J09-3 komt ook met 3 punten terug uit Rotterdam!

Rotterdam United J09-2 – CWO J09-3       2-3

Ik begin vandaag met de felicitaties aan heel CWO!
Het is een utopie dat iedere wedstrijd wordt gewonnen, want verlies en gelijk hoort er nu eenmaal bij, ook bij de topclubs.

Maar door ons collectieve sportieve enthousiasme geven we overal ons visitekaartje af en zetten CWO daarmee op de kaart!

Aan Team J08-1: we kennen elkaar al sinds de VoetbalSGoal en afgelopen zaterdag spelen jullie FIJ-NOOR-T helemaal van hun eigen grasmat af met 4-8. Hulde!
Ik kan jullie vertellen dat wij het ‘langs de lijn’ live hebben gevolgd!

Enne CWO VR2 tikt met 18-1 HVC’10 naar huis, hulde dames!

Over naar ons J09-3, wij hebben 6 weken geleden toevallig HVC’10 J09-1 met 1-3 weten te verslaan.

Maar goed, afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd, sinds onze promotie naar de 2e klasse, op het programma.
Het doel was duidelijk vandaag … winnen!

Daar hebben we afgelopen maandag en woensdag op getraind, want de handelingssnelheid moet in deze klasse ook 2 versnellingen omhoog (daar blijven we op trainen).

Lyam en Shane van J09-1 waren onze gastspelers, zij waren opgeroepen om voor onze creatieve Niek in te vallen, want hij was namelijk op trainingskamp.

De ontvangst bij Rotterdam United (R-U), was hartelijk, hun voorbereiding helaas (alweer) minder. 6 lege en 2 kapotte ballen … tsja.

Vanaf de aftrap was de opdracht … vooruit spelen en druk op de bal.
Dat gaat zoals vaker in het begin heel goed.

Nadat de bal door Amylia werd afgepakt zette zij de dribbel in naar voren en met een goede pass vond ze Beau. Beau trok nog een sprintje langs de lijn en zette goed voor op middenvelder Mats. Mats kon de bal perfect afronden, een prachtig doelpunt, 0-1. Dit was een echte vlotte tiki taka actie!

De minuten die volgden lieten hetzelfde beeld zien.

Vince en Amylia of Dishairo en Eysan konden met de focus vooruit, Mats of Shane op het middenveld bereiken en zij startten daarmee de aanval voor Lyam en Beau.

Er kwamen kansen maar steeds zat die lange keeper ertussen of die laatste man.

Jammer en soms mag er best wat harder geschoten worden dames en heren!!

Amylia was bij een tegenaanval van R-U erg nuttig op rechts en pikte de bal in, maakte een sprong naar voren, maar de bal werd over de zijlijn geschoten door R-U.
CWO mag dan innemen toch?

Dus CWO stond al klaar om de bal te gaan innemen.

Helaas had de scheidsrechter dat niet in de gaten en zag R-U ‘de 1-1 maken’ … althans dat dachten ze. Na uitleg aan de scheidsrechter werd die ‘1-1’ teruggedraaid. Terecht!

Vlak voor de rust viel de verdiende 0-2 voor CWO.
Mr. Maas stond aan de basis. Na een aanval van R-U, moest Maas echt ingrijpen en kreeg de bal klemvast. Zijn lange uittrap belandde bij Shane, die stond uiteraard goed vrij en soleerde op het middenveld, kapte een tegenstander uit en passte de bal op z’n vriend Lyam.
Hij kreeg de bal op volle snelheid en schoot zuiver de 0-2 binnen (18e mn). Mooi gedaan heren!

Raceranja-pauze

Kort na de rust kregen we de 1-2 om onze oren.
Durfde niemand de bal af te pakken? Kom op jullie kunnen beter!

10 minuten lang bewoog het spel letterlijk op en neer, CWO en R-U wisselden de aanvallen af.
Ons spel werd echter voor en achter onrustig en diverse kansen gingen verloren.

Zowel Lyam, Beau, Shane en Mats stonden regelmatig vrij maar jullie kregen de bal niet bij elkaar.
Daarnaast moest Esyan nog een aantal keer flink ingrijpen om een gevaarlijke aanval te stoppen (dank je wel en goed gedaan!)

De time-out bracht even rust zodat we ons konden herpakken. Met overtuiging werd aan de laatste 10 minuten begonnen en we hadden hierdoor weer de overhand.

Vince veroverde de bal en zette met een mooie pass Amylia aan het werk, zij dribbelde knap langs de lijn naar voren en speelde af op Mats. Hij zag Beau vrij staan en Beau dacht de 1-3 binnen te schieten.
Maar er waren ineens 2 R-U keepers … de echte keeper zat helemaal mis maar een speler stopte de bal wel .. MET zijn handen !!!

Helaas was er geen VAR en kwam er geen penalty.
Jammer! De mouwen werden nogmaals opgestroopt en de 1-3 kwam er alsnog.

Corner voor CWO … de 1e poging werd weggeschoten door R-U, waardoor we een 2e corner mochten nemen.

Lyam stond klaar en schoot de bal precies richting Beau. Beau kwam ingelopen bij de 2e paal en schoot de bal binnen … 1-3! goed gedaan!

Corners die zo genomen en afgerond worden, daar kunnen topclubs nog wat van leren. Volgens mij hebben jullie deze afgekeken van Jong Oranje specialist Ian Maatsen.

In de !5e!verlengingsminuut maakte R-U nog de 2-3, maar onze 3 punten zijn binnen Dat was de opdracht!

We verwachten jullie allemaal weer op de training … maar zaterdag 13 november spelen we niet i.v.m. intocht Sinterklaas.

Het was spannend maar wel verdiend … gefeliciteerd!

Lyam en Shane, jullie hadden al een wedstrijd in de benen, maar dat was aan jullie spel niet te merken! Bedankt voor jullie inzet!

CWO 1 … succes zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Nieuwenhoorn!