week een thriller uit bij MSV’71 (6-6) en nu onze eerste thuiswedstrijd.

In de zomerperiode zijn er heel veel transfers gemaakt en hebben we voor een slordige €36.000.000 ingekocht. Verkoop overigens net iets meer, dus dat was fijn voor de penningmeester.

Ook heeft dit team een bijna geheel vernieuwde technische staf; Jad en Jayden moesten meteen aan de bak. Zonder gekheid… was is er anders??

Vier van de 10 jongens speelden vorig seizoen in de 11-1 en nu in de 12-1. Dat betekent dat er 6 jongens nieuw in dit team zijn. Eigenlijk zijn het er 7 want Jad en Jayden hebben besloten deze competitie met 11 spelers aan te vangen.

Wat deze wedstrijd nog eens extra bijzonder maakte is dat we tegen Bram, onze ‘oude superkeeper’ van vorig jaar en nu keeper bij VFC, moesten voetballen.

Sowieso is voetballen tegen VFC altijd wel een beetje speciaal want de jongens kennen elkaar veelal van school of van de straat…

We begonnen slap en onzorgvuldig. Veel balverlies werd geleden dat totaal niet nodig was en er werd op 1,5 meter afstand gedekt. Een herhaling van vorige week hing in de lucht (3-0 achterstand bij rust). Maar gelukkig gebeurde dit niet nog een keer…

De opgelopen 0-1 achterstand werd voor rust al gerepareerd. We gingen met 1-1 rusten en hadden eigenlijk de betere kansen. Maar ja die keeper van VFC……die stond te vaak in de weg.

Na rust scoorden we al snel de 2-1. Helaas uit het niets kwam de 2-2… Er moest dus een tandje bij.

Jad had een puzzel te leggen die hij moest maken zonder Jayden omdat hij zelf een wedstrijd moest voetballen.

En gelukkig voor CWO wist Jad dit prima met de boys op te lossen. Na rust zagen we weer het CWO wat we graag zien. Veel passes werden er gegeven, veel duels werden gewonnen en veel schoten op goal werden afgevuurd. Heerlijk. Complimenten voor dit jonge team dat nog groeiende is in meerdere opzichten.

Eindstand: 5-2 dik en dik verdient en niets op af te dingen.

Nu we het toch over de keeper hebben.. onze Mirac staat al heerlijk iedereen op de goede plek te zetten en te coachen, hij is pas net keeper (tweede seizoen) en doet enorm zijn best.

Ook de complimenten voor de scheidsrechter. Hij schitterde door niet op te vallen, alleen te fluiten wanneer nodig en straalde rust en gezag uit. Topper!

Van harte gefeliciteerd Mirac, Vitali, Jules, Jeremy, Tommy, Seif, Berat, Roel, Giovanni, Talha en Merdan. Ga zo door en heb plezier, discipline en de wil om beter te worden!!