JO7-1 laat lang vervlogen tijden herleven

Het is zaterdagochtend 19 maart 2022. De lucht is strakblauw en de zon begin de temperatuur langzaam op te drijven. De perfecte omstandigheden voor het schrijven van een nieuw stukje historie door de JO7-1 aan het Trimpad!

Om 09.00 verzamelen onze talenten zich in kleedkamer 1. Minder gespannen dan vorige week, want dit is bekend terrein! Vol zelfvertrouwen worden de sportschoenen gewisseld voor de voetbalschoenen, de lange broeken gaan uit en de tassen gaan mee naar veld 1. Klaar voor de warming-up!

Helaas heeft het team van Vlotbrug te veel zieken in het team en komt daarom niet. Het worden vandaag dus alleen maar Vlaardingse derby’s.

Vol zelfvertrouwen na het gelijkspel en de twee winstpartijen van vorige week wordt begonnen aan het inlooprondje, gevolgd door een rondo en afrondende oefeningen op de goal. Langs het veld stromen de toeschouwers ondertussen binnen en zoeken een plaatsje op de tribune, helaas niet in de zon zoals de tekst van een zeer bekend clublied voorschrijft!

Door het ontbreken van Vlotbrug besluiten we de wedstrijden die wel door kunnen gaan iets op te rekken en de wedstrijden 2x 10 minuten te laten duren. Inmiddels het bijna 09.30 en kunnen we beginnen aan de eerste wedstrijd van vandaag: CWO JO7-1 tegen Zwaluwen JO7-1.

Dit keer komen onze talenten super uit de startblokken. Van wedstrijdspanning lijkt geen enkele sprake te zijn. Direct wordt Zwaluwen onder druk gezet en ontstaan mooie combinaties aan de kant van CWO. De topscoorder van vorige week opent de score, Xem schiet de 1-0 binnen, we zijn los!

Zwaluwen komt niet onder de druk uit en door goed doorjagen van Dean krijgt hij twee kansen en benut deze beiden. Doordat onze talenten zo drukvol spelen en ze allemaal op de helft van Zwaluwen staan, weet Zwaluwen met een slimme pass naar Saman (ja die kennen we nog van de VoetbalsGoal) uit te breken. Saman schiet van ver en de bal lijkt mooi de goal in te rollen. Maar daar komt Sem, hij zet zijn turbo aan en vlak voor de lijn weet hij de bal over de achterlijn te werken! Chapeau Sem, door jou scoort Zwaluwen niet! Na de eerste 10 minuten staat het 3-0 voor CWO.

Na nog wat tactische tips van de 3 coaches wordt begonnen aan de tweede helft. Zwaluwen is een beetje van slag en gaat op het eigen goal af en scoort… voor CWO!

Mika heeft veel toeschouwers meegenomen die hem flink aanmoedigen. Hierdoor krijgt Mika vleugels en na enkele schoten naast en over de goal, is het raak! De 5-0 staat op het scorebord. Maar Zwaluwen doet wat terug, na mooi samenspel van onze tegenstander belandt de bal in ons doel en is het 5-1. Met nog een paar minuten op de klok is het wederom Mika die richting de goal gaat, uithaalt en… SCOORT, 6-1! In de laatste minuut weet Sem weer een doelpunt te voorkomen en geeft de bal goed mee aan Imran die ver door mag. Hij loopt recht op de goal af en SCOORT! Hiermee komt de eindstand op 7-1 voor CWO!

Na een rust van 20 minuten waarin op het tweede veld nog wat wordt geoefend met afwerken op de goal en overspelen, staat de wedstrijd tegen VFC JO7-3 op punt van beginnen. VFC heeft ook met grote cijfers van Zwaluwen gewonnen, dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden!

Met net zoveel enthousiasme als bij de eerste wedstrijd staan onze talenten klaar voor de start. Mika heeft het goede gevoel van de eerste wedstrijd vast weten te houden en opent al snel met een prachtige goal de score. Ondanks het feit dat deze tegenstanders bijna allemaal een kop groter en een jaar ouder zijn, is het CWO dat het spel maakt. Van afstand schiet Mika met een boog de bal richting het doel van VFC, via de onderkant lat zet hij 2-0 op het scorebord.

Dat onze achterhoede goed georganiseerd is, bewijzen Imran en Sem keer op keer, VFC komt er niet langs. Zij zorgen telkens dat aanvallen worden gestopt en brengen Dean in stelling om weer een aanval op te zetten. Dit keer gaat de bal naar Xem die voor de 3-0 zorgt. Nog voor VFC goed kan uitverdedigen zet Mika zoveel druk dat hij de bal snel weer heeft en wederom raak schiet; 4-0. CWO laat zich iets terugzakken en gaat voor de opbouw. Via Sem gaat de bal naar Imran, door naar Dean die de bal op rechts geeft aan Xem. Dean loopt mee weet dankzij een voorzet van Xem de 5-0 binnen te schuiven, tijd voor de rust!

Tijdens de rust is de VoetbalsGoal van CWO, die ook op veld 1 trainen, klaar. De vele talenten van de VoetbalsGoal verzamelen zich langs de lijn om ons team aan te moedigen. Direct na rust is het wederom Mika die goed jaagt en via het been van een speler van VFC de 6-0 binnen tikt.

Direct na het doelpunt breekt VFC uit, dit keer lukt het niet om het gat dicht te lopen en scoort VFC de 6-1.

Net als in de eerste wedstrijd is het Imran die in de laatste minuut de bal mee krijgt van Sem. Hij speelt de bal naar Dean en krijgt hem terug, in de kluts weet Imran de bal mee te nemen en de 7-1 te scoren. Het fluitsignaal klinkt en een tweede overwinning is een feit!

Fotografen Evita en Klaas zijn tijdens de wedstrijd om het veld druk in de weer geweest met het maken van foto’s en Klaas heeft een mooi aandenken voor onze talenten gemaakt in de vorm aan een certificaat. Alle deelnemers ontvangen dit certificaat om deze bijzondere dag nooit meer te vergeten!

Tijd voor een heerlijke lunch die is aangeboden door de Businessclub van CWO en zo deze bijzondere dag af te sluiten. Het is een dag om nooit meer te vergeten!!!